Adrian Szabo își face deja planurile pentru play-off. „Echipa își va demonstra valoarea în meciurile acestei faze”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2015, 11:06 Seria 2
Adrian Szabo își face deja planurile pentru play-off.**

„Mă doare că nu am câștigat meciul cu Universitatea Cluj, dar nici nu facem din asta o tragedie”, spunea Adrian Szabo la trei zile după meciul de pe Cluj Arena, în care FC Brașov nu a obținut decât un punct. Aflați pe locul 6 în Seria a II-a, brașovenii au de tras serios pentru a termina sezonul regulat cu cât mai multe puncte.

„Sunt convins că această echipă își va demonstra valoarea în meciurile din play-off. Avem valoare, avem nevoie de încredere, de omogenitate, pentru că în play-off trebuie să arătăm ca o echipă sudată. Construcția pentru play-off o facem de acum. Acele meciuri din play-off vor fi de care pe care. Sper ca distanța de FCM Baia Mare să nu fie mai mare de șase puncte, pentru că în play-off vom intra cu jumătate din punctele acumulate în campionat”, a declarat Adrian Szabo.

Până la finalul turului de campionat, FC Brașov va juca cu CS Mioveni (locul 9), Olimpia Satu Mare (5), CSM Râmnicu Vâlcea (2) și Șoimii Pâncota (7).

Drum lung spre Liga 1

În acest sezon în Seria a II-a sunt programate 26 de etape. După primele nouă meciuri, FC Brașov ocupă locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off, cu 14 puncte, cu șapte mai puțin decât liderul FCM Baia Mare. Primele șase echipe din clasament vor evolua în play-off, în timp ce ocupantele locurilor 7-12 se vor duela în play-out. Toate echipele calificate în play-off și play-out vor continua doar cu jumătate din punctele obținute în sezonul regulat, în meciurile disputate cu grupările clasate pe locurile 1-12. Câștigătoarele play-off-ului din cele două serii vor urca în Liga 1 direct. Echipele clasate pe locul doi în fiecare serie vor disputa mai întâi un baraj între ele în două manșe, tur și retur, învingătoarea urmând a se duela cu ocupanta locului 12 din Liga 1, pentru a se stabili ultima echipă care va evolua în ediția 2016-2017 a primului eșalon.

Doar varianta victoriei cu Mioveni

Pentru „stegari” următorul meci de campionat este programat sâmbătă, pe teren propriu, cu CS Mioveni, o echipă ce tocmai a schimbat antrenorul, Claudiu Niculescu fiind înlocuit cu Marius Stoica. „Cu Claudiu Niculescu sau fără Claudiu Niculescu, CS Mioveni rămâne o echipă bună din această serie. Trebuie să pregătim cu atenție acest meci în care avem doar varianta victoriei”, a încheiat Szabo.

Pentru acest meci, tehnicianul brașovenilor nu se confruntă cu probleme de lot, pentru că Perju a început antrenamentele, iar Șerban Moraru și-a ispășit suspendarea de o etapă. Altfel, în aceste zile „stegarii” ar trebui să primească salariul pe luna septembrie. „Președintele ne-a promis că până la meciul cu Mioveni ne va da salariul”, au spus jucătorii brașoveni.

Tensiuni la Mioveni

După despărțirea de Claudiu Niculescu, conducerea CS Mioveni încearcă în aceste zile să le rezilieze contractele mai multor jucători din lot. Luni au fost chemați la discuții patru fotbaliști, Ionuț Rada, Georgian Honciu, Mihai Deaconescu și Vasile Buhăescu, cărora conducerea le-a propus rezilierea contractelor. Cum jucătorii nu mai pot evolua la alte echipe până în iarnă, aceștia au refuzat până acum rezilierea și nu au mai fost primiți la antrenamentele conduse de Marius Stoica.

„Sunt afectat, nu este normal să se renunțe la jucători în mijlocul campionatului. Nu vreau să stau cu forța la echipa a doua, trebuie să găsim o soluție. Mai este o lună și jumătate pînă în iarnă, asta e situația, o voi lua de la capăt. Echipa a mers rău și s-au căutat țapi ispășitori, au fost găsiți patru. Hai, eu și Honciu am mai jucat, dar Rada și Deaconescu au fost accidentați. Suntem toți patru jucători aduși de Claudiu Niculescu la echipă, poate să fie o coincidență”, a declarat atacantul Vasile Buhăescu, pentru Liga2.ro.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 21 Oct. 2015, 11:06 Seria 2
Pe aceeași temă