Băimărenii au prins curaj după victoria cu UTA și vor maximum la Bistrița!

15 May. 2012, 16:59 Seria 2
Băimărenii au prins curaj după victoria cu UTA și vor maximum la Bistrița!

Încurajați de succesul de la Arad, obținut în detrimentul echipei UTA, sportivii de la FC Maramureș Universitar Baia Mare au prins curaj și spun că nu merg în excursie la liderul seriei, dorința lor fiind să vină acasă măcar cu un punct din confruntarea cu Gloria, prilejuită de etapa 27 a Ligii a doua. Presiunea care plana până acum asupra băimărenilor, antrenorul Ciprian Dorobanțu speră să se schimbe în ambiție, în timp ce Marian Tănasă susține că victoria din etapa precedentă le-a redat încrederea în propriile forțe.

În cadrul etapei 27 a Ligii a doua de fotbal, FC Maramureș Universitar Baia Mare va evolua – maine, incepand cu ora 18.00 – in deplasare la Bistrita, in compania echipei Gloria. Baimarenii abordeaza acest joc dupa victoria cu 1-0 repurtata la UTA Arad, un succes care a asigurat evitarea retrogradarii in proportie de 99% dupa cum estimeaza antrenorul Ciprian Dorobantu. FCMU a acumulat 28 de puncte si ocupa locul 12 in clasament. Bistritenii, de cealalta parte, sunt si ei cu obiectivul bifat, Gloria ocupand locul 1 in serie, cu un total de 60 de puncte. In etapa precedenta, bistritenii au facut egal la 1 la CSM Ramnicu Valcea.

„E un meci cu doua echipe scapate de griji. Nu stim daca ei vor folosi si alti jucatori decat cei cu care au jucat pana acum. Cei care nu au jucat vor fi cu certitudine plini de dorinta de a demonstra ceva, asa ca noi ne temem acum mai mult de cei care nu au jucat pana acum la Bistrita. Mergem sa jucam, speram ca presiunea sa nu mai fie decat in formula ei pozitiva, adica sa fie doar ambitia de a obtine maximum si din acest meci. Pentru ca se poate. Se poate orice atunci cand e totul in regula cu mentalul fiecarui jucator”, a spus antrenorul secund Ciprian Dorobantu.

„Jucam cu o echipa care este deja promovata in Liga 1, o echipa buna. Speram sa facem un meci bun si spun si acum, ca si inaintea meciului cu UTA, ca speram sa scoatem puncte. Pentru ca punctele sunt cele mai importante pentru noi in momentul de fata. Ele ne dau incredere. Dupa o victorie asa de importanta cum a fost cea in fata echipei UTA, atmosfera in echipa s-a mai linistit putin. Ne-am recapatat si noi increderea in noi si ne dorim sa pastram aceasta linie daca se poate”, a declarat Marian Tanasa.

Gego si Lovasz sunt jucatorii care se confrunta cu probleme de sanatate inaintea acestui joc, dar sunt sanse sa revina in teren Petrica Dragos.

In tur, victoria a revenit bistritenilor cu 1-0.

Autorii de goluri pentru FCMU in acest sezon: Alin Roman 6, Petrica Dragos 4, Alexandru Gego 3, Alin Bota 3, Steliano Filip 2 si Vasile Pop 2, Voicu Nicoara 1, Niculae Oltean 1, Florin Achim 1, Mihai Deac 1, Marian Tanasa 1, Bumbac (Unirea Alba Iulia) – autogol.

Sursa: eMaramureș

15 May. 2012, 16:59 Seria 2
Pe aceeași temă