Se discută reînființarea echipei FCM Bacău! Deținătorul palmaresului și siglei e dispus să le cedeze gratuit, dar are două condiții. Suporterii susțin noul proiect, care s-ar putea dezvolta pe un nou stadion

Răzvan STÎNGĂ 24 Oct. 2021, 15:47 Diverse
Se discută reînființarea echipei FCM Bacău! Deținătorul palmaresului și siglei e dispus să le cedeze gratuit, dar are două condiții. Suporterii susțin noul proiect, care s-ar putea dezvolta pe un nou stadion

Autoritățile din Bacău încearcă să pună bazele unui nou proiect FCM Bacău. Într-o ședință a Primăriei Bacău, primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu a propus preluarea palmaresului și siglei fostului club. Pentru demararea proiectului și-au anunțat susținerea și suporterii echipei desființate în 2014.

Sergiu Sechelariu, dispus să cedeze cu titlu gratuit palmaresul și sigla 

Sergiu Sechelariu, fratele fostului finanțator al clubului din Moldova, Dumitru Schelariu, este cel care deține sigla și palmaresul echipei FCM Bacău. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Sergiu Sechelariu a declarat că este dispus să cedeze gratuit sigla și palmaresul, dar a pus anumite condiții, prin care să fie garantată dorința performanței, revenirea brandului FCM Bacău în prim-planul fotbalului românesc.

Concret, cele două puncte trasate de Sergiu Sechelariu sunt: recunoașterea activității lui Dumitru Sechelariu la echipă, dar și faptul că Primăria Bacău este ”obligată” să ducă echipa în prima ligă.

Palmares F.C.M. Bacău

La una din ședințele consiliului local ,domnul primar Stanciu-Viziteu , a făcut mențiunea că, suporterii echipei FCM Bacău și municipalitatea ar dori sigla și palmaresul acesteia.

Mă bucură faptul că există interes pentru a reabilita această echipă istorică a Bacăului, iar din acest motiv voi ajuta cu drag la efectuarea demersurilor în această privință.

Chiar dacă această echipă nu a mai avut un meci oficial in campionat din anul 2012 si a fost desființată in 2014 , a produs foarte multe bucurii in randurile suporterilor băcăuani cât timp a activat.

Mă gândesc numai la bucuria băcăuanilor când în 1998 FCM Bacău obținea trofeul Cupa Ligii , sau a perioadei dintre anii 1998-1999, când a avut un record de 13 meciuri in care nu a fost învinsă ,ajungând in primele cinci echipe europene la acest capitol.

Ea clasându-se mereu în primele locurile ale campionatelor interne de fotbal atât la juniori cât și la seniori.

Pe această cale , deoarece sunt un susținător al sportului în general și susțin strategiile pentru a reînvia mai ales fotbalul băcăuan ,doresc să fac unele clarificari.

cu titlu GRATUIT –  municipalității (Primăriei Bacău) atât Palmaresul cât și Sigla Fcm Bacău cu două condiții:

1) Municipalitatea să aducă in prima divizie echipa de fotbal pentru ca suporterii acesteia să fie mândri iar de numele FCM Bacău și fac această mențiune deoarece in diviziile secunde nu are ce să facă cu ele.

2) Următorul aspect , și poate cel mai important , fără de care nu am fi avut această performanță este recunoașterea activității lui Dumitru Sechelariu, care a condus această echipă in vremuri tulburi si care după cum ați văzut si azi, fără un om care să susțină sportul rege nu se poate face performanță.

Am ajutat în trecut echipa FCM Bacău , alături de fratele meu Dumitru Sechelariu, și o voi face mereu deoarece trăirile bacăuanilor au fost si vor fi mereu pe primul loc .

Intotdeauna Bacăul !!!”, este mesajul needitat postat de Sergiu Sechelariu (foto articol), cu privire la palmaresul și sigla echipei FCM Bacău.

Dacă se vor pune bazele noului proiect FCM Bacău, atunci clubul va reveni la viață după aproape 10 ani. A fost desființat în anul 2014. De atunci, s-au tot înființat echipe în Bacău, dar nu s-au reușit performanțele obținute de FCM Bacău, prezențe constante în Liga 1 și nu numai.

Discuții există și pentru reconstruirea Stadionului Municipal Bacău, dar nu sunt bani 

Proiectul are șanse să se dezvolte pe un nou stadion. Dacă acum se discută de reînființarea FCM Bacău, în urmă cu câteva luni s-a adus în discuție dărâmarea Stadionului Municipal Bacău și construirea unuia nou. Arena arată într-o evidentă stare de degradare, pentru că a fost lăsată în paragină în ultimii ani și nimeni nu a mai avut grijă de ea.

O propunere a venit din partea Anișoarei Stanciu, președintele Federației Române de Atletism, dar problema unui nou stadion era reprezentată la primele discuții de lipsa fondurilor. Aspecte legate de dărâmarea Municipalului Bacău și construirea unuia nou nu au fost decise momentan, dar dacă FCM Bacău va lua naștere, atunci, probabil, se vor face pașii necesari în vederea stadionului.

Vom merge pe ideea unui stadion cu pistă. Sperăm ca în doi ani să putem avea bani pentru a demara lucrările”, era comentariul primarului Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, în septembrie.

”Versiunile unu și doi” ale FCM Bacău au eșuat! 

Municipalitatea a încercat în ultimii ani să aducă la un anumit nivel o echipă de fotbal din Bacău, doar că acest lucru nu s-a întâmplat, iar ideile s-au transformat în eșecuri. În primă fază, după dispariția FCM Bacău, s-au pus bazele proiectului SC Bacău, echipă care a urcat până în Liga 2. Din cauza faptului că finanțarea primăriei a fost retrasă, s-a ajuns în cele din urmă la faliment.

S-a jucat totul sau nimic cu SC Bacău, dacă ne gândim că în sezonul 2015-2016, după ce echipa a terminat pe locul 4 play-off-ul din Seria 1 (din care a promovat Rapid, iar Dunărea Călărași a mers la baraj cu UTA Bătrâna Doamnă), clubul s-a retras din Liga 2 în Liga 3.

Acolo, repartizată fiind în Seria 1 a Ligii a 3-a, a terminat stagiunea imediat următoare, 2016-2017, pe ultimul loc. Acumula un minus de 60 de puncte din cauza problemelor cu banii, termina campionatul cu minus 25 de puncte și apoi se desființa.

Ulterior, atenția a fost îndreptată către Aerostar Bacău, un club privat, dar acolo nici nu s-a ajuns la un acord în ceea ce privește finanțarea cu bani publici.

Bacău are trei echipe în Liga 3 

Acum, Bacăul are trei echipe la nivelul primelor trei ligi, toate în Liga 3. Una din ele se află în Seria 1, CSM Bacău, iar două dintre ele în Seria 2, Dinamo Bacău și Aerostar Bacău. Dintre acestea, cea mai bine clasată este Aerostar Bacău, locul 4.

De altfel, Aerostar a fost și ultima echipă care a reprezentat Bacăul în Liga 2, chiar sezonul trecut. În timp, ea a promovat și a retrogradat din Liga 2 de câte două ori.

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Oct. 2021, 15:47 Diverse
Pe aceeași temă