S-a dus rivalitatea? Pandurii l-a cedat și pe Felipe Acosta la Viitorul Pandurii, jucător cu o clauză de un milion de euro. ”Cred că e în top cinci mijlocași ofensivi, chiar și din Liga 1”

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2021, 14:24 Liga 2
S-a dus rivalitatea? Pandurii l-a cedat și pe Felipe Acosta la Viitorul Pandurii, jucător cu o clauză de un milion de euro. ”Cred că e în top cinci mijlocași ofensivi, chiar și din Liga 1”

Felipe Acosta (27 de ani) a fost luat sub formă de împrumut de Viitorul Pandurii de la Pandurii Târgu Jiu. Mijlocașul columbian mai are un an de contract cu gorjenii recent retrogradați în Liga 3, dar aceștia nu mai puteau să îl țină din cauza salariului și au preferat să îl trimită în Liga 2, la rivala din oraș.

Din câte se pare, Acosta trebuia să primească din partea echipei Pandurii Târgu Jiu un salariu lunar de aproximativ 3.000 de euro, potrivit anumitor clauze din contract, dar cum banii sunt o problemă la echipă, s-a decis cedarea acestuia sub formă de împrumut, chiar dacă vara următoare va fi pierdut, foarte probabil, gratis.

Pandurii Târgu Jiu spera să obțină sute de mii de euro pe Felipe Acosta

Felipe Acosta avea o clauză de un milion de euro la Pandurii Târgu Jiu, dar cu toate acestea clubul spera să îl cedeze definitiv la Viitorul Pandurii sau altă echipă, pentru 300.000 – 400.000 de euro. O sumă foarte mare, pe care nici măcar echipele din Liga 1 nu o mai plătesc de câțiva ani, majoritatea dintre ele, când vine vorba de aducerea vreunui jucător.

Astfel, mijlocașul din America de Sud a ajuns sub formă de împrumut la Viitorul Pandurii. Camilian Floroiu, directorul sportiv al formației din Liga 3, a oferit mai multe informații despre Felipe Acosta, pe care îl vede un mijlocaș important pentru România și nu l-ar mira să prindă chiar un transfer în Liga 1 peste ceva timp.

Din punctul meu de vedere, în momentul de față, pot spune că este unul dintre cei mai buni mijlocași din țară, defensivi, ofensivi. Chiar la nivelul Ligii 1, cred că este în top cinci mijlocași ofensivi. E normal să fie o pierdere pentru Pandurii, dar pentru Acosta e o bucurie. Și pentru mine ar fi o bucurie să joace în Liga 2 sau în Liga 1, pentru că merită pe deplin acest lucru. Un jucător cu un caracter extraordinar, care se pregătește foarte bine.

Așa cum are el contractul, în acest an trebuia să îi dublăm salariul, iar la Liga 3 să dăm un salariu de 2.800 – 3.000 de euro, era deja o problemă delicată”, a declarat Camilian Floroiu pentru Radio Accent.

  • Viitorul Pandurii i-a luat în această vară de la Pandurii și pe golgheterul Gabriel Dodoi și pe mijlocul Denis Brînzan. Acesta din urmă, crescut de Pandurii, revenise la club după ce ultima dată a jucat la CSM Reșița.

Felipe Acosta, prezent la partida Viitorului Pandurii cu Steaua 

Chiar dacă Viitorul Pandurii nu a oficializat până acum transferul, așa cum a procedat în cazul celor mai recente achiziții, mijlocașul francez Madikaba Doumbia (28 de ani) și fundașul central din Lituania, Ricardas Sveikauskas, Acosta a fost prezent, din tribune, la meciul din etapa a 2-a disputat de gorjeni acasă, contra Stelei, și pierdut cu 0-2.

Felipe Acosta a venit în România în august anul trecut, de la Lorca FC (liga a 3-a din Spania). Campionatul precedent a jucat în 23 de partide pentru Pandurii Târgu Jiu și a marcat de cinci ori.

Foto: Justinel Stăvaru și Leczki Jozsi/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-otelul-transfer-important-inaintea-startului-ligii-a-3-a-fundasul-care-trebuia-sa-ajunga-la-viitorul-pandurii-a-semnat-cu-echipa-lui-dorinel-munteanu-19195683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-o-echipa-care-sufera-mult-in-noul-sezon-explicatiile-capitanului-alin-buleica-dupa-ce-gorjenii-au-luat-un-singur-punct-contra-unor-nou-promovate-19195662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-3-a-a-ligii-2-se-intinde-aproape-pe-durata-unei-saptamani-sase-meciuri-au-fost-alese-pentru-a-fi-televizate-programul-rundei-19195472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-i-a-achizitionat-pe-dodoi-si-brinzan-fosti-la-pandurii-luput-si-a-adus-un-fundas-pe-care-l-a-antrenat-la-precedentele-trei-echipe-unde-a-fost-19192549

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2021, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă