Brac: „La Craiova suporterii sunt senzaționali, fanatici”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2013, 18:14 Seria 2
Brac:** „La Craiova suporterii sunt senzaționali, fanatici

Bojan Brac a salvat CS Universitatea în numeroase rânduri în ultimele meciuri. Spune că nu ar fi făcut-o fără ajutorul fanilor și coechipierilor din teren.

Goalkeeper-ul sârb a avut evoluții remarcabile în ultima perioadă la Craiova. În ultimele 5 meciuri a primit două goluri, ambele din penalti. În partidele cu Olimpia Satu Mare, UTA și Minerul Motru a reușit o performanță remarcabilă: să nu primească gol. „M-au ajutat foarte tare coechipierii, fără ei, oricât de valoros ai fi, nu ai cum să nu primești gol. Nu sunt recorduri ale mele, ci ale întregii echipe. Și suporterii au avut aportul lor, pentru că să fi încurajat de mii de oameni îți dă încredere”, spune Bojan. „În Serbia, armate de fani au doar Partizan și Steaua Roșie. În rest, celelalte echipe nu au suporteri. Eu am venit de la Hajduk Kula, unde veneau doar bătrâni și familii la meciuri. La Craiova suporterii sunt senzaționali, fanatici. A fost incredibil să vezi 10.000 ori 12.000 de oameni la meciul cu Bistrița. În plus, galeria care stă în picioare și cântă tot meciul. Doar la Partizat nu stă nimeni pe scaune în timpul jocurilor”.

Plecarea din prima ligă sârbă în cea de-a doua din România poate surprinde. „Am dorit să-mi încep cariera internațională. Și sunt încântat de alegerea făcută. Nu a fost un pas în jos venind în divizia secundă. Hajduk Kula e în prima ligă, dar nu are ambiții mari. În fiecare an este la mijlocul clasamentului, iar în acest sezon a dat faliment. În vreme ce aici e un proiect serios, profesionist”.

Pentru evoluțiile exelente din ultima perioadă un merit îl are și Silviu Lung, potrivit lui Bojan: „Primul antrenor cu portarii pe care l-am avut aici a fost bun. Cel de-al doilea Silviu Lung este extrem de bun. Știam de el că a jucat multe meciuri la echipa națională. E faimos, e o mare legendă a clubului nostru”.

Pe 2 noiembrie, după ce Universitatea va juca la Oradea, Bojan va fi conectat la eternul derby sârb Steaua Roșie – Partizan: „Oradea este o echipă bună, de mijlocul clasamentului, puternică pe teren propriu. Dar vom câștiga pentru că în acest an vom promova. Apoi, voi vedea ce soluții am să văd Steaua Roșie – Partizan, care începe la 14:30. Sunt un grobari, este o tradiție de familie”.

Accidentarea lui Ivan Dragicevic l-a afectat pe Bojan: „Ivan este un jucător foarte bun, dar ghinionist. Îmi e destul de greu fără el, dar îl am pe Liubo, un om de caracter și un jucător valoros, care e campion al României și a jucat în Champions League. M-a ajutat foarte mult să mă acomodez aici”.

Test cu Sporting Pitești

CS Universitatea Craiova are programat miercuri, de la ora 16, un meci de verificare în compania grupării Sporting Pitești, pe stadionul Petre Deselnicu. Unul dintre scopurile partidei este ca staff-ul tehnic să-i vadă la lucru pe jucătorii care au evoluat mai puțin în partidele oficiale, pe cei aflați în situație de suspendare pentru meciul cu FC Bihor Oradea, dar și pe juniorii clubului.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 29 Oct. 2013, 18:14 Seria 2
Pe aceeași temă