Viorel Ion dă speranțe că Gloria nu intră în faliment. „Pe data de 6 iunie se vor schimba datele problemei, sunt ferm convins”. Antrenorul ar candida pentru funcția de primar

Marius ANGHEL 13 Apr. 2016, 09:45 Liga 2
Viorel Ion dă speranțe că Gloria nu intră în faliment.**

Gloria Buzău mai are termen cinci zile să conteste decizia Tribunalului Buzău de începere a procedurii de intrare în faliment a clubului din Liga 2. Luni, Tribunalul a respins cererea de prelungire cu încă un an a planului de reorganizare a clubului buzoian, astfel că, pentru o datorie de 700 de mii de lei, și-ar putea găsi sfârșitul în acest an în care urmează să împlinească 45 de ani de la înființare.

Antrenorul Gloriei, Viorel Ion, crede că s-a ajuns în această situație din cauza autorităților locale, care nu s-au ținut de promisiune și nu au virat în conturile clubului banii promiși. „Vioară” spune că în aceeași situație se află tot sportul din oraș, de la handbal la rugby. Totuși, tehnicianul s-a arătat convins că lucrurile vor reintra pe făgașul normal din punct de vedere al finanțării abia după alegerile locale de la începutul lunii iunie.

„Sperăm să ne realizăm obiectivul, să rămânem în Liga 2 și din vară trebuie să continuăm cu ceea ce va veni în Buzău. Handbal nu avem, din ce am înțeles nici lor nu le-a dat niciun ban, se chinuie, noi, cu fotbalul, ne chinuim, rugby-ul se chinuie și-i păcat ca în orașul acesta, un… nu vreau să pronunț vreun nume, să distrugă sportul buzoian. Pentru că aici au muncit generații întregi. Anul acesta ar trebui să sărbătorim 45 de ani de la înființare! Dar eu am mare încredere că pe data de 6 iunie se vor schimba datele problemei. Sunt ferm convins și o spun mare responsabilitate. Am discutat cu marea parte a candidaților la Primărie și dacă n-o vor face, mă înscriu și eu candidat la Primărie!”, a spus Viorel Ion pentru sansabuzoiana.ro, care apreciază interesul candidaților la funcția de primar în ceea ce privește Gloria, dar se și întreabă de ce oare niciunul nu face nimic pentru ca echipa să supraviețuiască până la vară. „Îmi pare bine că proiectul Gloria este pe buzele tuturor candidaților! Vor să revigoreze fotbalul, dar, din păcate, nu mă întreabă cum țin eu echipa asta până la vară, pentru că mai sunt două luni, iar o masă pe zi la jucători te costă 3-4 milioane. Dar nu-i nimic, mi-am pus eu la dispoziție restaurantul, am apelat la un prieten, Moțoi, la Mitko (n.r. Koprindzhiyski), ne mai cară câte un porc sau doi, să ținem acești copii și acest club în viață”, a mai spus Viorel Ion.

„Trebuie să facem recurs în șapte zile, nu cred că se pune în aplicare imediat, din câte știu eu, Farul este de un an de zile în situația aceasta, Rapidul e de vreun an și jumătate, doi ani, e vorba de mai multe cluburi și acelea au datorii foarte mari, de milioane de euro. Mie îmi pare rău că orașul acesta n-a avut 250.000 de euro, se plăteau acum, pînă la 31 martie, și era un club pe zero, în anul în care se împlineau 45 de ani!”, declară Viorel Ion.

Dacă Gloria Buzău nu va reuși să scape de faliment, autoritățile locale au intenția să înființeze o nouă echipă din vară, pe care să o susțină financiar, după mo­delul echipei de rugby Stejarul, și pe care să o înscrie direct în Liga 3, cu acceptul FRF.

Foto: Adi SOARE

Marius ANGHEL 13 Apr. 2016, 09:45 Liga 2
Pe aceeași temă