Vlad Boția s-a despărțit de ”FC U” Craiova și a semnat cu FC Brașov! Probleme cu aducerea lui Dragomir de la Sepsi OSK: ”Nu putem fi de acord cu acea clauză”

Adi MARICA 05 Aug. 2021, 12:47 Liga 2
Vlad Boția s-a despărțit de ”FC U” Craiova și a semnat cu FC Brașov! Probleme cu aducerea lui Dragomir de la Sepsi OSK: ”Nu putem fi de acord cu acea clauză”

FC Brașov a reușit un transfer important înaintea meciului cu Dacia Unirea Brăila, programat sâmbătă, de la ora 11:00. Mijlocașul ofensiv Vlad Boția (25 de ani) este de ieri jucătorul echipei antrenate de Ilie Stan pentru cel puțin un sezon.

Boția și-a reziliat marți seara contractul cu ”FC U” Craiova, pentru care evoluase ultima dată acum două campionate, în Liga 3, iar ieri dimineața a ajuns la Brașov, orașul din care se trage, și a semnat un contract valabil pentru un an cu nou-promovata în Liga 2.

În sezonul trecut, Boția a evoluat sub formă de împrumut de la olteni la Corona Brașov, în Liga 3, echipă cu care a promovat. Actualul FC Brașov a cesionat locul în Liga 2 chiar de la Corona, deci despre Boția se poate spune că a revenit la echipa pentru care a jucat în campionatul trecut.

Vlad Boția: ”Buga și Ilie Stan m-au convins”

Imediat după ce a semnat contractul cu gruparea brașoveană, Boția a intrat în programul de pregătire al echipei și a participat la primul antrenament sub comanda lui Ilie Stan. Boția spune că a luat decizia de a semna cu FC Brașov pentru că a fost dorit insistent de managerul sportiv, Mugurel Buga, dar și de antrenorul Ilie Stan.

”Au contat foarte mult în decizia de a semna cu FC Brașov discuțiile purtate cu Mugurel Buga și Ilie Stan. Ei m-au convins să vin la FC Brașov. Nu promit lucruri mărețe, îmi doresc doar să ne îndeplinim obiectivele impuse de către conducerea clubului”, a spus Boția, citat de Monitorul Expres.

Ilie Stan este încântat că va lucra din nou cu Boția. ”Pe Boția îl cunosc foarte bine din perioada în care am antrenat prima dată la Brașov. Este un jucător care ne poate ajuta și de la care aștept foarte mult pentru că este un fotbalist de valoare”, a spus Ilie Stan, care a mai antrenat fostul FC Brașov, club falimentar, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014.

Vlad Boția a jucat în cariera sa la FC Brașov, FC Zagon, AFC Hărman, Olimpic Cetate Râșnov, SR Brașov, ”FC U” Craiova și Corona Brașov.

Despărțire amiabilă de Craiova pentru Boția

Referitor la despărțirea de ”FC U” Craiova, Boția spune că oficialii clubului din Bănie s-au purtat exemplar pe toată durata contractului.

”Cei de la FC U Craiova au fost corecți cu mine pe toată durata contractului. Ne-am strâns mâinile și ne-am despărțit fără niciun fel de probleme. Chiar țin să le mulțumesc patronului Adrian Mititelu (n.r. – aflat în închisoare), dar și președintelui Marcel Pușcaș pentru că au fost alături de mine într-o perioadă grea în care eram accidentat. Le urez multă baftă «leilor» în Liga 1”, a spus Boția despre echipa la care a jucat în Liga 3, nu și după ce a promovat în Liga 2.

Bâlbe cu transferul lui Dragomir, urmate apoi de blocarea achiziției din cauza unei clauze considerată anormală de FC Brașov

Altfel, oficialii clubului din Brașov se înțeleseseră încă de marți de la prânz cu cei de la Sepsi OSK pentru împrumutul atacantului George Dragomir. Doar că ieri fotbalistul se afla tot la formația din Sfântu Gheorghe!

Motivul? Până ieri dimineața jucătorul nu fusese contactat pentru a veni la Brașov și a semna actele! Doar ieri după amiază, cei de la FC Brașov s-au trezit și au luat legătura cu fotbalistul și agentul său pentru a rezolva transferul! Însă au intervenit noi probleme.

Astăzi, la conferința de presă organizată înaintea meciului de la Brăila, Ilie Stan a vorbit și despre problemele care împiedică transferul lui George Dragomir.

”Cu Dragomir sunt probleme pentru că nu putem fi de acord cu acea clauză în care dacă jucătorul nu joacă 40 la sută din jocuri, noi să plătim circa 30.000 de euro! Nu este normal, mai ales că nu este jucătorul nostru. Dacă nu se va rezolva cu aceea clauză, nu suntem de acord. Am mai avut o discuție și cu un jucător de la CFR Cluj și probleme au fost tot cu o clauză asemănătoare, iar noi, în acest moment, nu avem bani nici de apă!”, a spus antrenorul echipei FC Brașov, citat de Monitorul Expres.

Adi MARICA 05 Aug. 2021, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă