Botezatu, antrenor la școala lui Băban

14 Dec. 2008, 14:34 Seria 2
Botezatu, antrenor** la școala lui Băban

Ilie Botezatu, fost portar la Jiul Petroșani, și-a pus ghetele în cui la vârsta de 33 de ani pentru a îmbrățișa meseria de antrenor. A descifrat tainele acestei noi provocări la Minerul Lupeni, unde a fost ucenicul lui Gabi Stan, iar mai apoi la Internațional Pitești sub aripa lui Dan Mănăilă.

 

În prezent Botezatu, care provine dintr-o familie cu 7 frați, patru dintre ei făcând sport de performanță, se ocupă cu o grupă de portari la Școala de Fotbal al cunoscutului Marcel Băban.

 

„Am o grupă de 4 portari foarte buni unde ai o grupa de portari foarte bun. De unul dintre ei sunt sigur că veți auzi. Este vorba de Eduard Papp, 14 ani, din Jimbolia . Este foarte bun, seamănă la fizic Vander Sar. Este înalt are calități, îndemânare bună, tehnică, și este deja monitorizat de loturile naționale. CFR Timișoara a pus deja ochii pe el”, spune Botezatu.

 

Fostul jucător al Jiului s-a lăsat de fotbal din cauza unei rupturi de ligamente.

 

„Am avut ruptură de ligamente, dar am avut voința să continui un an și jumătate după care am abandonat fotbalul . Îmi pare rău că în Vale nu prea se pun bazele pe foștii jucători, selecția lasă de dorit. Noroc că Marin Tudorache a deschis o școală de fotbal ce dă șansa multor copii să se afirme. Este cel mai bun lucru pentru Valea Jiului. Sunt convins că de la școala lui Marin vor apărea jucători buni”, a afirmat Botezatu.

 

Articol scris de Loredana Juglea

14 Dec. 2008, 14:34 Seria 2
Pe aceeași temă