Balint: „Vreau să promovăm, dar și să facem spectacol”

Autori: Cosmin STAICU, Marius ANGHEL Publicat: 17 Mar. 2014, 19:02 Actualizat: 17 Mar. 2014, 19:15 Seria 2
Balint:  „Vreau să promovăm, dar și să facem spectacol”

Fostul stelist a semnat pe 3 ani și jumătate cu CSU Craiova și este convins că-i va convinge pe suporterii mai sceptici în privința valorii sale și a trecutului stelist.

O parte însemnată din Craiova Maxima s-a strâns să-i dea girul unui fost stelist care a preluat CS Universitatea. Lung, Negrilă, Beldeanu, Geolgău și președintele Stroe s-au conformat hotărârii patronatului și i-au urat bun venit celui care cândva marca în poarta Științei.

Gavril Pele Balint a promis spectacol și rezultate, dar asta face oricine vine să antreneze Craiova. A semnat pe 3 ani și jumătate, dar în Bănie nimeni nu-ți garantează că apuci următorul meci. Stângă a fost alungat deși era practic pe primul loc, iar Napoli nici nu a apucat să semneze. „Știu că sunt destui sceptici, dar vreau să-i conving pe toți cu jocul și rezultatele. Lumea m-a avertizat că la Craiova sunt tot felul de probleme, dar m-a convins proiectul acesta serios și sper să stau cel puțin 3 ani aici. Mă voi adapta rapid, iar primul obiectiv e promovarea, apoi putem vorbi de alte lucruri. Vreau să facem și spectacol, fiindcă la Craiova s-a jucat mereu fotbal. Lumea spune că sunt stelist, dar nu se aplică acest lucru la antrenori, am bătut Steaua când eram la Timișoara. Mă cheamă și Pele, dar nu țin să jucăm ca brazilienii, ci ca românii valoroși care au făcut istorie aici” a spus Balint, care îi va păstra în staff pe Lung și Ebben și își va aduce un alt secund, dar nu Rotariu, care nu-l poate urma de această dată.

Balint a rememorat și debutul său în fotbal: „Se întâmpla într-un meci Craiova – Bistrița, în sferturile Cupei, la Sibiu. Am pierdut, dar am scos un penalty, am și acum cicatricea de la regretatul Costică Ștefănescu”.

Cornel Stroe a dezvăluit că a fost aproape să-l transfere pe jucătorul Balint în Bănie. „Am vrut să-l aducem de la Bsitrița, dar ni l-a luat clubul lui Ceaușescu, ne consolăm că a ajuns ca antrenor la CSU. E doar o cutumă să spui că e stelist, e antrenor profesionist”.

Colegul de la Digisport, Gică Craioveanu, l-a introdus pe Balint la Craiova, dar nu l-a scutit de presiune din start, cu obișnuitele accente hazlii: „Are pe mână cea mai bună echipă a seriei și trebuie să promoveze. Este un pariu personal al meu, l-am învățat ceva fotbal, tactică, la Digisport. Gabi are foame de rezultate, de aceea l-am adus și sunt convins că va face treabă bună”.

Articol scris de Cosmin STAICU

 

Autori: Cosmin STAICU, Marius ANGHEL Publicat: 17 Mar. 2014, 19:02 Actualizat: 17 Mar. 2014, 19:15 Seria 2
Pe aceeași temă