Viitorul Dunării Călărași e în ceață! Clubul din Liga 2 a rămas fără finanțare după un control al Curții de Conturi: „Ne-a transmis că nu a fost tocmai legală”

După Unirea Tărlungeni și CSM Râmnicu Vâlcea, o altă echipă din Liga 2 care ar putea să nu mai continue în campionat este una surprinzătoare, având în vedere declarațiile de susține din urmă cu o săptămână din partea conducătorilor politici locali. Curtea de Conturi Călărași a cerut Primăriei Călărași și Consiliului Județean Călărași, sistarea finanțărilor prin cotizație către echipele AFC Dunărea 2005 Călărași și AHC Dunărea Călărași!

În acest context, potrivit ziarului local Ediția, Curtea de Conturi a precizat faptul că finanțarea echipelor de fotbal, futsal sau handbal ale orașului Călărași din partea administrațiilor locale și cele județene nu se mai pot face prin cotizație, ci doar prin proiecte. Specialiștii Curții de Conturi spun că finanțarea nu este eligibilă atâta timp cât această parte are calitate de membru asociat într-o structură sportivă, imputând în acest sens finanțările respective.

Astfel, prin această decizie, s-ar putea pune lacătul pe echipele sportive din Călărași, o soartă asemănătoare putând avea și Înainte Modelu și CSM Oltenița, ambele din Liga 3.

Finanțare prin Legea nr. 350/2005

Dacă administrațiile locale doresc să sprijine în continuare sportul, acest lucru poate fi asigurat doar prin baza Legii nr. 350/2005, care are ca scop stabilirea principiilor, cadrului general și a procedurii pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă din fonduri publice, precum și căile de atac al actului sau deciziei autorităților finanțatoare care aplică procedura de atribuire a contractelor de finanțare nerambursabilă (mai multe detalii AICI).

Bogdan Leu: „Nu mai putem să plecăm în cantonament, că nu avem cu ce”

Președintele clubului Dunărea Călărași, Bogdan Leu (foto mic, în centru, alături de Vasile Iliuță – în stânga – președintele CJ Călărași), a vorbit la radio Sport Total FM despre riscul ca echipa de fotbal din Liga 2 să rămână fără finanțare și automat să fie nevoită să își întrerupă activitate. Pentru moment, cantonamentele programate pentru seniorii și juniorii clubului Dunărea au fost sistate.

„Nu vorbim de sume, dar vorbim despre un control al Curții de Conturi care ne-a transmis că finanțarea nu a fost tocmai legală. Noi sperăm să nu fie așa, să primim în continuare finanțare. Acum trebuie să vedem ce putem îndrepta pentru a putea regla și a intra în legalitate. În acest moment, finanțarea este oprită! Din acest motiv, nu mai putem să plecăm în cantonament, că nu avem cu ce. Suntem la zi cu toate plățile și putem funcționa încă o lună fără probleme. Am discutat cu ei și le-am spus exact cum stau lucrurile. Unii au dorit chiar să joace gratis până în vară…

Clubul nostru primea o cotizație din partea membrilor cotizanți, adică Consiliul Județean și Consiliul Local, cotizație care nu este legală din punctul de vedere al Curții de Conturi. Voi găsi cadrul legal pentru a primi în continuare finanțare, vă asigur!”, a declarat Bogdan Leu în emisiunea „Fotbal la matineu”.

Dunărea Călărași, a 12-a clasată din Liga 2 după 21 de etape desfășurate în acest sezon, ar fi trebuit să intre de astăzi, pe o perioadă de 10 zile, în cantonament la Ciuta.

Amical câștigat cu Unirea Slobozia

Altfel, în ciuda acestor probleme, echipa pregătită de Adrian Mihalcea a susținut sâmbătă dimineață, pe terenul sintetic din incinta Complexului Prefab Arena, primul amical al iernii. Dunărea a trecut cu 2-1 de Unirea Slobozia după ce oaspeții au deschis scorul încă din primele minute ale jocului. Ciocâlteu a egalat dintr-un penalty înainte de pauză, iar în partea secundă Mircea Ștefan a marcat golul victoriei.


Mesaj de susținere al suporterilor călărășeni pentru sportul din oraș postat, luni, la meciul de futsal Dunărea – FK Odorheiu Secuiesc

Pe aceeași temă