FC Brașov, victorie la scor într-un amical cu Râșnov, pe Tineretului! Ilie Stan a mai primit un nou jucător, de la un club din Liga 1

Adi MARICA 04 Aug. 2021, 16:12 Liga 2
FC Brașov, victorie la scor într-un amical cu Râșnov, pe Tineretului! Ilie Stan a mai primit un nou jucător, de la un club din Liga 1

FC Brașov a disputat ieri, 3 august, un meci amical pe stadionul Tineretului, cu echipa de Liga 3 Olimpic Cetate Râșnov, la două zile distanță de la debutul oficial în Liga 2, când pe aceeași arenă remiza la scorul de 2-2 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Ilie Stan a dorit să vadă la lucru jucătorii care nu au evoluat sau au făcut-o mai puțin în meciul cu gorjenii.

Cu 5-1 s-a impus divizionara secundă în fața trupei din Râșnov.

Alupoaie, Rusu și Drugă, în tricoul râșnovenilor. Darius Gârniță poate trece la FC Brașov

De cealaltă parte, Petre Lucian, antrenorul râșnovenilor, i-a avut la dispoziție în acest joc pe Diego Alupoaie și Raul Rusu, doi jucători care au promovat cu Corona în Liga 2, dar care nu au intrat în vederile lui Ilie Stan la FC Brașov (echipa care a cesionat locul în Liga 2 de la Corona Brașov), dar și pe Raul Drugă, fotbalist care în această vară a promovat în liga secundă cu Șelimbăr, scrie Monitorul Expres.

O situație inedită este cea a tânărului portar Darius Gârniță, care s-a antrenat cu FC Brașov, dar are contract semnat cu Olimpic Cetate.

În perioada imediat următoare, oficialii celor două cluburi vor negocia trecerea lui Gârniță la FC Brașov, dar și împrumutul unor tineri jucători de la echipa din Liga a 2-a la Râșnov.

Doi titulari din meciul cu Viitorul Pandurii au înscris în acest amical

Amicalul a fost câștigat clar de brașoveni, cu scorul de 5-1 (2-0).

Pentru echipa antrenată de Ilie Stan au marcat Vlad Mihalcea, Alexandru Negrean, Maxim Iurcu, Bruno Vasiu și Andrei Lascu. Primii doi au început ca titulari meciul cu Viitorul Pandurii, Iurcu și Lascu au intrat în repriza a doua, iar Vasiu nu a prins lotul.

Alupoaie a avut prima ocazie a jocului, după care Sburlea și Lascu i-au dat primele emoții portarului Petrescu. Mihalcea a deschis scorul din lovitură liberă de la marginea careului, mingea fiind deviată de un fotbalist al oaspeților. Negrean a ratat o ocazie uriașă, după care Raul Dumitrovici a fost aproape de egalare, dar bara l-a salvat pe Mutu.

Același Dumitrovici nu a profitat de o gafă în defensiva brașoveană, după care Negrean a stabilit scorul primei reprize, 2-0.

Imediat după pauză, Iurcu a majorat scorul după un contraatac rapid al brașovenilor, iar Bruno Vasiu a dus scorul la 4-0 din lovitură liberă de la 20 de metri, mingea fiind deviată de zid. Golul de onoare al râșnovenilor a fost marcat de Lambrinoc, iar Lascu a stabilit scorul final, 5-1, a scris Monitorul Expres.

  • FC Brașov: Mutu – Sburlea, Motroc (Drăgoi 46), Vasiu, Cîrstean – Leonte, Lascu, R. Iorga – Vl. Mihalcea (Ciopo 60), Iurcu, Negrean
    Antrenor: Ilie Stan
  • Olimpic Cetate Râșnov: Petrescu – Suciu, Poverlovici, David, S. Marin – Alupoaie, Drugă, Dumitrovic, Rusu – Staicu, Solovăstru
    Au mai jucat: Gârniță, Moldoveanu – Varvara, Botea, Brănescu, Lenghen, A. Rusu, Bot, Mircescu, Lambrinoc, Ciobotea
    Antrenor: Petre Lucian

George Dragomir, de la Sepsi, trece la FC Brașov. Andrași și Hadnagy îl laudă pe tânărul jucător

După meciul cu Viitorul Pandurii, Ilie Stan a cerut conducerii clubului aducerea a încă doi-trei jucători de valoare.

Atacantul lui Sepsi OSK, George Dragomir, a ajuns ieri la Brașov. Dragomir care are 8 meciuri în Liga 1 la Sepsi a jucat ieri în amicalul dintre Sepsi OSK 2 și CS Afumați, scor 3-1 (Dragomir, Bece și David Robert) și a deschis scorul cu un gol direct din corner!

”Dragomir este un jucător de mare talent, acum totul depinde doar de el să se impună la Brașov”, a spus Sandu Andrași, antrenorul lui Sepsi OSK 2.

Și Attila Handnagy, directorul general al lui Sepsi, spune că Dragomir este un câștig pentru Brașov. ”Eu spun că Dragomir va ajuta Brașovul în acest sezon”, a spus Hadnagy, citat de Monitorul Expres.

Vlad Boția și-a reziliat contractul cu ”FC U” Craiova și poate reveni la Brașov

FC Brașov este aproape să-l readucă și pe Vlad Boția (25 de ani), atacant care a ajutat Corona să promoveze în Liga 2 în această vară.

Jucătorul brașovean aparținea de ”FC U” Craiova, de unde fusese împrumutat, iar în această vară a fost rechemat de olteni. Numai că jucătorul ofensiv nu va continua nici acum cu trupa lui Mititelu, însă de această dată a ajuns la un acord în privința rezilierii contractului care era scadent vara viitoare.

Boția este dorit de Ilie Stan la Brașov, însă fotbalistul mai are și alte oferte din Liga 2.

Foto principal: Dan Potor / Monitorul Expres

Adi MARICA 04 Aug. 2021, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă