Cherecheș: „Îmi doresc să ne concentrăm spre performanță, spre un plan care să ne ducă în Liga 1”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2013, 13:34 Seria 2
Cherecheș:**

23 de puncte au adunat cei de la FC Maramures Universitar Baia Mare in sezonul 2012-2013 al Ligii a doua de fotbal, o „zestre” cu care au reusit sa se salveze de la retrogradare. Implicata consistent in sport, municipalitatea si-a arata interesul si fata de sportul-rege, primarul Catalin Chereches marturisind ca isi doreste un plan serios pentru aceasta echipa, astfel incat in cativa ani Baia Mare sa aiba din nou o echipa in primul esalon al fotbalului romanesc.

„Dorința mea este să se economisească bani și timp. O echipă care este deja în Liga a doua trebuie susținută”

Salvandu-se de la retrogradare, echipa FC Maramures Universitar Baia Mare a devenit un punct de interes pentru municipalitate. „Ma intereseaza si fotbalul nu pentru ca eu as fi un mare jucator de fotbal, ci pentru ca este un sport iubit si este o datorie a mea, in consecinta, sa sustin si acest sport. Mai ales ca exista o traditie a municipiului Baia Mare si a judetului Maramures in aceasta directie”, a declarat primarul Catalin Chereches.

In 2012, a fost infiintata echipa Fotbal Club Municipal Baia Mare, inscrisa in seria Sud a Ligii a patra de fotbal. O serie pe care baimarenii o castiga la pas si din care merg la barajul care va desemna castigatoarea judetului si participanta din Maramures la lupta pentru promovarea in Liga a treia.

„Cred ca trebuie sa-i sustinem pe cei de la Fotbal Club Municipal Baia Mare pentru a promova in Liga a treia si vom vedea apoi ce se va intampla cu aceasta echipa. Dorinta mea este sa se economiseasca bani si timp. O echipa care este deja in Liga a doua trebuie sustinuta. In acest moment decizia mea este sa sustinem si la nivel de Consiliu Local FCMU, care ramane in Liga a doua, sa facem un plan de actiune pana in 2016-2017 pentru a atinge promovarea in Liga 1. Un plan foarte serios pe care sa ni-l puna la dispozitie cei care sunt actionari acolo, pentru a vedea varianta legala in care Consiliul Local se poate implica si pentru a vedea care este istoricul exact al acestei echipe din punctul de vedere financiar”, a declarat Catalin Chereches.

„Speram ca primaria sa fie langa noi, asa cum a fost si in ultimele patru etape, in care am reusit sa obtinem cateva rezultate bune. Speram sa ne sustina in continuare pentru ca acest oras merita o echipa in Liga a doua, pentru asta au si luptat acesti baieti”, a marturisit Romulus Buia, antrenorul echipei FCMU.

„Să consolidăm fotbalul în Baia Mare, mai ales că sunt foarte multe cluburi de copii și juniori!”

Un audit pentru clarificarea situatiei de la FCMU si o discutie in Consiliul Local pentru a analiza posibilitatea implicarii municipalitatii atat in investitiile legate de echipa propriu-zisa, cat si de baza sportiva avuta la dispozitie sunt pasii urmatori.

„Imi doresc sa ne concentram spre performanta, spre un plan care sa ne duca in Liga 1 si cel mai simplu si ieftin este cu aceasta echipa care a evitata retrogradarea si a ramas in Liga a doua. Imi doresc, insa, o schimbare de denumire in primul rand, poate chiar o fuziune intre cele doua cluburi si un grup de investitori si de administratori ai clubului foarte seriosi. Pentru ca aceasta echipa a avut probleme grave de imagine, probleme de relationare cu jucatorii, datorii fata de jucatori si eu cred ca pentru performanta jucatorul trebuie respectat si platit la timp. Dorinta mea este sa consolidam fotbalul in Baia Mare, mai ales ca sunt foarte multe cluburi de copii si juniori”, a mai spus primarul.

VEZI un material VIDEO cu declarația primarului din Baia Mare

Baimarenii de la FCMU au terminat sezonul pe locul 11, ultimul neretrogradabil, echipa intrand in vacanta cu obiectivul atins, acela de a se mentine in Liga a doua.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 08 Jun. 2013, 13:34 Seria 2
Pe aceeași temă