Aventurile lui Cîrțu la Slatina!

Publicat: 25 Apr. 2012, 10:50 Actualizat: 25 Apr. 2012, 10:51 Seria 2

Sorin Cîrțu (56 de ani) nu și-a început deloc bine mandatul la Slatina. ALRO a făcut doar 1-1 acasă cu Luceafărul Oradea, dar înainte și după meci s-au petrecut evenimente deloc plăcute.

Cîrțu vrea ca mandatul său să fie unul „undercover”, abordând o „silenzio stampa” caracteristică pentru „Sorinaccio” în anii ’90. Noul consilier tehnic de la Slatina a adoptat stilul lui Pițurcă din 2004, când actualul selecționer fusese instalat preț de câteva zile la Craiova, atât cât a durat și prima perioadă de patron a lui Adrian Mititelu la Universitatea, înțelegerea cu Dinel Staicu picând peste noapte. Atunci, Piți și-a trimis „locotenenții” Ștefan Iovan și Gabi Boldici la înaintare pentru a pregăti terenul, aceștia efectuând și câteva antrenamente cu alb-albaștri. Cârțu a procedat aproape la fel, acceptând o funcție mai degrabă disimulată de consilier tehnic, în față fiind scoși Mircea Irimescu – antrenor principal și George Biță, secund.

Cîrțu a depășit binișor 20 de ani de antrenorat și, la fel ca în cazul lui Mircea Lucescu, începe să aibă concurență chiar din partea foștilor elevi. Astfel, înaintea sa la Alro Slatina au antrenat Cornel Papură, Daniel Mogoșanu și George Biță, oameni de bază la Universitatea sau Electroputere, la începuturile carierei de tehnician a celui care și-a dobândit între timp porecla „Sorinaccio”. Din păcate pentru el, Cîrțu nu a avut deloc o zi liniștită la debutul la ALRO. Cu aproximativ două ore înainte de meci, lui Mircea Irimescu i s-a făcut rău, el fiind dus de urgență cu salvarea la Craiova.

20.000 de euro pentru două luni!

După ce s-a asigurat că prietenul său este pe mâini bune, „Sorinaccio” s-a ocupat de ALRO. Cîrțu nu a stat pe bancă, spre liniștea arbitrului de rezervă, craioveanul Cătălin Găman, fratele internaționalului de la Astra, Valerică Găman, care ar fi avut strașnice bătăi de cap cu vulcanicul tehnician. Totuși, Cîrțu a fost cel care pus la punct strategia echipei, coborând la vestiar înainte de meci, la pauză și la final, iar pe parcursul jocului a comunicat prin telefon cu banca tehnică din cabina-i rezervată la oficială. „Ne-a dat sfaturi tactice. Domnul Cîrțu a fost cel care ne-a comunicat strategia, păcat că nu am putut să o punem în practică”, a recunoscut căpitanul lui Alro, Ionuț Stancu, fostul rapidist fiind lansat în fotbal la Craiova chiar de Cîrțu. Pentru cele două luni pe care le va petrece la Slatina, Cîrțu va încasa nu mai puțin de 20.000 de euro.

„Accidentat” de Păsărin

Problemele lui Cârțu nu au încetat nici după meci, un deget fiindu-i practic zdrobit de antrenorul cu portarii, Dan Păsărin, care a încercat să închidă cu ușa de la portbagaj. De supărare, Cîrțu nu a simțit nici durerea, însă a fost nevoit ulterior să apeleze la medicul echipei pentru a i se bandaja rana. Apoi a mers la spital pentru a vedea starea colegului său Mircea Irimescu, internat de urgență. Viață de antrenor…

„Facem echipă și la Craiova și la Slatina!”

Ca orice localitate din Oltenia, Slatina este și ea molipsită de sindromul „Știința”, iar microbiștii asociază deja venirea lui Cârțu în orașul de pe Olt cu pregătirea mutării lui Alro în Bănie, dacă se poate direct în Liga I printr-o promovare miraculoasă, ori măcar în Liga a II-a, caz în care Slatina ar reprimi pe FC Olt, echipă detașată în acest sezon la Piatra Olt. „Mai faceți echipă la Craiova?” a fost abordat după meci Cîrțu de microbiștii slătineni. „Facem și acolo, facem și aici, care e problema?” a fost replica celui care a fost anunțat de Gigi Nețoiu drept unul dintre principalii artizani ai echipei care se va contura din vară la Craiova.

A revenit după 22 de ani la Slatina!

Ultima amintire a antrenorului Cârțu de la Slatina datează de peste 20 de ani. În sezonul 1990-1991, Universitatea pe care a antrenat-o și care avea să câștige eventul la finalul sezonului disputa un meci de campionat chiar pe „1 Mai” împotriva Stelei, deoarece fostul „Central” era suspendat. A fost 1-1, goluri Ciurea (din penalty), respectiv Ilie Stan.

Domnul Cîrțu este consilier tehnic la ALRO. Se va ocupa de strategie, de echipele de juniori ale clubului și de prima formație. Contractul e valabil până pe 15 iunie, iar obiectivul este locul III
Jean Nițulescu, președinte ALRO

articol scris de Cosmin STAICU

Publicat: 25 Apr. 2012, 10:50 Actualizat: 25 Apr. 2012, 10:51 Seria 2
Pe aceeași temă