Viitorul Pandurii a găsit soluția prin care poate provoca prima înfrângere liderului surpriză din Liga 2. ”Cu ambiție și determinare, putem câștiga cu Șelimbăr”

Mircea OGLINDOIU 02 Sep. 2022, 11:06 Liga 2
Viitorul Pandurii a găsit soluția prin care poate provoca prima înfrângere liderului surpriză din Liga 2. ”Cu ambiție și determinare, putem câștiga cu Șelimbăr”

Cu doar trei puncte acumulate în primele patru etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu n-a renunțat la ideea de a juca în play-off-ul actualului sezon de Liga 2.

Gorjenii vin după eșecul surprinzător de la Clinceni, scor 1-2 cu Unirea Constanța, rezultat care a afectat moralul jucătorilor, după cum admite și mijlocașul Adelin Pîrcălabu.

”Trebuie să fim uniți, cât mai concentrați și să nu mai facem greșeli personale. Putem câștiga meciul cu Șelimbăr cu ambiție și determinare. Au o echipă bună, solidă, cu jucători de calitate care au evoluat la Liga 1. Personal, echipa noastră mi se pare mult mai bună ca în sezonul trecut, doar că suntem jucători de moral și ne trebuie puțină încredere. Cu trei puncte sâmbătă, am putea să sperăm la play-off”, a declarat Pîrcălabu la conferința de presă de dinaintea meciului cu CS Comunal Șelimbăr, programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Pîrcălabu are 26 de ani, e fundaș și nu a apucat să joace în acest sezon pentru Viitorul Pandurii, echipă pentru care în sezonul trecut a prind patru meciuri (207 minute).

Alexandru Core: ”Am bătut o echipă cu nume, Dinamo, iar la acel meci am avut atitudine și multă dorință”

Fundașul Alexandru Core este și el în asentimentul lui Pîrcălabu: ”Suntem un grup cu jucători tineri, care vor să se afirme. Avem încredere că putem face un joc bun cu Șelimbăr, chiar dacă venim după un rezultat dezamăgitor. Ne-am antrenat foarte bine zi de zi, suntem conștienți că există o presiune asupra noastră, dar trebuie să fim responsabili și eu sunt sigur că la final ne vom bucura de o victorie. În fotbalul de azi, orice meci este greu, iar echipele sunt imprevizibile. Trebuie să ne mobilizăm, să luam fiecare meci în parte și să abordăm la fel de serios fiecare partidă. Am bătut o echipă cu nume, Dinamo, iar la acel meci am avut atitudine și multă dorință, ceea ce sper să se întâmple și sâmbătă. Cu o victorie am acumula șase puncte, campionatul este lung, se pot întâmpla multe. Sunt convins că putem câștiga fiecare meci. Din punctul meu de vedere, avem jucători cu foarte mare calitate pe fiecare post, jucători tineri, dar și jucători experimentați.”

Core (21 de ani) a fost utilizat în trei meciuri din cele patru din acest sezon, în doar unul intrând ca titular. A totalizat 115 minute.

Florin Stîngă: ”Venim după o înfrângere dureroasă”

Echipa antrenată de Florin Stîngă a învins-o în actuala stagiune doar pe Dinamo, scor 2-0 pe teren propriu, în etapa a 3-a, după ce în primele două runde pierduse, la Târgu Jiu, cu CSC Dumbrăvița (0-1), și în Copou, cu Poli Iași (0-2). Eșecul de sâmbăta trecută, de la Clinceni, cu Unirea Constanța, a fost cel mai dureros din actualul sezon.

”Venim după o înfrângere dureroasă, în care, din păcate, am făcut o repriză a doua foarte-foarte slabă. Am fost foarte indisciplinați tactic și nu am respectat nimic din ceea ce am pregătit, iar asta a influențat rezultatul. Sper din tot sufletul să învățăm din greșelile pe care le-am făcut, pentru că avem trei înfrângeri din penalty. E dureros, dar trecutul rămâne în urmă și trebuie să privim spre viitor. Am mare încredere în băieții noștri, sunt băieți de caracter, își doresc, dar din păcate avem multe oscilații”, a afirmat antrenorul Florin Stîngă.

Stîngă, înaintea jocului cu Șelimbăr: ”Vine aici cu un moral bun, pentru că nu a pierdut niciun meci”

Acesta este convins că elevii săi vor câștiga, dacă vor avea atitudinea potrivită: ”Întâlnim echipa de pe primul loc, o echipă solidă, cu jucători valoroși. Mulți dintre ei au cochetat și cu Liga 1. Vine aici cu un moral bun, pentru că nu a pierdut niciun meci. Este o formație experimentată și bine organizată, dar până la urmă este important ceea ce facem noi. Dacă vom avea atitudinea potrivită, vom reuși un rezultat pozitiv. Îi văd pe jucători cum se pregătesc zi de zi, a fost o frustrare foarte mare după meciul cu Constanța. Pot mult mai mult și important este să respectăm tot ceea ce pregătim și să încercăm să punem aceste lucruri în practică. Fiecare înfrângere sau rezultat negativ aduce frustrare și neîncredere, dar eu sunt optimist și dau totul pentru această meserie. Sunt convins că munca ne va fi răsplătită și rezultatele vor apărea. Din punctul meu de vedere, lucrurile se fac profesionist, dar ne lipsesc rezultatele.”

CS Comunal Șelimbăr a bifat etapa trecută primul egal, scor 1-1, la Râmnicu Vâlcea, cu SC Oțelul Galați, după ce în primele trei runde învinsese FC Brașov (1-0), Politehnica Timișoara (4-0) și Progresul Spartac (2-1). Sibienii se află în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte cu Unirea Slobozia și Politehnica Iași, dar cu golaveraj superior.

În schimb, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 16, cu doar 3 puncte.

Mircea OGLINDOIU 02 Sep. 2022, 11:06 Liga 2
Pe aceeași temă