Chindia, între Șoimii și „Bătrâna Doamnă”. Croitoru: „UTA e preocupată mai mult de atac, mi s-a confirmat”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 15:35 Seria 2
Chindia, între Șoimii și

Sorții au vrut ca formația din Cetatea Chindiei să întâlnească ambele formații arădene de ligă secundă în decurs de o săptămână. Sâmbătă, la Târgoviște, dâmbovițenii au trecut cu 2-0 de Șoimii Pâncota, la capătul unei partide destul de închisă, deloc spectaculoasă. Nicu Croitoru, antrenorul „roș-albaștrilor”, vorbește despre ambele confruntări, respectiv despre adversarii arădeni.

„Nu ne-a interesat spectacolul, ci punctele”

La cum au decurs lucrurile în prima repriză, se părea că tabela va îngheța la 0-0, sâmbăta trecută, pe arena „Eugen Popescu”. O fază fixă a deblocat meciul, presărat și de momente dubioase, contestate de Ionuț Popa. Antrenorul Pâncotei a reclamat neacordarea unui penalty pentru echipa sa și iertarea unui jucător gazdă de eliminare. „Am putea spune și noi că atacantul lor nu a fost eliminat după ce l-a accidentat grav la pomete pe Ispas, dar nu cred că arbitrii au decis câștigătoarea. E adevărat, nu a fost o partidă prea frumoasă, dar asta pentru că nu ne-a interesat spectacolul, ci doar punctele. Știam că întâlnim o formație care se apără bine și va încerca să ne surprindă pe contraatac, așa cum a făcut în alte deplasări. Le convin spațiile și ne-am propus să nu le lăsăm prea multe la dispoziție. E meritul nostru că am crezut în noi la acea fază fixă, după care am cedat deliberat inițiativa, pentru a ne prinde apoi adversarul pe contraatac. Ne-a ieșit, am marcat și golul de 2-0″, a spus Croitoru .

„Derby împotriva unei echipe bune, ofensive, susținută de un public extraodinar”

Sâmbătă dimineața, Chindia e oaspetele echipei fanion a Aradului, care forțează urcarea pe podium cu această ocazie. Târgoviștenii sunt pe locul 3, cu 20 de puncte, cu unul mai mult decât „alb-roșii” lui Nagy. „E cel mai tare meci al etapei, un derby de clasament. Auzisem și am citit în presă despre forța UTA-ei, dar văzând la TV meciul de la Oradea mi s-a confirmat totul. Au jucători buni, tehnici, cu execuții de excepție, dar și un portar în mare formă. UTA este preocupată de atac, ca dovadă că are cele mai multe goluri marcate în serie. Cu siguranță, va încerca să câștige împotriva noastră, să lege mai multe victorii, mai ales că e susținută și de un public extraordinar. Însă, și noi avem un moral bun după ce nu am mai pierdut din etapa a 5-a și venim să ne jucăm șansele. Vrem să scoatem maxim, rămâne de văzut ce înseamnă asta la ora jocului”, a adăugat Croitoru, care a venit la Chindia după ce a antrenat-o nu mai puțin de 12 sezoane pe actuala divizionară a treia, Urban Titu.

Fundașii centrali, Vătavu și Dan, vor lipsi la Arad, în timp ce Ispas este incert.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 15:35 Seria 2
Pe aceeași temă