Viorel Ion vrea să devină primar al orașului Buzău. Antrenorul echipei Gloria Buzău și-a depus joi candidatura. Motivele care l-au făcut să ia această decizie

Marius ANGHEL 14 Apr. 2016, 15:18 Liga 2

Viorel Ion, antrenorul Gloriei Buzău, echipă care face obiectul celei mai mari anchete FRF privind trucarea mai multor meciuri din Liga 2 în vederea obținerii unor bani din pariuri, a luat o decizie surprinzătoare. Antrenorul în vârstă de 48 de ani a anunțat că va candida pentru Primăria Buzău, din partea Partidului Social Românesc, formațiunea politică a lui Mircea Geoană, iar în comunicatul postat pe Facebook antrenorul echipei Gloria Buzău spune de ce a luat această hotărâre.

„Buzoienii trebuie să știe că am decis să intru în bătălia pentru Primarie din următoarele motive:

– Partidele politice tradiționale și-au dovedit limitele și incapacitatea de a oferi soluții concrete la problemele adevărate ale oamenilor;
– Nivelul de corupție din administrația locală a ajuns de neacceptat și a condus la urmări precum birocrația excesivă, lipsa locurilor de muncă, paralizarea economică a orașului și sărăcirea populației;
– Buzăul are nevoie de dezvoltare, iar buzoienii de protecție socială și am soluțiile necesare pe care să le implementez ca primar al Municipiului.

Am fost sportiv de performanță și Buzăul are nevoie de performanță. Am fost și voi rămâne un om de cuvânt și un om de onoare, de aceea mă angajez în fața opiniei publice că voi conduce o campanie electorală decentă, civilizată, urmată de un mandat de primar în urma căruia să rămână realizări de care buzoienii să își aducă întotdeauna aminte. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Viorel Ion pe pagina personală de Facebook.

Potrivit Mediafax, aceasta nu este prima tentativă a fostului fotbalist de a intra în politică. În perioada 2004-2008 Ion Viorel a ocupat funcția de consilier local al Primăriei Municipiului Buzău, iar în 2012, a candidat pentru un post de deputat din partea Partidului Ecologist Român.

Decizia lui Viorel Ion vine la doar două zile după ce Tribunalul Buzău a respins cererea de prelungire cu încă un an a planului de reorganizare a clubului Gloria Buzău și a dispus începerea procedurii de faliment, la solicitarea Administrației Finanțelor Publice și a altor doi creditori. „Sperăm să ne realizăm obiectivul, să rămânem în Liga 2 și din vară trebuie să continuăm cu ceea ce va veni în Buzău. Handbal nu avem, din ce am înțeles nici lor nu le-a dat niciun ban, se chinuie, noi, cu fotbalul, ne chinuim, rugby-ul se chinuie și-i păcat ca în orașul acesta, un… nu vreau să pronunț vreun nume, să distrugă sportul buzoian. Pentru că aici au muncit generații întregi. Anul acesta ar trebui să sărbătorim 45 de ani de la înființare! Dar eu am mare încredere că pe data de 6 iunie se vor schimba datele problemei. Sunt ferm convins și o spun mare responsabilitate. Am discutat cu marea parte a candidaților la Primărie și dacă n-o vor face, mă înscriu și eu candidat la Primărie!”, anunța, marți, Viorel Ion, după ce Tribunalul a decis ca împotriva Gloriei să se înceapă procedura de faliment. Decizia poate fi contestată în termen de 7 zile.

La începutul lunii noiembrie, cel mai mare scandal legat de trucarea unor meciuri pentru pariuri lovea lumea fotbalului românesc. La câteva zile de la tragedia din Colectiv, ProSport anunța că Gloria Buzău este bănuită de Comisia de Integritate a FRF că ar face parte dintr-o mafie transfrontalieră care are ca scop trucarea meciurilor în vederea obținerii unor sume de bani din pariuri. Dovezile și mărturiile îi incriminează în principal pe Ion Viorel și Dan Tulpan, antrenorul și, respectiv, președintele clubului Gloria Buzău, din Seria I a Ligii 2, aceștia făcând însă parte dintr-un angrenaj uriaș, care mai cuprinde mafioți turci, dar și antrenori, conducători de club și zeci de jucători români. Rețeaua ar fi trucat nenumărate partide oficiale și amicale, 10 dintre ele făcând obiectul annchetei se focalizează pe perioada iulie 2014 – mai 2015.

Foto: Adi SOARE și Ciprian STERIAN

Marius ANGHEL 14 Apr. 2016, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă