Viorel Moldovan, descumpănit după ce Petrolul a pierdut cu CS Mioveni și și-a luat adio de la play-off și promovare. Antrenorul a dat vina și pe arbitraj și nu știe ce urmează pentru el și club, iar la demisie nu se gândește: ”Deocamdată nu renunț. O să văd ce va fi!”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2021, 15:45 Liga 2

Petrolul a pierdut pe teren propriu meciul cu CS Mioveni, în penultima etapă a sezonului regular, scor 0-1, și mai are șanse minuscule de a mai prinde play-off-ul de promovare. De altfel, chiar antrenorul Viorel Moldovan a avut un discurt după jocul cu argeșenii în care a dat de înțeles că nu se mai gândește la acest obiectiv.

Viorel Moldovan a acuzat un penalty neacordat pentru Petrolul și un offside clar la golul Mioveniului: ”Dacă n-a văzut arbitrul, ce să facem”

După jocul desfășurat pe ”Ilie Oană” în etapa a 20-a a Ligii 2, antrenorul Petrolului a dat vina pe faptul că jucătorii săi nu pot înscrie, dar și pe arbitraj. A acuzat un penalty neacordat în minutul 63, când Balint a fost ținut în careul mic, de unde a reușit totuși să tragă în portar, însă asistentul Alexandru Filip (Constanța) a dictat un offside inexistent și a oprit faza. Și golul care a decis jocul a fost marcat de o greșeală gravă de arbitraj. De această dată a asistentului Cosmin Vatamanu (București), care nu a indicat un offside clar la poziția lui Ștefan Blănaru, în minutul 85, care a scăpat cu portarul și a înscris.

”Nici nu ştiu ce mă încearcă, sincer. E greu, sunt descumpănit, pentru că n-am reuşit să câştigăm astăzi. N-am făcut un meci rău, dar la puţinele ocazii pe care le-am avut nu am reuşit să marcăm, să deblocăm rezultatul. Ştiam că vom avea în față un adversar care se va închide ermetic şi va fi greu să-l destabilizăm.

Am avut o primă repriză excelentă, după pauză am încercat să schimb sistemul, să jucăm cu doi atacanți, să punem o mai mare presiune pe apărarea adversă. Am reușit în anumite situații, am avut chiar și un penalty neacordat la Vali Balint, după o fază fixă. Dar s-a dat offside. Și nu a fost offside. Golul l-am primit cum l-am primit, dintr-un offside de o jumătate de metru, dar, dacă n-a văzut arbitrul, ce să facem, asta este situația! Prea multe nu am ce să comentez, pentru că aș spune numai prostii în momentul de față”, a spus Viorel Moldovan la microfonul DigiSport.

Partida a fost arbitrată de la centru de Bogdan Dumitrache (București), iar de la cele două tușe de asistenții Cosmin Vatamanu (București) și Alexandru Filip (Constanța). Arbitru de rezervă a fost Octavian Ciucanu (Brașov), iar ca observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Dorinel Dincă (Călărași).

Moldovan, ”dezamăgit profund” de ratarea obiectivului cu Petrolul: ”Nici nu am ce să vorbesc. O să văd ce va fi”

Ulterior, Viorel Moldovan a vorbit despre viitorul său pe banca echipei ploieștene, pe care a preluat-o în vara trecută, la începutul sezonului. Fostul internațional nu știe ce va urma nici pentru el, cât nici pentru Petrolul. Antrenorul a oferit sucrte răspunsuri la întrebările primite la flash-interviu.

(n.r. – Cum va arăta ultimul joc, cum va fi atmosfera, presiunea?) Sincer chiar nu știu cum va fi ultimul joc. Nu mă gândesc la el în momentul de față. (n.r. – La ce vă gândiți în momentul de față?) Nu știu, la mai multe. (n.r. – Vă gândiți să renunțați?) Nu, nu, nu, deocamdată nu renunț. O să văd ce va fi. Oricum, sunt dezamăgit și eu. (n.r. – Ce v-a supărat cel mai tare în toată perioada petrecută la Petrolul?) Nu m-a supărat absolut nimic. (n.r. – Ați putea găsi sau identifica un moment, ce s-a întâmplat, unde s-a ratat această calificare în play-off?) Nu cred că am găsi, să zic așa, sau să căutăm anumite aspecte din acest punct de vedere. O să vedem ce va fi. O să vedem în continuare ce va fi. Normal că sunt dezamăgit și normal am încercat să contruiesc o echipă de la zero, dar… nu mai pot să vorbesc. Mai bine nici nu veneam la interviu, că nici nu am ce să vorbesc. Chiar sunt dezamăgit profund. Să pierzi de o asemenea manieră și să fi scos din cursă, asta este situația. Ce să facem”, a mai spus Viorel Moldovan.

Petrolul, la a treia ratare a promovării în Liga 1

Petrolul ratează, astfel, pentru al treilea an la rând promovarea în Liga 1, acum după un sezon în care a încercat să nu mai schimbe antrenorii și să mențină un lot atât în prima partea a sezonului, cât și în a doua.

Întrebat ce înseamnă pentru Petrolul un nou sezon în Liga 2, Viorel Moldovan n-a știut ce să spună.

”Nu știu ce înseamnă, chiar nu știu”, a mai declarat Moldovan.

După jocul cu ”U” Cluj din ultima etapă a sezonului regular, programat weekendul viitor, pentru Petrolul va urma play-out-ul acolo unde obiectivul echipelor este menținerea în Liga 2. Doar o minune o va mai califica în play-off, dacă ar câștiga cu Universitatea, pe Cluj Arena.

Ploieștenii vor mai avea șase meciuri în play-out.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 20 Mar. 2021, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă