VIDEO | Steaua începe noul sezon de Liga 2 tot fără drept de promovare, suporterii au protestat la sediul MApN și al CSA Steaua. Mesaje dure pentru Dîncu și Bichir. ”Treceți la treabă sau vă mutăm în Ghencea 22”

Marius ANGHEL 02 Aug. 2022, 09:16 Liga 2

Suporteri ai echipei Steaua s-au strâns ieri, 1 august 2022, în fața sediului Ministerulului Apărării Naționale (MApN), cât și la sediul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București pentru a protesta față de lipsa de interes în privința schimbării formei de organizare a secției de fotbal a clubului Steaua, care, în forma actuală, nu permite dreptul de a promova în prima ligă.

Steaua va începe în curând al doilea sezon în Liga 2 și riscă să nu poată promova nici la finalul acestui sezon, deoarece este un club de drept public. În sezonul trecut, echipa a încheiat pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, poziție care îi asigura sportiv participarea la barajul de promovare, însă din cauza formei sale de organizare nu a fost acceptată de FRF la baraj, locul ei fiind luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna. Steaua a mers și la TAS, însă nu a primit un răspuns favorabil.

Noul sezon de Liga 2, pe punctul de a începe. Steaua tot nu are drept de promovare

Debutul primei etape a Ligii 2 are loc joi seară, nu va juca Steaua, însă, chiar și așa, din acel moment clubul din Ghencea nu mai poate să se reorganizeze în așa fel încât să aibă dreptul la promovare la finalul sezonului. Sigur, o poate face între timp, însă termenul limită până la care FRF recunoaște acest lucru în competiția organizată de ea este startul noului sezon.

Deși problema era arhicunoscută, președintele FRF Răzvan Burleanu chiar a anunțat public variantele prin care Steaua poate obține dreptul la promovare, legendele clubului au tot tras semnale de alarmă, conducătorii clubului nu au făcut nimic toată vara, iar echipa se află acum pe punctul de a juca din nou un sezon întreg ”amicale”, meciuri fără o miză adevărată pentru ea.

Suporterii sunt revoltați și luni au fost la sediul MApN și la cel al CSA Steaua pentru a protesta. Au afișat mai multe mesaje împotriva conducătorilor acestora.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu promitea că va ajuta echipa de fotbal să obțină dreptul de a promova, însă până acum nu a făcut nimic.

Mesaje afișate de facțiuni din Peluza Sud Steaua:

”Faceţi un bine Stelei, păstrați un strop de onoare / Plecați şi voi după sportivi în Ştefan cel Mare!” – South Boys 2004 (n.r. – înotătorul David Popovici și antrenorul său sau rugbistul Tudor Boldor au trecut nu cu mult timp în urmă de la Steaua la Dinamo)

”Câtă răbdare să mai avem cu voi / Treceți la treabă sau vă mutăm în Ghencea 22” – ShadowS 2008. (n.r. – Ghencea 22 este adresa Cimitirului Ghencea)

”Dacă odată cu echipa promovați și voi / Dosarul era gata în secunda doi!” – Outlaws 2006

La sediul CSA Steaua, președintele Răzvan Ștefan Bichir a fost principalul apostrofat de suporteri. ”Bichire, pleacă din Ghencea”, ”Faceți ceva pentru Steaua, altfel de noi nu veți scăpa” sau ”Plecați din Ghencea, cu toții plecați din Ghencea” au fost câteva dintre scandările fanilor.



Daniel Oprița: ”Vorbim numai de promovare, ca şi cum pe teren am fi rezolvat-o”

De curând, antrenorul Stelei, Daniel Oprița, spune că nu știe să se fi făcut vreun demers pentru schimbarea formei juridice a clubului, pentru ca acesta să poată promova la finalul noului sezon.

”Și eu vreau să promovez cu Steaua în Liga 1. Vreau să rămân alături de ei. Mi-ar fi greu să mă despart acum de ei, cred că am construit o echipă bună. Am avut discuții cu conducerea. Deocamdată nu s-a rezolvat, nu e nimic clar.

În momentul acesta nu putem promova. M-am interesat și eu, dar deocamdată nu. Trăim cu speranța. Au fost jucători pe care nu i-am adus ușor, care au venit crezând că vom avea drept de promovare. Au niște bonusuri în cazul promovării, dar acum nu le pot lua chiar dacă acestea sunt în contract.

Bonusurile vin din drepturile tv pe care nu le vom lua dacă nu vom promova, chiar dacă ne clasăm pe primele locuri sau la baraj. E mai dificil sezonul acesta. Sezonul trecut am trăit cu speranța că ne vor lăsa, că vom merge la TAS. Acum și jucătorii știu ce a fost anul trecut. Unii se gândesc că sunt păcăliți, a mai spus Daniel Oprița la Liga DigiSport.

Ulterior, Oprița a făcut noi precizări, spunând că mesajul inițial despre jucătorii nou-veniți care s-ar simți păcăliți nu i-a fost înțeles corect.

”Nu ştiu, nu mai vorbesc. Eu vorbesc de echipă, de antrenamente, de cum se prezintă, am zis că a jucat slab echipa. Nu mai spun eu, să spună cine e în măsură. Mai am 10-11 luni de contract şi trebuie să-l duc la bun sfârşit, atâta timp cât voi avea rezultate, apoi dacă va dori clubul să-mi prelungească contractul, stăm de vorbă.

Nu ar putea pleca anumiţi jucători. Au contract. Eu n-am spus că jucătorii se simt păcăliţi, n-a venit de la mine. A fost o întrebare şi după aia au spus că am zis eu că jucatorii-s păcăliţi. Nu mi-a zis nimeni că se simte păcălit. Fiecare jucător nu ştiu ce poate să creadă, dar eu n-am spus că se simt păcăliţi.

Vorbim foarte mult de promovare. Dar trebuie să mai vorbim şi de joc şi de ceea ce facem. Vorbim numai de promovare, ca şi cum pe teren am fi rezolvat-o. Dacă nu jucam ceea ce trebuie, se luptă şi cei din club degeaba să avem dreptul de promovare”, a declarat Daniel Oprița.

În prima etapă, Steaua va juca marți, 9 august, de la ora 20:30, în Ghencea, cu Metaloglobus București.

Foto și video: AS47

https://liga2.prosport.ro/seria-1/super-golul-lui-chunchukov-a-facut-diferenta-in-amicalul-dintre-steaua-si-csm-alexandria-walace-a-auzit-ca-suporterii-nu-mai-vor-sa-vina-la-stadion-iar-fostul-dinamovist-corbu-are-cuvinte-mari-pentr-19238942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-va-continua-la-steaua-chiar-daca-echipa-nu-va-avea-drept-de-promovare-nici-in-noul-sezon-antrenorul-dezvaluie-ce-simt-unii-dintre-jucatorii-sai-19238791

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rares-enceanu-are-un-singur-gand-pentru-steaua-in-noul-sezon-sa-terminam-pe-primul-loc-fara-infrangere-si-sa-promovam-pe-cale-sportiva-portarul-david-dinca-abia-asteapta-derby-ul-19238722

Marius ANGHEL 02 Aug. 2022, 09:16 Liga 2
Pe aceeași temă