VIDEO | Victor Angelescu a lămurit toate problemele de la Rapid. Ce se întâmplă cu clubul după retragerea acționarului Liviu Goncea, când vor fi plătite restanțele și ce va face interimarul Mihai Iosif după numirea noului antrenor

Andrei PASCU 23 Nov. 2020, 12:54 Liga 2

Victor Angelescu, acționarul majoritar al clubului Rapid, a vorbit la ProSport Live despre cele mai importante probleme cu care se confruntă echipa. Omul de afaceri a abordat subiectele legate de numirea noului antrenor, situația lui Mihai Iosif, retragerea acționarului Liviu Goncea, dar și despre problemele de ordin financiar și restanțele salariale.

Victor Angelescu: ”Să sperăm că în câteva zile o să numim noul antrenor”. Iosif va rămâne ”secund”

În ceea ce privește numirea unui nou antrenor, Victor Angelescu a precizat că anunțul va fi făcut cât mai repede posibil. În momentul în care a fost întrebat despre Nicolae Grigore, antrenorul secund al naționalei U21 a României care ar urma să vină ”principal” la Rapid, nu a negat.

Nu a vrut să dezvolte prea mult subiectul, dar nu a infirmat că nu este vorba de el în discuțiile care au loc în birourile clubului, când apare ceva legat de următorul antrenor principal. Mihai Iosif, omul care conduce în acest moment echipa, va rămâne în stafful următorului ”principal”. El va fi antrenor secund.

Am avut o discuție cu Mihai Iosif și sigur va rămâne în stafful primei echipe. Rămâne la prima echipă indiferent de ce va întâmpla, dar din postura de secund. Merită acest lucru, a mai fost și merită să rămână la prima echipă.

Vreau cât mai repede, să sperăm în câteva zile că vom numi noul antrenor. Nu pot să vorbesc despre acest lucru (n.r. – despre clauza de reziliere a lui Nicolae Grigore cu FRF). Nu ne privesc pe noi aceste lucruri și nu pot să vorbesc despre asta. (N.r. – O să aveți și un director tehnic experimentat?) Așa sperăm.

În momentul de față vreau să preiau tot clubul, pentru că celălalt acționar de câteva luni de zile nu mai vine cu bani. Nu pot să rezolv cu restanțele decât după ce iau clubul, nu pot să rezolv eu toate problemele când am jumătate de club. Să sperăm că în câteva săptămâni se va rezolva această problemă”, a declarat Victor Angelescu la ProSport Live.

Dacă stagiunea precedentă Rapid avea buget de 2.5 milioane de euro, acum a scăzut cu 700.000, la 1.8 milioane de euro 

Victor Angelescu a lămurit situația și în privința lui Liviu Goncea, omul care deține 48 la sută din clubul Rapid. A declarat că acesta vrea să se retragă din proiect, iar în plan are să preia și procentele acestuia. Vrea să rămână principalul acționar până cel puțin când echipa ajunge în Liga 1. Abia atunci se va gândi dacă mai aduce pe cineva lângă el, pentru a face din Rapid o echipă puternică, o echipă care să aibă un buget generos.

Pentru acest sezon din Liga 2, bugetul Rapidului este unul mai mic. Dacă stagiunea precedentă avea 2.5 milioane de euro, acum a scăzut cu 700.000, la 1.8 milioane de euro.

Trebuia să pună banii pentru sezonul în curs și au trecut deja trei, patru luni. Acum înțeleg că vrea să iasă, ne jucăm de-a clubul de fotbal. Sunt deranjat pentru că la începutul sezonului am avut o întâlnire cu partenerul meu. Am spus foarte clar că nu se pune problema să nu punem banii, să formăm bugetul, care s-a micșorat puțin. Nu mai e 2.5 milioane de euro, e 1.8 milioane.

A fost totul bine și frumos, până când, după două luni, a zis că vrea să iasă. Asta e, o să preluăm clubul și o să rezolvăm problema. În momentul de față vreau să preiau tot clubul ca să rezolv din probleme financiare. După care, poate în Liga 1, nu am puterea financiară să susțin singur echipa. Ca să facem o echipă importantă la Rapid, nu aș spune nu să vină cineva să ia din pachetul de acțiuni”, a mai spus Victor Angelescu la ProSport Live.

  • Victor Angelescu deține 49 la sută din Rapid, dar este pregătit să preia și partea de 48 la sută a lui Goncea (foto), după cum a declarat. Angelescu nu se aștepta ca omul adus de Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 București, să renunțe atât de ușor și de repede. Celelalte trei procente din Rapid sunt deținute de Asociaţia Academia Rapid.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-angelescu-poate-prelua-97-la-suta-din-rapid-dupa-ce-liviu-goncea-a-decis-sa-nu-se-mai-implice-poate-voi-lua-actiunile-lui-jucatorii-giuestenilor-neplatiti-de-cateva-luni-19158739

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-hlistei-a-continuat-evolutiile-bune-si-in-victoria-cu-aerostar-bacau-mijlocasul-rapidului-a-marcat-un-gol-si-a-reactionat-ma-bucur-ca-am-ajutat-dar-importante-sunt-punctele-19159160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-ajuns-la-doua-puncte-de-liderul-fc-u-craiova-dupa-victoria-cu-aerostar-mihai-iosif-la-al-treilea-succes-consecutiv-ca-interimar-al-giulestenilor-baietii-sunt-desc-19159120

 

Andrei PASCU 23 Nov. 2020, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă