ACS Poli se prezintă în nocturna Mioveniului cu absențe importante în defensivă. Alexa: „Toți vor să ne bată, oportunitate de a da bine la C.V.”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 19:06 Seria 2

Liderul Seriei a II-a a Ligii 2 are parte de o deplasare dificilă înainte de Paști. ACS Poli va evolua pe stadionul renovat al Mioveniului, una dintre trupele incomode ale seriei. Tehnicianul Dan Alexa anunță că nu va putea miza în nocturna argeșenilor pe fundașii centrali titulari în acest sezon, Gabriel Cânu și Cristian Scutaru. Ambii acuză probleme medicale.

Timișorenii vin după un succes clar cu Satu Mare, scor 3-0, dar încă nu au obținut un succes în deplasările din 2015. Mioveniul pare o nucă tare, mai ales că echipa condusă de pe bancă de Claudiu Niculescu și-a făcut un obiectiv în sine de a o bloca și pe ACS Poli după remizat obținută la Reșița, 0-0. „Ne așteaptă un meci foarte greu, împotriva unei echipe bune ale seriei. Am avut meciuri tari împotriva lor. Atât în deplasare, cât și acasă. Nu e un meci ușor, e o echipă agresivă, cu tehnicitate bună, mergem să facem un joc bun. Vom avea absențe importante, dar vrem să obținem maximum. Scutaru nu a putut nici cu Satu Mare, are o ruptură fibrilară după care se recuperează. Foarte probabil Cânu nu va juca, are la tendon o problemă de mult timp. Vor fi șanse pentru unii jucători care nu au evoluat. Va fi un moment bun pentru ei să-și dovedească valoarea”, a declarat Dan Alexa.

„Știm că vor să ne bată. Ne-a si spus aici (n.r. Claudiu Niculescu) că vrea mult să bată Timișoara. De altfel toți vor să bată timișorenii, oportunitate de a da bine la C.V. Ei așteaptă acest meci cu mari speranțe”, a mai spus Alexa.

Chiar și așa, în partidele directe de până acum bănățenii au avantaj, obținând două victorii și două remize contra argeșenilor. Mai mult, succesele au venit în actualul sezon regulat: 2-0 și 1-0 la Timișoara.

„Chirurgul” consideră în continuare Reșița (locul 3) ca principală contracandidată, urmată imediat de FC Olt (locul 2). „Și Oltul, chiar dacă Mioveniul e puternică, dacă ar fi câștigat la Reșița intra și ea în luptă, e o echipă care joacă. Cu care trebuie să joci bine. Promovarea se joacă, toate echipele joacă, în deplasare nu ne exprimăm foarte bine. E normal să joace toate. Sunt foarte curios dacă mental reușim. Bocșan poate juca… E foarte important să rămânem în ritm. Acasă au pus mare presiune, pe Caransebeș și Olt, n-au dat gol dar au controlat jocul, au posesie bună. Au jucători talentați în mijloc, care pot face diferența. Afară joacă închis, acasă abordează altfel jocurile. Am înțeles că vor inaugura și nocturna, cu siguranță va veni multă lume”, a precizat Alexa.

Timișorenii ar putea apela la Melinte și Bocșan în centrul defensivei, acolo unde poate evolua inclusiv Ovidiu Petre, Belu sau Bălace dacă e necesar.

Partida CS Mioveni – ACS Poli se dispută vineri, de la ora 19.00 (televizat pe Absolut TV), pe stadionul „Orășenesc” din Mioveni. Meciul din runda a doua a play-off-ului va fi primul meci în nocturnă acasă după mai mulți ani pentru gazde.

Mioveniul e pe 5, cu 33 de puncte, în timp ce liderul ACS Poli totalizează 45.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 19:06 Seria 2
Pe aceeași temă