„Ale tinereții valuri”. Puștii lui „U” Cluj au pierdut pe Cluj Arena, cu UTA, care s-a impus prin experiență într-un meci cu atmosferă de Liga I

  • Fundașul Manea a marcat singurul gol al unui meci controlat de gazde, dar gestionat mai bine de oaspeți.
  • 3000 de oameni au asistat la primul meci pe teren propriu al sezonului, în fața propriilor spectator.

 

De 5 ani nu se mai treziseră suporteri Universității Cluj atât de devreme, pentru a fi la ora 11 la stadion. Galeria clujenilor a fost însă prezentă și la matineu și a venit să încurajeze echipa de puști necunoscuți, cu care Marius Popescu încearcă „marea cu sarea” în Liga a II-a. Atmosfera pe care majoritatea acestora n-o experimentaseră până atunci i-a avântat pe clujenii înspre poarta arădeană, dar Jorza i-a refuzat golul lui Patric Popescu (4). Arădenii au avut de partea lor maturitate, experiența și forța, iar asta s-a văzut când Manea s-a desprins din marcaș și a înscris cu capul după un corner a lui Hlistei (8).

Golul i-a demoralizat pe tinerii jucători clujeni, care s-au precipitat în fața porții și n-au reușit să scoată nimic din dominarea teritorială, până la pauză. Tot Popescu putea să marcheze, dar a șutat slab din poziție ideală (19). UTA a ajuns mai rar la poarta lui Niczuly, dar a făcut-o mai hotărât. Portarul clujenilor s-a remarcat la dubla ocazie arăteană, când i-a blocat pe rând pe Curtuiuș și Hlistei (21), iar finalul de repriză a fost interesant mai mult prin prisma duelurilor dintre galerii.

Clujenii au avut inițiativa și în partea secundă și puteau egala imediat după pauză, dar fundașul Cordoș ajuns nemarcat în careul mic, a trimis pe lângă poartă după lovitura liberă a lui Calcan (55). Arădenii au ripostat și ei prin Ciprian Rus, cu o fază aproape similară (58). Finalul a găsit Universitatea presând, dar cu aceeași precipitare la finalizare și UTA așteptând cuminte în defensivă să treacă timpul.

Arădenii câștigă primele puncte în acest sezon, în timp ce puștii lui Marius Popescu rămân doar cu punctele de la Târgoviște și își dau seama că în Liga a II-a  e cu totul alt nivel decât cel cu care erau obișnuiți la juniori.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN
 

Pe aceeași temă