Vor ajunge iar celebri în întreaga lume! ASU Poli a făcut spectacol în derby-ul orașului Timișoara

Marius ANGHEL 26 Oct. 2013, 16:27 Special

Suporterii timișoreni s-au trezit dis-de-dimineață, pentru derby-ul orașului. CFR Timișoara – Politehnica este un meci care aduce aminte de partidele jucate înainte de anii 2000 în liga a doua. Astăzi, echipa Universității Politehnica a câștigat cu 4-0 pe terenul CFR-ului.

Astăzi, CFR și ASU Politehnica s-au întâlnit în liga a patra, iar fanii alb-violeți au marcat cum se cuvine acest duel. Au pornit la ora 10 într-un marș din Piața Operei până la stadionul CFR, unde au asistat la o victorie categorică a echipei lui Paul Codrea.

Circa 2.000 de oameni au asistat la meciul jucat lângă Gara Mare, o partidă în care alb-vișiniii s-au ținut bine în prima jumătate de oră. A fost nevoie de un gol spectaculos al căpitanului Popoviciu (min. 31 – un vole de la 30 de metri, în vinclu) pentru ca Politehnica să se dezlănțuie. Obrejan a marcat pentru 0-2 în minutul 38, iar Făgețan a marcat al treilea gol al alb-violeților cu patru minute înainte de pauză.

Politehnica nu a oprit motoarele după pauză și a mai marcat o dată. Fostul internațional de juniori Alexandru Birău a punctat pentru 0-4 în minutul 63, după o acțiune personală de toată frumusețea.

Politehnica este în continuare lider în Liga a IV-a Timiș, cu două puncte avans și un meci mai puțin față de Progresul Gătaia, acre astăzi a terminat la egalitate, pe teren propriu, 1-1, cu CS Ghiroda, o altă candidate la promovare.

Codrea: „O zi perfectă”

„Mă bucur foarte mult că a venit multă lume, am avut noroc și cu vremea frumoasă, meciul nostru a fost frumos, am câștigat meritat, la o diferență mare, a fost o zi perfecta. Azi au venit două mii de oameni la meci, să vezi din nou tribuna aproape plină la CFR îți dă o senzație frumoasă”, a declarat Paul Codrea după meci.

Ieri, Marian Iancu a declarat pentru un site din Timișoara că s-a hotărât să atace ASU Politehnica din cauza unor declarații ale lui Paul Codrea la adresa lui. Reacția antrenorului timișorean a fost următoarea: „Dacă totul a pornit de la mine, înseamnă că sunt foarte important pentru el și l-am rănit. Eu am făcut doar o constatare. M-am întors după mulți ani la Timișoara și am găsit o situație dezastruoasă. Echipe despărțite, societăți în insolvență, fotbaliști pe drumuri și oameni neplătiți. Dacă asta înseamnă să iubești Timișoara, el o iubește mult”.

CFR: Rain – Livadaru, Hrițcan, D. Oberșterescu, Bonda – Baidoc, Șuleap – Neamțu, Parfenie, Berar – Crișan. Au mai intrat: Iorgovan, Domșa, G. Popa
Antrenor: Andrei Pobega

ASU Politehnica: Burtic (Rogojină ”77) – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ad. Ilie (S. Oberșterescu ”65), Opriș (D. Popa ”73), Popoviciu, Vucea (Panc ”72) – Făgețan, Vișan.
Antrenor: Paul Codrea

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 26 Oct. 2013, 16:27 Special
Pe aceeași temă