Viorel Tănase: „M-a atras proiectul foarte ambițios”

07 Jan. 2012, 14:05 Liga 2
Viorel Tănase:**

Antrenorul Viorel Tănase a decis să plece de la FCM Dunărea Galați, acceptând oferta de a prelua conducerea tehnică a echipei Farul Constanța. Negocierile au fost finalizate, iar contractul urma să fie semnat aseară. „Am acceptat oferta celor de la Farul, este vorba de un contract pe doi ani și jumătate, un proiect al cărui obiectiv este readucerea echipei constănțene în prima ligă. M-a atras proiectul foarte ambițios prezentat de patronul de la Farul, Giani Nedelcu, este o provocare pentru mine, una care-mi oferă șansa să fac un pas înainte în carieră”, ne-a declarat Tase.

Vrea să promoveze din acest sezon

Deși cei de la Farul i-au fixat ca obiectiv promovarea în Liga I în campionatul viitor, Viorel Tănase spune că va forța reușirea acestei performanțe încă din acest sezon, cu toate că noua sa echipă se află doar pe locul 10 în ierarhia seriei I din liga secundă. „Sunt șapte puncte de recuperat până la locul doi, consider că putem recupera și să promovăm chiar din acest an. Totul depinde de campania de transferări din această iarnă, eu le-am propus achiziția a șase jucători. Mi s-a promis că se încearcă aceste transferuri, iar dacă se va reuși acest lucru avem șanse”, a declarat Viorel Tănase. În acest momente, Farul are în lot doar 16 jucători.

Cei de la Dunărea n-au știut nimic

Conducătorii lui FCM Dunărea spun că nu au știut nimic despre oferta făcută lui Tase de către Farul, cu atât mai puțin despre avansarea negocierilor, astfel că plecarea antrenorului principal a reprezentat o surpriză totală. „Am aflat abia joi seară, foarte târziu, când m-a sunat Tase să-mi spună că s-a înțeles cu cei de la Farul. M-a deranjat maniera în care pleacă, faptul că nu ne-a spus nimic, plus momentul în care o face, cu numai patru zile înaintea reluării antrenamentelor. Ca prieten, l-am înțeles, dar ca președinte modul în care pleacă mi-a lăsat un gust amar”, ne-a declarat Auraș Brașoveanu, președintele FCM Dunărea.

Brașoveanu și Tănase s-au întâlnit, ieri la prânz, la sediul clubului, unde au semnat rezilierea contractului dintre club și antrenor pe cale amiabilă.

FCM Dunărea se află pe locul 11 la jumătatea campionatului, cu aceeași zestre de 19 puncte ca Farul. Reunirea lotului după vacanță este programată luni, 9 ianuarie.

Sursa: Viața Liberă

07 Jan. 2012, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă