EXCLUSIV | Viitorul Pandurii pleacă, din nou, de la Târgu Jiu! Oficialii clubului gorjean invocă starea deplorabilă a gazonului

Mircea OGLINDOIU 28 Jul. 2024, 15:03 Liga 2
EXCLUSIV | Viitorul Pandurii pleacă, din nou, de la Târgu Jiu! Oficialii clubului gorjean invocă starea deplorabilă a gazonului

După ce sezonul trecut a disputat trei meciuri, în calitate de gazdă, la Drobeta Turnu Severin, din cauza lucrărilor de reabilitare la gazonul ”Municipalului” din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii va evolua, cel puțin în prima parte a campionatului 2024-2025 de Liga 2, tot în reședința de județ din Mehedinți, la malul Dunării.

Viitorul Pandurii va juca din nou acasă la Drobeta Turnu Severin

Antrenorul Călin Cojocaru spune că decizia este cauzată de starea deplorabilă a suprafeței de joc de pe arena de 30 de milioane de euro, de la malul Jiului.

”Gazonul este pur și simplu rău. Este imposibil de jucat la Târgu Jiu în perioada următoare. Nu avem datorii către Primaria Târgu Jiu, cum s-a mai spus în trecut, dar efectiv nu se poate juca acolo, cel puțin o perioadă! Mutarea noastră nu are legătură nici cu faptul că acolo va juca din toamnă și CSM Târgu Jiu, în Liga 4 Gorj. Noi avem contract pentru folosirea Stadionului din Târgu Jiu, dar nu putem juca în aceste condiții. La Severin condițiile sunt mult mai bune, din toate punctele de vedere”, a spus Cojocaru pentru Liga2.ro.

  • La Severin, în această vară, în urmă cu o lună, echipele din Liga 2 FCU Craiova și CSM Reșița au jucat un amical. Gazonul arenei de la malul Dunării era ușor ars de căldură.
Așa arăta, luna trecută, gazonul Stadionului Municipal -” Constantina Diță”, după ce a găzduit festivitatea de premiere a elevilor din Târgu Jiu care au terminat clasa a 12-a. În prezent, suprafața de joc a fost însămânțată, dar tot se prezintă în stare deplorabilă.

Primul meci ”acasă” pentru echipa din Târgu Jiu, la Severin, este cu FK Miercurea Ciuc

Astfel, meciul Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FK Miercurea Ciuc, din 10 august, contând pentru etapa a 2-a din Liga 2, se va disputa pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

De altfel, pe site-ul FRF, toate meciurile de pe teren propriu din acest sezon ale echipei gorjene sunt programate pe arena de 20.000 de locuri, de la malul Dunării, inclusiv cel din 15 martie 2025, din etapa a 21-a, ultima a sezonului regular, cu CSM Focșani!

În prima etapă a sezonului 2024-2025, Viitorul Pandurii va juca, sâmbătă, 3 august, de la ora 11:00, la Oradea, cu nou-promovata FC Bihor.

0-1 cu SCM Râmnicu Vâlcea. Două victorii, două egaluri și două eșecuri pentru echipa lui Călin Cojocaru, în amicale

În ultimul amical al verii, echipa antrenată de Călin Cojocaru a fost învinsă, sâmbătă, scor 0-1, în Zăvoi, de SCM Râmnicu Vâlcea (Liga 3), prin golul marcat de Cosmin Neagu, în minutul 8.

Viitorul Pandurii a jucat în formula: Dragoș Lupescu (Aurelian Păun 70) – Eduard Croitoru (Bogdan Burcea 70), Nikola Gavric (Daniel Bîrzu 70), Flavius Dumbrăvean (Raul Cojocaru 70), Mădălin Sturzu (Yanis Răducanu 70) – Claudiu Moisie (Nicholas Geană 70), Mohamed Fulake Camara (Pefoura Okom Zacharie 60), Răzvan Vulpe (Ramon Gașpar 70), Troy Perez Duah (Ovidiu Rasoveanu 70) – Mario Lupulescu (Amasihohu James Akugbe 46), Patrick Andreaș (Alexandru Cîniparu 70).

Viitorul Pandurii a mai disputat vara aceasta amicale cu Jiul Rovinari (locul 2 în Liga 4 Gorj), pe care a învins-o cu scorul de 4-0, CS Mioveni (locul 5 în Liga 2), cu care a remizat la scorul de 0-0, FCU Craiova (locul 16 în Liga 1), în fața căreia a cedat cu scorul de 0-2, ACS Oltul Curtișoara (locul 8 în Seria 6 din Liga 3), de care a dispus cu 3-0, și ACSO Filiași (locul 2 în Seria 7 din Liga 3), cu are a remizat, miercuri, scor 3-3.

Echipa gorjeană a schimbat radical lotul în această vară, după ce majoritatea titularilor nu a mai dorit să semneze prelungirea contractelor pentru noul sezon!

Nu e prima dată când Viitorul Pandurii Târgu Jiu joacă la Severin

Sezonul trecut, Viitorul Pandurii jucase la Drobeta Turnu Severin meciurile cu CS Mioveni (1-0), Chindia Târgoviște (0-0) și Unirea Dej (2-1), în perioada octombrie – noiembrie 2023.

Și în anii anteriori, clubul susținut de Nicolae Sarcină a mai jucat, diverse etape, la malul Dunării în calitate de gazdă, din varii motive.

  • Chiria pentru închirierea stadionului din Târgu Jiu costă 5.000 lei / meci, după ce în trecut fusese 10.000, în timp cea a stadionului din Drobeta Turnu Severin este de 2.500 lei.
Așa arată în prezent gazonul Stadionului Municipal din Târgu Jiu.
Mircea OGLINDOIU 28 Jul. 2024, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă