Buia, înlocuit cu Tătăran! Hotico: „M-am gândit că nu strică un șoc”

Marius ANGHEL 25 Oct. 2012, 13:17 Seria 2
Buia, înlocuit cu Tătăran!** Hotico:

Romulus Buia a fost inlocuit din functia de antrenor al echipei FC Maramures Universitar Baia Mare, locul lui fiind luat, incepand de la antrenamentul de ieri dupamasa, de Ioan Tataran. Presedintele Dan Hotico a motivat aceasta miscare prin necesitatea unui „soc” la echipa, prin care fotbalistii sa inteleaga ca se doreste mai mult de la ei decat un loc in trena clasamentului. Salvarea de la retrogradare, acesta este leitmotivul de la FCMU, invocat atat de presedintele Hotico, precum si de antrenorul Tataran, ambii marturisind ca isi doresc – pana la finalul turului – maximum de puncte din cele cinci jocuri care mai sunt de disputat. Tataran va fi secondat pe banca tehnica in demersul de mentinere a echipei in Liga a doua de Stefan Colar, cel care se ocupa de centrul de copii si juniori de la FCMU, si de Dorin Toma, jucator al echipei.

In 7 octombrie 2010 a fost prezentat echipei FC Maramures Universitar Baia Mare noul cuplu de antrenori, format din Romulus Buia si Ciprian Dorobantu. Daca secundul a renuntat la FCMU in aceasta toamna, dupa mutarea echipei la Zlatna, Buia a condus ultimul antrenament al echipei baimarene luni, 22 octombrie. Contactat telefonic, Buia a admis pentru eMaramures ca au existat anumite divergente de opinie intre el si presedintele FCMU, care au generat incetarea colaborarii. Ieri dupamasa, antrenamentul baimarenilor a fost condus deja de Ioan Tataran.

„M-am gandit ca nu strica un soc la echipa dupa atatea rezultate care ne-au dus pe locul pe care suntem, unul care nu este deloc linistitor. Urmeaza niste jocuri foarte grele si m-am gandit ca nu ar strica putina disciplina de joc si o reasezare a gandirii in cadrul echipei. Am zis sa iau o decizie cat mai buna pentru echipa: mai bine sacrifici un singur om in favoarea echipei. Si jucatorii trebuie sa inteleaga ca vrem altceva de la ei”, aceasta a fost explicatia presedintelui Dan Hotico oferita pentru eMaramures cu privire la schimbarile de pe banca tehnica.

„Ieri dupamasa am facut primul antrenament cu baietii. Acum este al doilea si urmam ciclul saptamanal. Am fost si la meciul de sambata, cu Targu Mures. Prea multe nu pot sa spun la momentul acesta: am vazut o echipa tanara, care poate obtine rezultate foarte bune. Discutia intre mine si presedintele Hotico a fost ieri, nici nu stiam ca domnul Buia nu mai este. Am avut o discutie si am acceptat sa ajut pana in iarna: intotdeauna am ajutat cand am putut sportul baimarean”, a declarat pentru eMaramures Ioan Tataran.

In acest moment, FCMU ocupa penultimul loc al seriei, avand adunate 5 puncte in opt etape. In etapa de azi, FCMU sta, in timp ce sambata, de la 11.00, are joc cu Vointa Sibiu pe stadionul „Viorel Mateianu”.

„Nu-i reprosez absolut nimic lui Buia, am discutat si i-am multumit pentru tot ce a facut pentru noi, ca si grupare, dat fiind ca i-a fost foarte greu sa motiveze jucatorii cata vreme acestia au fost mutati dintr-un loc in altul, cu antrenamente facute pe unde am putut. Si totul cu bani foarte putini in comparatie cu alte echipe, care au contracte pentru jucatori si de 5.000 de euro, in timp ce la noi la echipa cel mai mare salariu este de 2.000 de lei”, a mentionat Hotico.

„Tataran este un antrenor caruia ii place disciplina, are anumite rezultate si momentan era liber. Am discutat, i-am prezentat situatia momentului, ca nu sunt bani, dar speram sa o ducem mai bine. A avut si oferte din alte parti, l-am rugat sa ne ajute macar pana in iarna. Din iarna vom vedea ce va mai fi. Nu i-am comunicat un obiectiv. Ca si mine, si el doreste ca in urma lui sa ramana lucruri cat mai bune: obiectivul momentan este, desigur, salvarea de la retrogradare. Lotul e unul tanar, eu zic ca e si bun, am mai adus niste jucatori si urmeaza sa mai vina. Vom incerca sa facem tot ceea ce ne sta in putinta ca din jocurile care au mai ramas din acest tur sa obtinem maximum de puncte, care sa ne asigure o liniste in perioada de iarna”, a mai spus presedintele FCMU.

Chestionat care sunt primele masuri pe care le va lua la echipa sa, noul antrenor principal de la FCMU a declarat: „E foarte dificil sa schimb ceva saptamana asta, dar vor fi modificari in echipa. Imi doresc o anumita agresivitate, un joc mai elaborat. Etapele care urmeaza sunt foarte grele, cu echipe de divizie. Sper sa scoatem cat mai multe puncte. Cred ca si jucatorii isi doresc sa castige toate aceste cinci jocuri care au mai ramas din tur”.
In legatura cu plecarea echipei la Zlatna, gest care a dus la indepartarea unor suporteri de langa echipa baimareana, Tataran a replicat: „Numai prin rezultate putem sa aducem spectatorii si conducerea orasului alaturi de noi. Mi-as dori sa vina multi spectatori sa sustina echipa, sa fie alaturi de baieti, pentru ca de la iarna se pot schimba multe lucruri si eu zic ca echipa chiar se poate salva de la retrogradare”.

Ioan Tataran (nascut in 17 octombrie 1961 in Baia Mare) a evoluat ca fotbalist pentru FC Baia Mare, Gloria Bistrita, Farul Constanta si Steaua Bucuresti, echipa cu care a obtinut eventul. A evoluat in peste 160 de partide in prima liga. S-a retras din activitate in 1994, antrenand ulterior echipe ca FC Baia Mare, Unirea Dej, Ariesul Turda, SESO Campia Turzii si Delta Tulcea.

Din 4 iulie 2011 pana in 8 septembrie acelasi an a fost directorul tehnic al echipei FC Maramures Universitar Baia Mare, Dan Hotico renuntand la serviciile lui dupa trei etape din sezonul 2011-2012, cand echipa avea un singur punct si ocupa locul 14. Ulterior, in ianuarie 2012, a fost numit antrenor principal la Astra 2 Giurgiu, acolo de unde – invocand probleme medicale – baimareanul a plecat dupa circa cinci luni. In iunie acest an a semnat un contract cu FC Cisnadie pentru un an de zile, cu posibilitate de prelungire, insa dupa sase etape echipa de liga a treia s-a retras din campionat in 10 octombrie, in momentul in care avea sase puncte acumulate care o plasau pe locul 7.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 25 Oct. 2012, 13:17 Seria 2
Pe aceeași temă