„Vioară” joacă la dublu: manager general și antrenor. „Dacă jucătorii mei aveau contractele celor de la Voluntari și Academica, își mușcau de glezne adversarii”

Adrian Soare, Marius ANGHEL 15 May. 2015, 16:32 Liga 2

Gloria Buzău are începând de joi un manager general, acesta fiind nimeni altul decât tehnicianul Viorel Ion, care astfel va avea dublu rol. De fapt, „Vioară” este familiarizat cu această funcție, având în vedere că a mai ocupat-o și în 2007, tot la clubul din Crâng, după promovarea în prima ligă.

Managerul Gloriei Buzău susține ca deja au fost purtate discuții cu mai mulți oameni de afaceri pentru a sprijini gruparea buzoiană, indiferent de sumă. Viorel Ion a ținut să mai precizeze că, raportat la problemele de ordin financiar, echipa sa a demonstrat că are valoare și altfel ar fi stat lucrurile dacă exista un buget mai mare. Din această postură, se va ocupa de tot ceea ce înseamnă managementul clubului, de activitatea Centrului de Copii și Juniori și de transferurile la prima echipă.

„Vă spun sincer că ultimele jocuri nici nu mă mai interesează. Echipa noastră a demonstrat ce avea de demonstrat, iar locul ocupat echivalează cu o promovare ținând cont de condițiile financiare. Vă spun că dacă jucătorii mei aveau contractele celor de la Voluntari și Academica, își mușcau de glezne adversarii. Sperăm să putem menține acest lot care, după părerea mea, este unul mai bun decât cel din 2007, când am promovat în prima ligă. Sunt mai mulți jucători care au oferte, însă, dacă nu putem să le oferim banii ceruți, nu avem cum să-i ținem. Dragoste cu sila nu se poate, deoarece este viol”, a declarat „Vioară”.

Viorel Ion își va împărți atribuțiile cu președintele Dan Tulpan. „Am hotărât, împreună cu Viorel, să devină manager general, cu o seamă de atribuții pe care ni le vom împărți reciproc și vom stabili ulterior care sunt atribuțiile fiecăruia dintre noi, dar, ceea ce este important, este că Viorel este manager general! Asta spune foarte mult și sigur volumul de muncă al lui Viorel va fi mult mai mare. Asta înseamnă conceptul de management asupra clubului, despre perspectiva mai apropiată sau mai îndepărtată a clubului vis-a-vis de Centrul de Copii și Juniori, de transferurile la echipa mare, de obiectivele pe care ni le asumăm și cel mai important este această situație financiară. Am discutat și cu Viorel, problema cea mai spinoasă este cea financiară. Aici Viorel vrea să se implice și a făcut-o de atâtea ori în sezonul acesta, s-a implicat cu diverși oameni de afaceri care au mai venit lângă noi și ne-au ajutat în momente grele. Au fost situații în care n-am avut nici bani de arbitraj. Este rușinos, dar totuși am ținut steagul sus și sper în continuare să îl ținem, ca acest club să existe”, a spus și președintele Dan Tulpan.

În altă ordine de idei, fostul arbitru internațional Cristian Teodorescu a fost numit în funcția de director de marketing al clubului Gloria Buzău.

În campionat, echipa pregătită de Viorel Ion joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la SC Bacău.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 15 May. 2015, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă