Ofertă de lux pentru Mititelu: 1 milion de euro și 20% acțiuni pentru a renunța la Craiova!

Autor: Mihai Andries Publicat: 20 Nov. 2013, 19:19 Actualizat: 21 Nov. 2013, 18:12 Special
Ofertă de lux pentru Mititelu:  1 milion de euro și 20% acțiuni pentru a renunța la Craiova!

Cu câteva zile înaintea derbyului celor două Universități, principalul investitor al nou-fondatei CS U Craiova îi face o ofertă bombă lui Adrian Mititelu: 1 milion de euro + 20 % acțiuni la actualul lider al seriei a doua din eșalonul secund pentru a renunța la echipa sa și a se rămâne cu o singură Universitatea Craiova

Oferta expiră pe 1 decembrie

Cu alte cuvinte, lui Mititelu i se oferă șansa de a avea o cotă egală cu cea a principalului investitor la CS U Craiova! Oferta are și un termen limită până la care se așteaptă răspunsul lui Adrian Mititelu, adică 1 decembrie 2013. Întregul conținut al ofertei a fost publicat pe siteul oficial al clubului CS U Craiova și poate fi lecturat mai jos


 

Scrisoare deschisă adresată domnului Mititelu

Domnule Adrian Mititelu,

După cum ați observat, CS Universitatea Craiova, clubul pe care îl reprezint și în care am investit, a evitat, până acum, să răspundă atacurilor nefondate și fără probe, de multe ori chiar murdare, lansate de conducerea FC Universitatea Craiova. Vom face o excepție pentru a clarifica unele lucruri. Citiți până la final, domnule Mititelu. Nu o să vă pară rău.

În primul rând, trebuie să știți că dumneavoastră personal ați contribuit la reînființarea secției de fotbal în cadrul clubului de mare tradiție CS Universitatea Craiova. Aflat la conducerea celei mai iubite echipe din România, ați reușit în doar câțiva ani să-i îndepărtați pe suporteri, să jigniți jucătorii și fostele glorii și să stricați imaginea fotbalului craiovean, care în ultima vreme s-a confundat cu circul, scandalurile și acțiuni specifice interlopilor (din care am aminti doar corecțiile fizice pe care bodigarzii dumneavoastră le-au aplicat unor jurnaliști). Totul a culminat cu mutarea echipei la Severin și ulterior cu dispariția ei. Sunteți principalul vinovat, dacă nu cumva singurul, pentru distrugerea fotbalului craiovean.

Tocmai pentru ca fotbalul craiovean să renască, noi, investitorii de la CS Universitatea Craiova, am fost cei care am contactat-o pe doamna primar Lia Olguța Vasilescu, propunându-i reînființarea unei echipe la Craiova sub egida Clubului Sportiv, într-un moment în care orașul nu avea nici fotbal, nici speranța că acesta va reveni prea curând. Doamna Vasilescu ne-a refuzat categoric inițial, spunând că va merge cu dumneavoastră până în pânzele albe. Din păcate pentru toată lumea, tot dumneavoastră ați anulat și această șansă, pornind un război crâncen cu Primăria din simplul motiv că reprezentanții ei v-au cerut niște garanții de bun simț, fără de care proiectul nu ar fi putut funcționa. Jignit de faptul că vi s-a pretins seriozitate și profesionalism, i-ați asigurat pe cei de la Primărie că nu veți mai face niciodată echipă de fotbal la Craiova. Și nici nu ați fi făcut-o, dacă Primăria nu ar fi luat decizia, forțată de împrejurări, să ne accepte oferta și să reînființeze echipa de fotbal în cadrul unui club în care ea a mai activat timp de multe zeci de ani și care a reprezentat mereu sportul din oraș.

