Cătălin Cherecheș, ridicat de DNA. Primarul din Baia Mare spune că a împrumutat echipa din Liga 2. „Sunt prost de bun uneori și ajut și pe cine nu ar trebui”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2016, 15:23 Seria 2

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost ridicat marți de procurorii DNA din Cluj, acesta fiind prins în flagrant, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Edilul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care a vorbit despre FCM Baia Mare, echipă din Liga 2 care în această perioadă abia supraviețuiește și face deplasările în campionat. Cherecheș spune că a ajutat clubul cu banii săi, că e „prost de bun uneori și ajut și pe cine nu ar trebui” și că „în loc de un mulțumesc>>, unii au ales să îmi bage cuțitul în spate, mișelește”.

„Prieteni, vă mulțumesc pentru susținere. Celor care și-ar dori să mă vadă în genunchi și ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii!

Am făcut bine ca să primesc rău… Ca de atâtea ori, am sărit în ajutorul celor care au nevoie. Am plătit din banii mei prime jucătorilor de la FCM Baia Mare și am achitat cheltuieli de deplasare. Nu este nici un secret, inclusiv jucătorilor li s-a spus de unde sunt banii și aceștia au înțeles că este modul în care eu personal am ales să îi ajut ca să poată continua să joace pentru Baia Mare și pentru comunitatea noastră, în pofida problemelor financiare existente la club. Astăzi dimineață, Cristian Șpan a venit să îmi înapoieze o mică parte din banii pe care i-am dat cu titlu de împrumut ca să nu moară echipa, să poată funcționa. M-am trezit cu DNA la ușă… Îi asigur pe băimăreni și pe toți cei care mă cunosc sau au auzit măcar cine este Cătălin Cherecheș, că sunt un om corect. Poate am o singură vină totuși: sunt prost de bun uneori și ajut și pe cine nu ar trebui. Ajut de când mă știu pe oricine pot, pe cine are nevoie. Așa am fost, așa sunt și așa voi rămâne! Am sprijinit și voi susține în continuare din resurse proprii cât de mult pot sportul și cultura, cu atât mai mult cu cât la mijloc este imaginea orașului nostru. Cu riscul de a păți ca astăzi când în loc de un „mulțumesc”, unii au ales să îmi bage cuțitul în spate, mișelește. Dar pentru băimărenii serioși și demni, pentru municipiul Baia Mare, nu mă dau bătut și cu fruntea sus am să merg înainte! Le mulțumesc tuturor celor care îmi sunt alături. Celor care și-ar dori să mă vadă în genunchi și ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii! Știu că în această campanie electorală este un singur proiect pe care anumiți politicieni și afaceriști îl au: să îl ucidă pe Cherecheș. Dar eu merg înainte în candidatura mea spre un nou mandat de primar, continuând misiunea pe care mi-am asumat-o pentru a face Baia Mare să renască!”, e mesajul postat pe pagina de facebook a lui Cherecheș.

Potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24, Cătălin Cherecheș trebuie să răspundă unor întrebări legate de aducerea și instalarea unei nocturne pe stadionul „Viorel Mateianu”, la meciul de Cupa României, din 2015, dintre FCM Baia Mare și Steaua.

Luni, înaintea deplasării la Brașov, pentru meciul din etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2, pe pagina de facebook a clubului din Baia Mare s-a anunțat că jucătorii și-au primit o parte din primele restante. „În această dimineață echipa a plecat înspre Brașov. Din păcate fără Tomiță, antrenorul de care se leagă scurtă, dar frumoasa poveste a acestei echipe. Într-o discuție cu președintele clubului, acesta l-a rugat să rămână alături de echipă cel puțin până la finalul acestui campionat. Dacă decizia lui Tomiță nu se schimbă, îi mulțumim din suflet pentru tot ce a făcut pentru acest club și pentru fotbalul din Baia Mare. Noi sperăm însă ca tehnicianul nostru să revină alături de echipă. În altă ordine de idei, tot azi s-au plătit către jucători o parte din primele de joc restante”, se arată într-un mesaj postat de conducerea echipei FCM Baia Mare.


 

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost ridicat marți de procurorii DNA din Cluj, acesta fiind prins în flagrant, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. 

Cătălin Cherecheș a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție, au declarat pentru Mediafax surse judiciare, acesta fiind dus la audieri la sediul DNA din Cluj. La momentul trasmiterii știrii, procurorii nu au furnizat informații referitoare la dosarul în care edilul este anchetat.

În luna octombrie a anului 2015, Cătălin Cherecheș a fost pus sub învinuire de procurorii DNA din Cluj pentru pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, toate în formă continuată.

În aceeași cauză este cercetat și directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, prin care a prejudiciat clubul cu 650.000 lei

De asemenea, parchetul a început urmărirea penală și față de Florin Sandu Năsăiescu, contabil la clubul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală, toate în formă continuată, precum și față de Ioachim Nicolae Făt, director al echipei Handbal Club Minaur (echipa masculină) din cadrul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate evaziune fiscală, toate în formă continuată.

Potrivit procurorilor, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, uzând de prerogativele ce-i sunt conferite de funcția îndeplinită, a promovat și susținut proiecte în Consiliul Local în vederea finanțării clubului H.C. Municipal Baia Mare, deși ar fi avut cunoștință de activitatea infracțională desfășurată de mai multe persoane din conducerea clubului, care și-au însușit sume de bani din veniturile clubului sportiv.

Mai mult „Cătălin Cherecheș era cel care conducea întreaga activitate a clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare, respectiv se ocupa, direct sau prin intermediul celorlalte persoane menționate mai sus, de selectarea jucătorilor și jucătoarelor de handbal, de încheierea contractelor cu acestea, stabilirea valorii contractelor cu fiecare jucător în parte, de selectarea antrenorilor, echipamentelor, de modul de gestionare a sumelor de bani virate clubului de către Consiliul Local Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș, de sumele de banii provenite din sponsorizări, de acoperirea fraudelor produse clubului sportiv, prin facturi și chitanțe fictive provenind de la PFA-urile jucătorilor, în urma presiunilor pe care le exercita asupra acestora”, potrivit DNA.

De asemenea, Cherecheș a dispus, în mod abuziv, unor entități cu capital majoritar de stat și cu capital privat, acordarea unor sponsorizări în favoarea HCM Baia Mare, iar sumele de bani erau folosite pentru acoperirea de cheltuieli fictive înregistrate la acest club.

Articol scris de Andreea TRAICU (Mediafax)  

Marius ANGHEL 26 Apr. 2016, 15:23 Seria 2
Pe aceeași temă