Chindia, fără Rădoi la Vâlcea

23 Sep. 2011, 19:51 Seria 2
Chindia,** fără Rădoi la Vâlcea

Nou-promovata din Târgoviște va întâlni sâmbătă, de la ora 13.00, CSM Vâlcea, în deplasare, însă nu se va putea baza pe serviciile căpitanului Sorin Rădoi. Fundașul târgoviștenilor, campion cu Unirea Urziceni în 2009, a încasat cu Arieșul al patrulea cartonaș galben – în doar cinci etape – și își va ispăși etapa de suspendare în acest week-end.

„Va fi greu, dar noi abordăm fiecare meci la victorie. Mergem la Vâlcea să obținem toate cele trei puncte”, vorbește Bobi Verdeș, autorul singurului gol reușit de Târgoviște în primele două jocuri disputate pe teren străin.

Verdeș a punctat în Mureșul Deva – Chindia 0-1, în runda a doua a acestui sezon. Lotul Chindiei a plecat la Vâlcea vineri la amiază, după antrenamentul susținut la Șotânga, pe baza de pregătire a concitadinei FCM.

Târgoviște – Vâlcea, mereu cu scântei

Meciurile dintre Chindia – sau FCM, în ultimii ani – și CSM Râmnicu Vâlcea au fost mereu tensionate, cu desfășurări foarte interesante. În 2006, în chiar prima etapă a campionatului, FCM învingea Vâlcea cu 1-0 la Târgoviște, dintr-un penalty inventat de central în prelungirile meciului.

„Nu m-a atins nimeni. Am căzut și arbitrul a dat 11 m”, avea să recunoască atacantul dâmbovițenilor, Păștin. Antrenor la acea vreme la Vâlcea – și ulterior la Chindia, în 2010-2011 – Costel Pană își amintește și azi înfrângerea de pomină de la Târgoviște: „Am jucat bine și meritam un egal, dar a venit acea fază din prelungiri când nu știu pentru ce s-a dictat penalty”, rememorează Pană – acum liber de contract.

Un caz aparte al confruntărilor dâmbovițeano-vâlcene s-a petrecut în iunie 2009. Aflată pe locul 4 în clasamentul seriei B2, CSM a pierdut suspect acasă, în fața lui FCM Târgoviște, 0-2, oamenii lui Ghiorghi Zotic, deja retrogradați – realizând în extremis baremul obligatoriu de 25 de puncte. Gurile rele spun că la acea vreme s-ar fi pus sume frumușele pe victoria târgoviștenilor, cotată cu minim 5 la casele de pariuri.

Articol scris de Ionuț Marin

23 Sep. 2011, 19:51 Seria 2
Pe aceeași temă