„Vreau să revin la Poli Timișoara”

03 Dec. 2008, 11:51 Liga 2

Atacantul lui CS Buftea, Mansour este printre cei mai credincioși jucători din fotbalul românesc. Acesta nu a fumat și nu a băut alcool niciodată și nici măcar nu se gândește să încerce. Gueye provine dintr-o familie musulmană numeroasă, acesta având 28 de frați. Tatăl său, un renumit ceasornicar din Dakar, are 5 soții. Unul dintre frații lui este junior la clubul italian AC Fiorentina.


Cum este să crești într-o familie atât de numeroasă?

Eu am crescut în familie doar până la 5 ani. După aceea am plecat la școală în Elveția, iar când am terminat studiile, m-am apucat de fotbal. Am jucat prima dată la Sevette FC din Geneva.


Ce visai să ajungi când erai mic?

Întotdeauna mi-am dorit să fiu fotbalist. Allah m-a ajutat să-mi împlinesc visul.


Ce vrei să faci când nu o să mai joci fotbal?

În primul rând vreau să mă stabilesc în Elveția. Este țara în care m-aș întoarce oricând cu drag. Aș vrea să fac ceva care să fie legat tot de fotbal…antrenor.


Au apărut zvonuri în presă conform cărora te-ai fi despărțit de soție. Este adevărat?

Nu știu de unde au pornit aceste zvonuri, dar nu este nimic adevărat. Noi abia ne-am căsătorit, cum să divorțăm? Acum este mai greu pentru noi pentru că ea locuiește la Timișoara și eu sunt aici, dar eu sper că din ianuarie mă voi întoarce la Poli.


Tatăl tău are 5 soții. Tu nu ești tentat să urmezi tradiția familie?

M-ar omorî soția(râde). Aceasta este o practică veche, pe cale de dispariție. Eu sunt îndrăgostit de cea cu care m-am însurat și nu vreau altă soție.


De câte ori îți vezi familia?

Merg în Senegal de 2 ori pe an, mai vin și frații mei în România…Încercăm să ne vedem cât mai des.

Ce ne poți spune despre FC Buftea?

Este o echipă tânără, fără experiență, dar care muncește mult. Eu și colegii mei de la Buftea suntem foarte dornici să promovăm în primul eșalon.


Dacă ai fi semnat cu Dinamo acum erai lider în Liga I. Îți pare rău că ai ajuns în Liga II?

Nu este adevărat ce s-a scris în presă. Eu nu am zis niciodată că nu vreau să mai aud de Dinamo. Normal că mi-ar plăcea să evoluez în prima Ligă și în Cupa UEFA, cu Dinamo sau cu orice echipă. Cu Dinamo nu m-am înțeles în privința salariului și de aceea nu am mai semnat contractul. Vreau să mă întorc la Timișoara, dar nu ca până acum să stau pe banca de rezerve. Mă bucur că joc la Buftea pentru că am ocazia să fiu titular aproape meci de meci. Și cel mai important pentru mine este să evoluez cât mai des.


Cu Bistrița ce s-a întâmplat?

Eu chiar vroiam să merg la Bistrița, am semnat contractul, ne-am înțeles în privința salariului, dar când trebuia să plec am aflat că Bistrița nu mă mai vrea pentru că cineva de la Timișoara a schimbat o clauză din contract.


Cine crezi tu că a făcut asta?

Chiar nu știu. Nici acum nu am aflat. Știu doar că cei de la Timișoara nu m-au lăsat să plec nici când am avut oferte din străinătate și din cauza lor nu m-am dus nici la Bistrița.



Cât timp mai ai contract cu Timișoara?
3 ani, dar dacă din ianuarie nu o să ma cheme să evoluez pentru Poli, aș vrea să plec la altă echipă. Vreau să revin în Liga I.



La ce echipă din prima Ligă ți-ai dori cel mai mult să evoluezi?

Orice jucător din România își dorește să joace la Steaua, dar ca orice fotbalist mi-aș dori să plec într-un campionat mai puternic.

Articol scris de Anca Oprea

03 Dec. 2008, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă