Încă un jucător cu multe meciuri în Liga 1 visează să joace pentru Rapid. William de Amorim: ”Am rămas încântat de galerie şi de tot ce e acolo.” Mijlocașul este sub contract cu FCSB, dar ar accepta oricând oferta giuleștenilor

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2020, 13:09 Liga 2
Încă un jucător cu multe meciuri în Liga 1 visează să joace pentru Rapid. William de Amorim: ”Am rămas încântat de galerie şi de tot ce e acolo.” Mijlocașul este sub contract cu FCSB, dar ar accepta oricând oferta giuleștenilor

Suporterii echipei Rapid i-au cucerit, de-a lungul timpului, pe mulți dintre fotbaliștii străini care au jucat în România. Câțiva au recunoscut că și-au dorit sau își doresc să joace în Giulești pentru atmosfera făcută de fani. Părerea a fost împărtășită și de jucătorul echipei FCSB, William de Amorim (28 de ani). Mijlocașul a fost impresionat de fani încă de la primul meci jucat pe arena din Giulești.

William de Amorim: ”Când am jucat acolo, am rămas încântat de galerie. De atunci până astăzi, mie îmi place Rapid”

De Amorim a avut ocazia să fie pregătit și de un antrenor cu istoric rapidist, Marius Șumudică, despre care spune că l-a adus în cea mai bună formă a carierei. Cei doi au colaborat la Astra, iar în 2016 giurgiuvenii au făcut surpriza și au luat tilul în Liga 1.

”Sincer, da! Mi-ar face plăcere să joc la Rapid. Când am venit în România nu prea ştiam de Steaua, de Dinamo şi când am văzut galeria Rapidului, când am jucat acolo, am rămas încântat de galerie şi de tot ce a fost acolo. De atunci până astăzi, mie îmi place Rapid.

Cu Şumi (n.r. – Marius Șumudică, pe când era antrenorul Astrei) eu am jucat la cel mai bun nivel al meu. Este un antrenor care în anumite momente îţi este prieten, apoi ca un tată. E un om care ştie să gestioneze situaţia. El te face să crezi că eşti cel mai bun jucător al lumii, a declarat William de Amorim la TelekomSport.

  • William de Amorim a ajuns în România în vara lui 2010, la Astra, iar în 2016 a semnat cel mai important contract din cariera sa, cu FCSB. Evoluțiile nu au fost constante, astfel că vicecampioana a decis să îl împrumute. În a doua parte a sezonului trecut a fost cedat pentru șase luni în Turcia, la Kayserispor, situație care s-a repetat și în actuala stagiune. Brazilianul a ajuns de această dată în Grecia, la AO Xanthi. Trebuie să revină la FCSB la finalul sezonului, dar evoluțiile pentru formația din campionatul elen au fost destul de bune pentru mijlocaș, care a bifat 21 de meciuri și a marcat de trei ori. Contractul lui de Amorim cu FCSB expiră în iunie 2021.

Alexandru Dandea, încântat și el de posibilitatea de a juca pentru Rapid 

William de Amorim nu este singurul jucător care își dorește să îmbrace tricoul Rapidului cândva. Alexandru Dandea, fundașul Astrei, a recunoscut și el, recent, că vrea același lucru. Spiritul alb-vișiniu i-a fost insuflat de tatăl său. Este decis să facă pasul oricând și a precizat că așteaptă oferta conducerii.

”Acum două zile m-am uitat la acel meci din Giuleşti, în care Rapidul a bătut cu 5-1. M-am uitat şi la dubla din Cupa UEFA. Acolo nu a fost prea bine, dar n-am ce să fac. Sincer, mi-aş dori să joc la Rapid, asta e şi dorinţa tatălui meu. Am vorbit cu el şi mi-a spus că şi-ar dori să mă vadă jucând în Giuleşti. Aştept ofertă. Nu ştiu, mai am contract cu Astra. Dar în fotbal nu ştii niciodată”, a spus Alexandru Dandea la TelekomSport.

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2020, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă