Vlad Tudorache consideră perioadă în care fotbalul e suspendat ca ”un cantonament pe termen nedefinit”. Ripensistul vede această pandemie ca o lecție de viață: ”Să ne bucurăm mai mult de libertățile pe care le-am avut și nu le-am apreciat”

Loredana JUGLEA 30 Mar. 2020, 12:21 Liga 2

Vlad Tudorache (25 de ani), mijlocașul echipei Ripensia Timișoara, născut și crescut în Valea Jiului, s-a îndrăgostit repede de fotbal. Asta pentru că în familia sa exista deja cineva care avea acest ”microb”: tatăl său, Marin Tudorache, fost jucător la Jiul Petroșani, Minerul Lupeni sau Rapid.

În această perioadă în care, din cauza coronavirusului, competițiile sportive sunt suspendate, iar activitate fizică se poate face doar individual, să-i ceri unul fotbalist să lase mingea și să ia o pauză e un lucru imposibil de îndeplinit. E ca și cum i-ai cere unei păsări să nu mai zboare. Iar, în acest moment, cam asta se întâmplă cu fotbalul nostru. Are zborul frânt.

Vlad Tudorache gândește însă pozitiv și vede și o parte bună a acestei perioade. ”Este o situație complicată, dar cred că poate fi folosită în avantajul nostru. Trebuie să profităm de timpul liber de acum, să avem grijă de noi și să începem să ne gândim și la alți oameni. Până la urmă, eu cred că toată această situație va avea un efect benefic asupra gândirii oamenilor. Vom fi mai responsabili”, a declarat jucătorul Ripensiei pentru Liga2.ro.

17 meciuri a jucat Vlad Tudorache în acest sezon pentru Ripensia, dintr-un total de 23, câte a desfășurat echipa timișoareană în primele 24 de etape

Vlad Tudorache: ”Avem un program de la preparatorul nostru fizic. Îl urmez și, în afară de asta, mai fac exerciții pentru abdomen și picioare”

Chiar dacă stă în casă în această perioadă în care în România e declarată stare de urgență, Vlad Tudorache, la fel ca orice alt jucător al Ripensiei, are un program de pregătire bine pus la punct. Mijlocașul spune cum se descurcă în această situație.

”Mă antrenez, mă mențin, fac și două antrenamente pe zi. E puțin frustrant și repetitiv să te antrenezi singur, dar improvizăm și ne adaptăm. În rest, încerc să mă relaxez citind sau uitându-mă la seriale ca «Friends». Mai trebuie să menționez că noi, jucătorii de la Ripensia, avem un program de la preparatorul nostru fizic. Îl urmez și, în afară de asta, mai fac anumite exerciții care îmi plac mai mult, pentru abdomen și picioare, în principiu. E distractiv într-un fel, că încerc tot timpul să fac exerciții noi ca să nu mă plictisesc”, spune Vlad Tudorache.

Vlad Tudorache, în duel cu Alexandru Oroian, în meciul UTA – Ripensia, scor 3-0. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

”Să învățăm ceva din ceea ce se întâmplă”

Mijlocașul Ripensiei crede că tot ce se întâmplă acum, în lume, cu această pandemiei, e o lecție de viață. ”Timpul trece mai greu în perioada asta, parcă. Mai vorbesc cu prieteni pe FaceTime, fac antrenamente, încerc să fiu atent și la ce mănânc. Încerc să mă gândesc la toată situația ca la un cantonament pe termen nedefinit. Să avem răbdare, să respectăm noile reguli impuse și să învățăm ceva din ceea ce se întâmplă. Să fim mai responsabili și să ne bucurăm mai mult de libertățile pe care le-am avut și nu le-am apreciat atunci când vom putea face asta din nou. Pare dificilă viața fără fotbal pentru mine, nu îmi place”, spune Vlad Tudorache.

Pe când era la Jiul Petroșani a jucat cu febră și a și dat gol

Mijlocașul Ripensiei a rememorat și o întâmplare avută la Jiul Petroșani, echipa la care a crescut. În urmă cu aproape zece ani a fost introdus pe teren deși era bolnav și a reușit să înscrie.

”Îmi amintesc pe când aveam cam 16 ani și jucam la Jiul. Atunci, Jiul era în Liga 3 și aveam meci acasă. Eram în cantonament și eu făcusem febră și eram bolnav. Tatăl meu era antrenor atunci. I-am spus lui nea Fage, am luat ceva pastile, iar a doua zi, înainte de meci, mă simțeam mai bine, dar tot aveam febră, iar mi-a dat nea Fage niște pastile. Am intrat la pauză, am pierdut toate mingile și am fost efectiv fără nicio putere. Dar am dat un șut norocos prin minutul 60 și am câștigat cu 1-0. Abia așteptam să merg acasă și să mă odihnesc, că nu mai știam pe ce lume sunt. Eram tare bolnav. De atunci nici nu am mai răcit. Prin 2011-2012 s-a întâmplat asta”, a povestit Vlad Tudorache.

Răzvan Oaidă (FCSB) și Vlad Tudorache (Ripensia), doi foști jucători ai Jiului, la o acțiune caritabilă la Petroșani

În cariera sa, mijlocașul din Petroșani Vlad Tudorache a evoluat pentru Jiul, Universitatea Petroșani, CS Afumați, ACS Energeticianul (redenumită Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Ripensia Timișoara. A mai trecut și pe la Dinamo și FC Voluntari, fără să joace însă le echipele de seniori.

Loredana JUGLEA 30 Mar. 2020, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă