Bondrea: „Am preferat să aducem jucători dornici de performanță”

15 Jan. 2012, 22:41 Seria 2
Bondrea:** „Am preferat să aducem jucători dornici de performanță

Craioveanul Marian Bondrea a preluat Gaz Metan de pe locul 11 și în doar trei etape a dus echipa severineană pe patru în clasament.

„Deși nu sunt de prea mult timp la Severin (n.r. – 8 noiembrie 2011), m-am acomodat destul de repede. Am găsit aici oameni calzi, dispuși să facă ceva pentru fotbalul severinean. Se dorește performanță, se dorește ca echipa să ajungă în prima ligă. Un lucru, să zicem, realizabil, dar nu știu dacă în viitorul apropiat, fiindcă fotbalul are legile lui și nu întotdeauna lucrurile ies așa cum ți-ai dori. Bineînțeles, că eu și jucătorii vom face tot posibilul să îndeplinim acest deziderat și sper să fie cât mai curând. Chiar dacă ultimele trei etape din tur au fost victorioase, asta nu înseamnă că am realizat mare lucru. De fapt, munca de-abia acum începe”, a spus tehnicianul de 61 de ani. Acesta a explicat și campania de achiziții, axată pe jucători tineri.

„Nu am făcut în această iarnă multe modificări în echipă, deși la prima vedere pare că au plecat foarte mulți jucători. Unii dintre ei jucaseră foarte puțin în prima parte a campionatului și doar ocupau locul în echipă. Am apelat la jucătorii tineri, neconsacrați. Eu, antrenorul, am gândit că e mai bine să aducem jucători dornici de performanță, decât să-i păstrăm pe cei care nu mai au nicio motivație. I-am adus pe Zaharia și Marin, pe care i-am văzut la un singur meci și mi-au plăcut foarte mult. La meciul direct, cu Juventus București, au fost cei mai buni de pe teren. Dacă vor fi serioși, în scurt timp, numele lor vor fi scrise cu majuscule. Pe Ignat nu-l cunosc foarte bine, dar referințele conducerii au fost foarte bune. Este bine că s-a întors acasă. Probabil a fost ambiționat de faptul că poate nu i s-a respectat valoarea, calitățile. Sper ca și el să fie un bun al echipei. L-am mai adus pe Dandea, tot un jucător tânăr, un jucător care poate ocupa mai multe posturi în echipă”, a dezvăluit Bondrea.
Marin vrea să-l facă uitat pe Boroiban

La prima conferință de presă din 2012 au fost prezentați și trei dintre jucătorii transferați. „Mă bucur că am revenit acasă, la Severin, unde voi lua parte la un proiect serios, la un proiect solid. Sper să pun umărul la îndeplinirea obiectivului pentru acest retur, iar în sezonul viitor să promovăm în Liga I”, a spus fundașul severinean Dan Ignat, după ce în tur a evoluat la FC Olt. Dacă în prima parte a actualului sezon a fost principalul marcator al echipei Juventus București, cu 5 reușite, atacantul moldovean Alex Marin speră să-l facă la Gaz Metan uitat pe golgheterul Laurențiu Boroiban, plecat la Alro Slatina. „Am mai evoluat la Botoșani și Iași, iar din vară am ajuns la Juventus București. Pentru mine a fost benefică mutarea, fiindcă am jucat aproape toate meciurile și am marcat. Acum sunt bucuros că am ajuns la Severin, unde îmi doresc să avem rezultate. Un atacant trebuie să marcheze. Sper să nu dezamăgesc”, a spus vârful care măsoară aproape 2 metri înălțime.

„Pentru mine e primul transfer din carieră și sunt mulțumit că am ajuns aici. Nu am stat foarte mult pe gânduri, când am semnat. Știu că au fost zvonuri că aș fi fost dorit de Steaua și „U” Cluj, dar pe mine nu m-a căutat nimeni. Deocamdată mă gândesc să-mi fac treaba la Severin. Vreau să mă impun la echipă și să joc cât mai multe meciuri”, a dezvăluit mijlocașul bucureștean Zaharia.

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

15 Jan. 2012, 22:41 Seria 2
Pe aceeași temă