„Leoparzii”, capturați după 40 de minute de ASU Poli. Drăghici a devenit golgheter în timp record

Liderul Ligii a IV-a Timiș va avea parte de Sărbători Pascale fericite. CFR Timișoara a rezistat 40 de minute în fața lui ASU Poli, dar a cedat decisiv în finalul primei părți. Omul meciului pentru gazde a fost din nou Octavian Drăghici. Acesta a realizat tripla în victoria de azi cu 4-1 (2-0) și a devenit principalul puncheor al echipei de pe „Știința”.

„Băieții în ghete” au dominat meciul încă din primele minute. Deși au forțat golul nu a venit. Cea mai mare șansă a venit în minutul 26, când centrarea lui Ghinescu a fost reluată pe lângă poartă de Mădălin Stancu la colțul lung. Peste doar un minut portarul Trițoiu s-a opus șutului lui Tavi Drăghici. Primul gol avea să vină greu, corner cu repetiție marca Ghinescu și Drăghici reia imparabil cu capul în minutul 41. Peste doar 120 de secunde tabela avea să se modifice din nou. Gălan reia de această dată în plasă, de la colțul lung după o fază identică. Astfel, la pauză tabela indica un 2-0 liniștitor.

La reluare, Mașniță a fost aproape să reducă din diferență, dar, rămas singur cu Burtic a lobat peste poartă. Minutul 55 nu a fost iertător pentru vizitatorii de la Gara Mare, Budur îi așează balonul lui Drăghici, care trimite tăiat în plasa interioară. Golul patru avea să fie stabilit tot de vârful alb-violet. De această dată cu o reluare în plasă la „assist-ul” lui Ilie (min. 80). CFR-ul a reușit și ea un gol. Gălan s-a jucat în banda dreaptă, a pierdut balonul care a fost centrat apoi perfect pentru reușita lui Giuricici.

4-1 final și alb-violeții din teren au de ce să sărbătorească. Au primit și un bonus de patru zile de vacanță de Paști, pe lângă cel de șase puncte păstrate față de Ripensia, învingătoare azi la Peciu Nou.

Drăghici, golgheter în timp record

Deși evoluează la ASU Poli de doar șapte runde, câte s-au scurs din retur, Tavi Drăghici a realizat un record interesant. A marcat de 12 ori, devenind astfel golgheterul echipei. Azi a realizat prima triplă la alb-violeți, prin care l-a devansat pe colegul Vucea (11). Mai are patru „duble” și o „simplă”. În clasamentul marcatorilor din Timiș conduce Lucian Stoica (23 goluri, acum la Mașloc).

„Am pornit mai greu, am fost destul de lenți azi. Poate am considerat meciul destul de ușor, deși nu a fost așa. Probabil băieții au simțit în teren că vom câștiga și am avut o viteză în minus. Per total am câștigat clar, nu s-a pus problema învingătoarei. Mă nemulțumește că le-am făcut cadou un gol în minutul 90 la oaspeți. Ne-am dorit să câștigăm de Paști și poate de aceea ne-a fost mintea la mini-vacanță, au liber până marți. Vreau să le ureze pe această cale Sărbători fericite tuturor suporterilor noștri și iubitorilor de fotbal din Timișoara”, a spus la final Sorin Brîndescu, tehnicianul învingătoarei.

ASU Politehnica: Burtic – Feraru, Gavriluță, Gălan, Damian – Rebenciuc, Naidin – Budur, M. Stancu, Vucea – Drăghici. Au mai intrat: Ilie, Taub, Vucea și Rus. Antrenor: Sorin Brîndescu.

CFR Timișoara: Trițoiu – Herțanu, Banciu, Horcea (cpt.), Petri – Mașniță, Iakab, Nastor, Grigoraș, Gaidoș – Giuricici. A mai intrat: Jucu. Antrenor: Claudiu Arba.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă