Bălu și-a dat demisia. Artimon e noul antrenor principal: „Cred că echipa își poate reveni și îndeplini obiectivul”

Bălu și-a dat demisia.** Artimon e noul antrenor principal:

După demisia lui Sorin Bălu, oficialii echipei FC Caransebeș s-au mișcat repede și au numit noul antrenor principal. Gugulanii i-au avut în vedere pe Alin Artimon și Adrian Neaga, ultimul sub contract cu Urban Titu, însă s-au oprit asupra primei opțiuni.

Tehnicianul timișorean care a mai pregătit-o pe FC Caransebeș și în sezonul promovării revine practic pe banca tehnică a „gugulanilor” după opt luni de zile. „Ne-am pus de acord și acum ajung la stadion pentru primul antrenament. Cei care conduc echipa își doresc o poziție onorabilă. Nu aș putea să spun ce s-a schimbat. S-a schimbat liga, lotul de jucători, modul în care e privit fotbalul. Voi evalua situația în perioada următoare. Am lucrat cu o parte din jucători, pe ceilalți îi cunosc din circuitul Ligii a II-a. Un Precup, Bușu, Coca sau Himcinschi nu-mi sunt străini. Eu cred că echipa își poate reveni și îndeplini obiectivul. Altfel, nu acceptam și mă pregăteam de sărbătorile de iarnă”, a declarat Artimon pentru Sport9.ro.

Alin Artimon plecase de la FC Caransebeș în iarnă, când echipa se afla pe prima poziție, locul său fiind luat de Iosif Rotariu. Acesta din urmă nu a rezistat pe bancă până la finalul campionatului, până la numirea lui Sorin Bălu de echipă ocupându-se interimarul Sorin Gheju.

FC Caransebeș ocupă locul 10 în Seria II a Ligii 2 cu doar șase puncte și joacă în runda a 11-a pe terenul lui FC Bihor.


Sorin Bălu și-a dat demisia de la clubul gugulan: „Asta e, tot timpul plătim noi, antrenorii…”

Luni, 27 octombrie, la Stadionul Municipal din Parcul Teiuș a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia Sorin Bălu, antrenorul aflat de la începutul acestui campionat pe banca tehnică a echipei FC Caransebeș, și-a prezentat demisia.

„Am demisionat, de comun acord cu conducerea clubului. Până la urmă, rezultatele nu m-am avantajat prea tare, am considerat că poate așa se creează un șoc. Din păcate, am venit la Caransebeș cu sufletul deschis și am venit să realizez lucruri frumoase cu această echipă. Sincer, din păcate, pot să spun că am avut neșansă, fiindcă echipa noastră a jucat ceva, și, eu știu, și anumite săgeți venite din alte părți. Dar, din păcate, asta e, tot timpul plătim noi, antrenorii… Îmi pare foarte rău că n-am reușit la Caransebeș, pentru că m-am atașat de această echipă, de acest oraș, aici mi-am botezat copilul… Dar asta este viața, mergem mai departe și, ce să zic, mergem mai departe. Decizia de a pleca de la echipă a aparținut în egală măsură conducerii clubului, dar și mie. Nu pot să reproșez nimic conducerii, domnului primar, ba dimpotrivă. Până la urmă, situația nu este OK, dar nu e nici critică, mai sunt 21 de etape. Asta în condițiile în care oamenii de bine n-au lucrat corect, fiindcă nu puteam să-i batem noi chiar pe toți, dar eu consider că această echipă a avut neșansă mare, cel puțin în ultima perioadă, și cred că până la urmă își va reveni. Odată cu mine de la echipă pleacă și secundul Sorin Gheju, fiindcă am înțeles că noul antrenor, Alin Artimon, va veni cu secundul lui. Iar cu Sorin Gheju eram prieten din copilărie. Acum am să mă întorc acasă la Timișoara, am să stau, fiindcă n-am altceva ce să fac, dacă o să primesc vreo ofertă o voi analiza, dacă nu, nu, o să mă dedic mai mult copilului meu pe care l-am neglijat total în ultima perioadă. Îmi pare rău, sincer îmi pare foarte rău… Mi-a plăcut tare mult aici…”, a declarat în exclusivitate Sorin Bălu.

Articol scris de Adrian CRÂNGANU


Cele patru înfrângeri consecutive de la ultimul punct câștigat în campionat, 0-0 cu Fortuna, i-au fost fatale antrenorului echipei FC Caransebeș. Sorin Bălu a demisionat în această dimineață din conducerea băncii tehnice a nou-promovatei în Liga 2 după ce a făcut o analiză împreună cu președintele Cosmin Popovici. Eșecul din ultima etapă, 1-3 cu Metalul Reșița, de pe teren propriu, și clasarea pe locul 10 al Seriei a II-a, penultimul, l-au determinat pe tehnician că producă un șoc la echipă prin această demisie.

Până la numirea unui nou antrenor principal de pregătirea echipei se vor ocupa cei doi antrenori secunzi, Sorin Gheju și Daniel Doran, însă la Caransebeș se vorbește deja de numele viitorului tehnician. Alin Artimon este în orașul gugulanilor și va purta negocierile decisive cu oficialii clubului și cu primarul Marcel Vela.

Echipele care și-au schimbat antrenorii în primele zece etape ale Ligii 2:

CS Balotești – etapa 3: Robert Panduru cu Tudorel Dumitru
SC Bacău – etapa 4: Viorel Tănase cu Cristian Popovici
AFC Fortuna – etapa 8: Florin Stăncioiu – Aurelian Stamate
FC Bihor – etapa 9: Alexandru Pelici – Călin Cheregi
FC Caransebeș – etapa 10: Sorin Bălu – Alin Artimon
*Etapa enumerată mai sus reprezintă ultima rundă în care au stat ca antrenor principal pe banca respectivei echipe.

Rămâi pe Liga2.ro pentru noi informații.

Pe aceeași temă