ACS Poli, în gardă pentru Mioveni! Velcea: „Prima obligație e de a câștiga”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2013, 14:39 Seria 2
ACS Poli, în gardă pentru Mioveni!** Velcea:

Singura formație bănățeană din Liga a II-a va debuta pe teren propriu în acest retur în fața celor de la CS Mioveni. ACS Poli încearcă să facă uitat eșecul cu UTA chiar în fața echipei care i-a învins clar pe arădeni în runda trecută. Misiunea trupei pregătite de Valentin Velcea nu va fi ușoară în condițiile câtorva absențe notabile.

„Avem un meci în care o primă obligație e de a câștiga, nu avem altă variantă. Ne obligă in acelasi timp, reîncepând returul acasă, în fața suporterilor, să ne ridicăm la înălțimea jocului și al rezultatului. Nu în ultimul rând datoria morală a noastră e de a continua cu o victorie, obiectivul se realizează cu multe victorii. Întâlnim o echipă bună a Ligii a II-a, tânără, organizată, care a cochetat și ea cu Liga I, dornică de afirmare, un antrenor care îi așează foarte bine în teren. Dacă privim conotațiile jocului tur, va trebui să ne îndreptăm atenția cu grijă asupra acestui joc, la fel ca la fiecare joc”, a declarat Valentin Velcea.

În tur argeșenii au condus cu 2-0 dar au cedat pe final două puncte. Antrenorul lui ACS Poli apreciază că oaspeții au un moral bun prin prisma faptului că nu au pierdut încă în retur.  „Important e că nu au pierdut, vin cu un moral bun la noi, au și declarat că vor un rezultat bun, poate e bun și dacă iau 2-0. Au jucători combinați, cu experiență, mi-au plăcut și tinerii lor din teren, un mijlocaș de 95. De altfel Mioveniul chiar dacă se confruntă cu problemele lor de litigii, fiind fostă divizionară A, este un club organizat, mie îmi place”, a adăugat Velcea.

Tehnicianul timișorenilor recunoaște că rezultatele mai puțin bune ale adversarelor au venit în ajutorul echipei sale după eșecul de la Arad și crede că echipa sa e propriul adversar în drumul către Liga I.

    „E foarte dezechilibrat acest retur de campionat, joci și stai. Și adversarii noștri la promovare, ați văzut Corona cu acel 0-0… la fotbal se pot întâmpla multe. M-au surprins plăcut rezultatele și va trebui să le valorificăm. Conjunctura rezultatelor a ajutat echipa noastră. Așa cum și noi am ajutat alte echipa în prima etapă. Pe unii îi deranjează că spunem că UTA, pe alții Damila sau alta că nu e contrcandidată, eu spun că singura contracandidată la promovare suntem noi cu noi”
    Valentin Velcea, antrenor ACS Poli

Absențe notabile pentru timișoreni

ACS Poli nu va putea miza în jocul cu CS Mioveni pe o serie de jucători importanți. Marovic s-a reaccidentat în amicalul cu Flacăra, Szekely acuză și el dureri iar Nohai e suspendat. Mai mult, Bocșan și Bărbuț au fost selecționați la lotul național de juniori U18 pentru o dublă confruntare amicală cu SUA.

„Avem un lot numeric si valoric, fiecare poate fi înlocuit, această convocare primează, m-am gândit la o adresă pentru a-i reține dar culorile tricolore primează în acest moment și era normal să meargă la echipa națională… Bineînțeles că am găsit soluții și jucătorii care vor intra o vor face mai bine”, a spus Velcea despre absențele de sâmbătă.

Primul 11, afectat și de evoluția cu UTA

Antrenorul bănățenilor a mai precizat că unii dintre jucătorii care au dezamăgit cu UTA vor fi lăsați în afara echipei cu CS Mioveni, fără a nominaliza însă. Printre cei aflați în discuție sunt și cei care au intrat pe parcursul jocului, în acest caz Dina și Trandu, Bărbuț neintrând în calcule pentru că va absenta sigur.

„Sunt jucători și îi veți vedea pe bancă sau nici pe ea. Această concurență între jucători îmi place. Eu nu-mi permit să țin un jucător bun pe bancă. Sunt dur din punctul ăsta de vedere. Am mai acordat șanse și am regretat… Și dintre cei schimbați sunt care s-au scos din echipă. Au intrat și nu au adus un plus…”, a explicat Velcea.

Partida ACS Poli – CS Mioveni se dispută sâmbătă, de la ora 15, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în etapa a XVIII-a a Ligii a II-a.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 22 Mar. 2013, 14:39 Seria 2
Pe aceeași temă