Bondrea vrea 3 puncte la Târgoviște: Nu jucăm la egal

16 May. 2012, 13:00 Seria 2
Bondrea vrea 3 puncte la Târgoviște:** Nu jucăm la egal

Neînvinsă de opt etape, echipa severineană speră să câștige la Târgoviște, pentru a fi sigură că încheie sezonul pe podium. Etapa trecută, Gaz Metan a învins contracandidata Luceafărul Oradea (1-0), iar în precedentele două deplasări s-a impus cu 4-1 la Alba Iulia și cu 4-0 la Baia Mare.

Astăzi, în ultima intermediară a sezonului, echipa antrenată de Marian Bondrea întâlnește ocupanta locului șase, de care o despart șase puncte. Nici un egal n-ar fi rău pentru Gaz Metan, care mai are de jucat acasă cu Mureșul Deva și Juventus București. Cu Chindia, echipa severineană nu poate conta pe mijlocașul Hugo Moutinho, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. „Trebuie să confirmăm, să dovedim că ultimele rezultate nu-s întâmplătoare și să arătăm că echipa e în creștere de la joc la joc. În ultima vreme, am jucat mai bine în deplasare. Pe terenul adversarilor, suntem o echipă sigură, care conduce jocul. Poate și spațiile sunt mai mari. Întâlnim un adversar bun, care nu cred că a renunțat la locul trei. Noi nu vom juca la egal. Toate meciurile le-am abordat la victorie, chiar dacă nu ne-a ieșit mereu. Am considerat că e mai bine să riști. La FC Bihor, de exemplu, în prima deplasare din retur, puteam să conservăm rezultatul, dar până la urmă am pierdut cu 1-0”, a spus Bondrea, care va avea de luptat astăzi și cu colonia mehedințeană de sub Turnul Chindiei, formată din antrenorul Flavius Stoican și jucătorii Bobi Verdeș, Cristian Poiană și Mădălin Mihăescu.

În schimb, Gaz Metan are în lot doar un severinean, pe Dan Ignat, dar fundașul adus în iarnă de la FC Olt nu intră în vederile antrenorului craiovean. În iarnă, Chindia ocupa locul 3 și avea un punct peste Gaz Metan. Etapa trecută, Târgoviște s-a impus cu 1-0 la Alba Iulia.

„Nu avem locul 3 asigurat”

Deși are un avans de 4 puncte față de Luceafărul Oradea, Marian Bondrea consideră că echipa sa încă nu și-a adjudecat locul 3, gândindu-se probabil că Gaz Metan nu e avantajată de rezultatele din jocurile directe: „Nu avem locul 3 asigurat, chiar dacă întâlnim acasă Mureșul Deva și Juventus București, două echipe ca și retrogradate. Avem însă și două deplasări foarte grele, la Târgoviște și Pitești. N-aș vrea să ne înecăm la mal”.

Bondrea a încercat să ofere un răspuns la decizia care a dus, în ultimele etape, la schimbarea căpitanului Milan Mitic cu Marius Bălău: „Mitic e un băiat extraordinar, dar au existat unele probleme interne și e bine să mai faci unele schimbări în echipă”

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

16 May. 2012, 13:00 Seria 2
Pe aceeași temă