Baciu, caz penal!

16 Nov. 2011, 13:48 Seria 2

Dumitru Sechelariu va reclama la DNA un posibil act de corupție pe linia Steaua-FRF în legătură cu litigiul avut pe marginea transferului lui Eugen Baciu.

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, vrea să le dea de lucru procurorilor DNA, urmând să depună o reclamație, în care îl va acuza pe Gigi Becali că și-a apropiat în mod ilicit ajutorul Comisiei de Recurs a FRF pentru a nu plăti daune către Bacău pentru Eugen Baciu.

Dumitru Sechelariu este de mult timp supărat pe federație, pe Comisia de Recurs și pe Mircea Sandu deoarece nu a avut câștig de cauză atunci când a revendicat datoria pe care Steaua o avea către Bacău, ca urmare a unor clauze reglementate la o anexă la contractul de transfer. Una dintre acestea stipula că Steaua se obligă să plătească 800.000 de euro către clubul băcăuan în momentul încetării raporturilor contractuale cu Baciu. Cum acest lucru s-a produs, Sechelariu a reclamat Steaua la instanțele sportive, unde a pierdut, motivația Comisiei de Recurs fiind într-adevăr bizară. Pentru că „este fondat pe o clauză care nu este morală și licită prin scopul urmărit”, după cum se specifică în rezoluția comisiei. Apoi speța a ajuns la TAS.

A fost coruptă comisia?

Sechelariu vrea să mute însă afacerea, indiferent de hotărârea Tribunalului Sportiv Internațional, la DNA! „Voi depune o plângere după ce TAS va delibera, pentru că la acea comisie sunt convins că s-au petrecut acte de corupție! Este negru pe alb faptul că trebuia să câștigăm și că s-a ținut partea Stelei. Nu am dovezi că s-au dat bani sau altele de genul ăsta, dar asta trebuie să cerceteze procurorii!”, a precizat omul de afaceri.

Astfel, după „Țerbea – Avram” și după cazul „Craiova”, fotbalul românesc va avea parte de un nou dosar la DNA care aduce atingere FRF și îl poate pune pe Mircea Sandu într-o nouă situație delicată.

2 milioane de euro este, cu aproximație, suma pe care Steaua ar trebui s-o achite Bacăului, reprezentând suma convenită în actul adițional la contractul de transfer (800.000 de euro) și penalitățile acumulate (1% pe zi)

Baciu a bifat 88 de meciuri în Liga I în tricoul Stelei, pentru care a reușit un gol. În prezent, el joacă pentru FCM Bacău în Liga a II-a.

Mititelu a deschis Cutia Pandorei

Reclamația lui Sechelariu ar fi a doua speță DNA generată prin denunțul unui om de fotbal. Primul a fost Mititelu, care a acționat așa în războiul purtat de FRF pentru excluderea provizorie a Craiovei. S-a creat astfel un precedent care transformă treptat DNA într-o instanță supremă a fotbalului, cu puteri mult mai mari chiar și decât TAS, dat fiind că implicațiile sunt de natură penală. E astfel de așteptat ca tot mai mulți oameni de fotbal care se consideră înșelați să se îndrepte spre procurorii Anticorupție.

Articol scris de Doru Gheorghiu și Daniel Vlad

16 Nov. 2011, 13:48 Seria 2
Pe aceeași temă