Ca să vă demonstrăm că suntem interesați de renașterea fotbalului craiovean, noi, finanțatorii și susținătorii CS Universitatea Craiova, am hotărât, domnule Adrian Mititelu, să vă facem următoarea ofertă publică, sinceră și bine intenționată: pentru a pune punct războiului fratricid care a învrăjbit Craiova și a îndepărtat mulți suporteri de ambele echipe, HAIDEȚI SĂ‚ FACEM DIN CELE DOUĂ‚ UNIVERSITĂ‚ȚI UNA SINGURĂ‚! Vă oferim 20% din acțiunile clubului CS Universitatea Craiova – un procent egal cu al nostru, investitorii actuali. Restul de procente, 60%, vor fi listate la bursă în perioada imediat următoare.

De asemenea, vă oferim suma de 1.000.000 de euro pentru a vă duce mai departe războaiele în care v-ați angrenat și pentru a oferi clubului liniștea de care are nevoie pentru a face performanță, așa cum cu toții ne dorim. Știți la fel de bine ca noi că actuala dumneavoastră firmă nu mai poate fi salvată de la faliment, având, conform datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanțe, datorii în valoare de 173.818.533 RON (aproximativ 40 milioane euro), sumă care nu poate fi recuperată prin niciun plan de reorganizare financiară. Iar falimentul va însemna automat o nouă dezafiliere a echipei. În aceste condiții, oferta noastră ni se pare mai mult decât corectă.  

Așteptăm o reacție din partea dumneavoastră până cel târziu la data de 1 decembrie 2013.

Cu speranța unui răspuns pozitiv

Adrian Andrici (principalul investitor și administratorul CS Universitatea Craiova)

PS – în final, pentru domnul Mititelu, dar mai ales pentru suporterii de pretutindeni ai Craiovei, vom încerca să răspundem, punctual, și la unele acuzații venite din anturajul domnului Mititelu:

