FOTO | Stadionul Giulești prinde contur. La noua arenă a Rapidului se înalță tribunele, dar pandemia de coronavirus poate afecta serios stadiul lucrărilor

Construcția Stadionului Giulești – „Valentin Stănescu” este într-un stadiu destul de avansat. Începe să prindă contur, dar sunt șanse mici ca arena să fie gata la data anunțată de reprezentați, din cauza situației din țară. Totuși, dacă promovează la finalul acestui sezon în Liga 1, fanii Rapidului vor putea să-și încurajeze favoriții de pe noul stadion. Nu de la începutul campionatului următor, ci după câteva etape.

Pandemia de coronavirus ar putea prelungi perioada lucrărilor 

Potrivit declarațiilor lui Cristian Erbașu, directorul general al firmei care a câștigat licitația pentru construcție, totul trebuia să fie gata la finalul anului 2020.

„În Giulești avem cele patru laturi, pe de o parte calea ferată, pe de alta este bulevardul, avem teatrul, o clădire veche, și pe partea cealaltă sala de sport. Și a fost necesară o incintă de piloni.

Stadionul Giulești se va ridica undeva în luna mai a anului viitor. Undeva în luna octombrie și Stadionul Rapid va fi gata în integralitatea lui (n.r. – declarația a fost făcută înaintea pandemiei de coronavirus), a spus Erbașu.

Zilele trecute, după numirea sa la Rapid ca director tehnic, Dan Alexa a fost să vadă cum stau lucrările și se declara mulțumit și încrezător de cele observate. Speră ca totul să meargă într-un ritm bun, în ciuda pandemiei, iar stadionul de 14.000 de locuri să fie gata cât mai repede pentru organizarea meciurilor.

Dacă Rapid reușește să promoveze în Liga 1, arena va fi inaugurată cu un meci în prima divizie. Faptul că Alexa a vrut să constate stadiul lucrărilor, dă de înțeles faptul că oamenii din conducere i-au trasat clar obiectivul, deși Ovidiu Burcă preciza, după numirea lui Alexa, că prezența în prima ligă nu mai este obligatorie în sezonul următor.

EURO 2020 devine EURO 2021, autoritățile române primesc răgaz să termine stadioanele promise

Ieri, UEFA a decis amânarea cu un an a Campionatului European de fotbal din 2020, astfel că această competiție va avea loc în vara anului 2021, pentru prima dată în istoria sa când se va desfășura într-un an impar.

Decizia de amânare a competiției îi dă timp României să încerce să termine și cele patru stadioane pe care promisese că le va construi până în această vară pentru a le pune la dispoziție pentru antrenamentele echipelor care vor juca la EURO 2020 în țara noastră.

Stadionul Steaua este cel mai avansat în privința construcției, apoi urmează Stadionul Arcul de Triumf. Progrese se fac și la Stadionul Giulești, în timp ce la noul Stadion Dinamo nici măcar n-au început lucrările.

La EURO 2021, România va găzdui patru meciuri pe Arena Națională, trei din Grupa C și o optime de finală.

Rapid, la două puncte de promovare 

24 de etape s-au scurs din acest sezon din Liga 2, iar Rapid se situează pe poziția a 6-a, cu 37 de puncte. Diferența de locurile 2 și 3 nu este foarte mare și poate fi recuperată imediat. CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele sunt formațiile de pe pozițiile respective și au amândouă câte 39 de puncte. Rapid trebuie să le depășească și pe Campionii FC Argeș (locul 4) și Petrolul Ploiești (locul 5), ambele cu câte un punct în plus.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: Compania Națională de Investiții și Vișiniu

Pe aceeași temă