Chindia la Primărie: mobilizare pentru meciul cu FCM Baia Mare și multe întrebări fără răspuns

Marius ANGHEL 24 Feb. 2016, 17:20 Seria 2
Chindia la Primărie:** mobilizare pentru meciul cu FCM Baia Mare și multe întrebări fără răspuns

Primăria Târgoviște a organizat, miercuri, o conferință de presă pe tema echipei de fotbal Chindia, la care au participat reprezentanți ai administrației locale și județene și oficiali ai clubului din Liga 2. Au fost prezenți, din partea Primăriei, primarul interimar Cristian Stan, viceprimarii Tudorică Răducanu și Andrei Albu și city-managerul Liviu Stoica, din partea CJ Dâmbovița a venit Adrian Dumitru, iar de la Chindia președintele Marcel Ghergu, antrenorul Nicu Croitoru și doi jucători, Dragoș Pătru și Cristi Cherchez.

În cele 30 de minute cât a durat conferința nu s-a discutat aproape nimic concret pe subiectele arzătoare, îndelung dezbătute de microbiști: eventuala promovare în Liga 1 și demararea construcției unui nou stadion la Târgoviște. „Întâi să promovăm și apoi vedem unde jucăm”, s-a exprimat Adrian Dumitru, vicepreședintele CJ Dâmbovița, care a părut deranjat de investigațiile de presă la Compania Națională de Investiții. DBsport.ro a prezentat documente oficiale de la CNI care atestă faptul că în 2016 șansele ca proiectul unui complex sportiv la Târgoviște să primească finanțare sunt aproape nule.

Stan: „Cu promovarea este o problemă mai complexă”

Primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan, i-a felicitat pe cei de la Chindia pentru rezultatele obținute în prima parte a campionatului. Pentru prima dată în ultimii ani, primarul Târgoviștei a organizat o conferință pe tema fotbalului. „Cu promovarea este o problemă mai complexă. Nu cred că bugetul unei echipe de Liga 1 poate fi asigurat doar din fonduri publice. Trebuie atrași sponsori, trebuie să vină societăți mari care să sprijine fotbalul”, a declarat Stan, care a precizat că din banii Primăriei nu se vor face lucrări de modernizare la stadion în acest an. „Noi nu avem prinse în buget fonduri pentru astfel de lucrări. Speranța este legată de proiectul depus la CNI”, a vorbit primarul interimar al Târgoviștei.

Pătru și Cherchez n-au avut loc la prezidiu

Jucătorii Chindiei prezenți la conferință au luat loc pe latura rezervată jurnaliștilor. Pătru și Cherchez au făcut un apel către suporteri să vină la meciul de sâmbătă, ora 11.00, cu FCM Baia Mare. „Ne-am pregătit bine toată iarna și ne dorim un debut cu dreptul, cu victorie, în meciurile oficiale din 2016″, au declarat fotbaliștii.

Altfel, reprezentanții autorităților locale și județene au primit eșarfe cu Chindia din partea președintelui Marcel Ghergu. În afara viceprimarului Adrian Albu, toți au ținut eșarfele la gât în timpul conferinței de presă.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: DBsport.ro

Marius ANGHEL 24 Feb. 2016, 17:20 Seria 2
Pe aceeași temă