  1. Am fost acuzați că facem afaceri cu statul ca să finanțăm echipa. Fals. Toți banii investiți în CS Universitatea Craiova sunt bani privați, iar acuzațiile cum că nu ar fi așa sunt tendențioase și nefondate.
  2. Am fost acuzați că suntem „echipa FRF-ului și a lui Dragomir”. Fals. Garantăm că nici unul dintre investitori nu s-a întâlnit vreodată cu Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și cu nimeni din anturajul acestora.
  3. Am fost acuzați că am primit fraudulos un loc în Liga II. Fals. Am beneficiat de un loc oferit de FRF orașului Craiova ca o reparație morală pentru prejudiciile aduse fiecărui suporter craiovean prin dezafilierea echipei. Precizăm că acest loc a fost oferit comunității (nu dumneavoastră personal sau firmei dumneavoastră, domnule Mititelu) încă din anul 2012, înainte ca noi să visăm măcar la  acest proiect.
  4. Am fost acuzați că încercăm să furăm identitatea echipei domnului Mititelu. Fals. Echipa este asociata CS Universitatea Craiova, club cu o identitate puternică și reprezentativ pentru oraș și comunitate încă din 1948, fără întreruperi. Cum am fi putut juca sub o altă siglă? Cum am fi putut purta alt nume? Nici noi, nici dumneavoastră, domnule Mititelu, nu suntem hoți de identitate. Patronăm două cluburi legitime, unul apărut în 1948 și reactivat în 2013, după o pauză de mai bine de 20 de ani, celălalt, al dumneavoastră, înfințat în 2002 și fără legătură cu un altul, apărut la rândul lui în 1992.
  5. Am fost acuzați că am venit la Craiova pentru a construi noul stadion prin firmele noastre. Fals. Nu activăm în domeniul construcțiilor și (ca să repetăm ce-am spus) la punctul 1, nu avem nici un contract cu statul.
  6. S-a indus ideea că Primăria și Consiliul Local Craiova ar susține financiar echipa. Fals. Clubul este susțint EXCLUSIV din fonduri private, iar dumneavoastră, domnule Mititelu, știți asta mai bine decât oricine altcineva. Colaborarea cu Consiliul Local constă doar în punerea la dispoziție a bazei sportive, acord în schimbul căruia clubul va ceda 10% din valoarea biletelor vândute către bugetul local. Deci patronii CS Universitatea nu iau bani de la contribuabili, domnule Mititelu, ci dimpotrivă, dau. Mai mult, o cotă parte din încasările clubului de fotbal e direcționată pentru sprijinirea celorlalte secții sportive din cadrul CS.
  7. Domnul Mititelu și acoliții domniei sale ne-au acuzat că ne-am asociat imaginea cu oameni imorali, ba chiar cu infractori. Fals. Sau, dacă nu ne credeți, iată o listă a „infractorilor”: Corneliu Stroe, Silviu Lung, Nae Ungureanu, Nicolae Tilihoi, Gheorghiță Geolgău, Rodion Cămătaru, Sorin Cârțu, Ovidiu Stângă, Gică Craioveanu și alții. Pentru dumneavoastră poate aceștia sunt infractori, domnule Mititelu. Pentru noi, sunt niște legende și ne fac o deosebită onoare să fie alături de noi. Faptul că unii dintre ei au salarii, pentru că muncim împreună la renașterea Științei, este cât se poate de normal într-o societate civilizată, domnule Mititelu. Să pui suflet în ceea ce faci (așa cum o facem noi, la CS Universitatea Craiova) nu presupune să o faci gratis, cum vă place dumneavoastră să vă mințiți angajații.
  8. Am fost acuzați că am fi plătit pentru imnul „Cântec pentru Oltenia”. Aceasta este, domnul Mititelu, cea mai grotescă minciună pe care ați fi putut-o spune, pentru că nu ne-ați jignit doar pe noi de această dată, ci pe însuși Adrian Păunescu și familia acestuia. Imnul oficial a reprezentat cel mai frumos cadou primit de această echipă de la renașterea ei. Da, domnule Mititelu, „cadou” înseamnă fără bani. Nu, domnule Mititelu, Andrei Păunescu nu a primit nici un leu, doar a făcut un gest firesc: s-a asigurat că legenda și numele tatălui său sunt duse mai departe de un grup de oameni profesioniști și bine intenționați. Puteți spune același lucru despre dumneavoastră și cei care vă înconjoară? Și, deși Andrei Păunescu ne-a oferit exclusivitate în folosirea acestui imn, noi nu ne putem considera unicii lui deținători, așa că vom permite oricui să-l folosească, chiar și dumneavoastră și echipei dumneavoastră, domnule Mititelu. Așa cum nouă ni s-a făcut cadou acest superb cântec, noi îl facem cadou mai departe, întregii Oltenii. Pentru că întreaga Oltenie și o bună parte din restul României țin cu Universitatea Craiova.

Sperăm doar că vom învăța din greșelile trecutului și, în al doisprezecelea ceas, ne vom înțelege cu toții pentru ca Universitatea Craiova să nu mai fie târâtă în scandaluri, procese și alte mizerii. Și să fie UNA SINGURĂ‚, așa cum e normal să fie. Iar aceea să nu fie nici echipa lui Mititelu, nici echipa doamnei Vasilescu, nici echipa lui Andrici. Ci echipa orașului, a regiunii și (mai ales atunci când o vom înscrie la bursă) a tuturor suporterilor ei.

PPS – la meciul de sâmbătă, atât eu cât și ceilalți investitori implicați în proiect vom ține cu ambele Universități. Am vrea, dacă acest lucru ar fi posibil, ca ambele să joace în alb-albastru. Vom continua să ținem cu ambele Universități până când, cu cooperarea și chibzuința tuturor părților, Craiova va rămâne una singură.

Adrian Andrici

Autor: Mihai Andries Publicat: 20 Nov. 2013, 19:19 Actualizat: 21 Nov. 2013, 18:12 Special
Pe aceeași temă