„Acoperirea datoriilor de 2,6 milioane euro de către autorități pot salva echipa”

09 Mar. 2012, 14:11 Seria 2

Senatorul Nicolae Robu a confirmat scrisoarea primită în această dimineață de la președintele lui Poli, Marian Iancu. În aceasta se arată acordul acționarilor în privința preluării clubului de către autoritățile locale. Astfel, pentru obținerea licenței acestea trebuie să acorde 2,6 milioane euro clubului pentru stingerea datoriilor urgente în timp ce conducerea alb-violeților se asigură de faptul că problema divizării va fi stinsă.

„Încă putem obține licența pentru Poli astfel încât în sezonul 2012-2013 să activeze în Liga I. Nu e însă simplu, trebuie să ne mișcăm repede, să arătăm că vrem cu adevărat să sprijinim Politehnica astfel încât să continue, există și riscul deființării. Am primit astăzi răspuns de la domnul Marian Iancu, acesta a supus la vot în Consiliul de Administrației al acționarilor și a fost un vot favorabil de a se prelua acțiunile de către autoritățile locale respectiv administrația Universității Politehnica. Urmează un proces de negociere care să se desfășoare într-un timp foarte scurt. Dacă autoritățile vor da un vot pentru preluarea acțiunilor, e vorba de acoperirea datoriilor de 2,6 milioane euro, sigur trebuie văzut dacă există și alte costuri, atunci echipa poate fi salvată. Dacă nu se dă în timp util, tot ce am făcut au fost vorbe și toți iubitorii și cei atașați de Poli Timișoara vor avea o mare decepție și suferință”, a declarat Robu.

Senatorul PNL și fostul rector al Universității Politehnica a detaliat responsabilitățile celor două părți: „Ei se angajează să rezolve condiția de licențiere pe segmentul referitor la acea divizare, și asumându-și rezolvarea acestei condiții legate de divizare solicită ca datoriile celelalte cu impact asupra dosarului de licențiere să fie preluate acum de autorități. Noi ne dorim să se dea din banii publici cât mai puțin pentru că sunt atâtea și atâtea proiecte ce trebuie susținute din bugetele publice. Vom vedea în procesul de negociere care mai sunt pretențiile domnului Marian Iancu și ce poate fi acceptat și ce nu”, a conchis Nicolae Robu.

Sursa: Banat Sport

09 Mar. 2012, 14:11 Seria 2
Pe aceeași temă