EXCLUSIV | TAS a respins cererea clubului Steaua! Barajul dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște se dispută

Marius ANGHEL 20 May. 2022, 16:28 Liga 2
EXCLUSIV | TAS a respins cererea clubului Steaua! Barajul dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște se dispută

Barajul de promovare/menținere în Liga 1 dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște se va disputa și va avea loc în datele programate de Federația Română de Fotbal.

Turul are loc sâmbătă, 21 mai 2022, de la ora 15:30, la Chiajna, iar returul se va desfășura o săptămână mai târziu, la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”, acolo unde își dispută meciurile de acasă echipa dâmbovițeană.

Cererea clubului Steaua București făcută la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) de a suspenda disputarea acestui baraj dintre Concordia și Chindia a fost respinsă de tribunalul din Elveția. În aceste condiții, cele două jocuri vor avea loc.

  • Procesul intentat de Steaua la TAS împotriva FRF privind interdicția dreptului la promovare în Liga 1 va continua însă.

TAS a respins cererea clubului Steaua de suspendare a disputării barajului dintre Concordia și Chindia

Conform clasării la finalul play-off-ului Ligii 2, ediția 2021-2022, la barajul contra formației situate pe locul 7 în play-out-ul Ligii 1, Chindia Târgoviște, trebuia să meargă Steaua, din postura de ocupantă a locului 4 în eșalonul secund. Cum echipa din Ghencea nu a îndeplinit ”cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1”, fiind un club de drept public, FRF a trimis la baraj următoarea clasată, Concordia Chiajna, conform regulamentului.

Steaua nu a acceptat această decizie și și-a încercat ultima șansă de a mai prinde această dublă manșă de promovare în Liga 1: a atacat decizia la TAS și a cerut în regim de urgență suspendarea disputării barajului dintre Concordia și Chindia până la soluționare.

TAS a decis însă respingerea acestei cereri, astfel că barajul dintre echipele din Chiajna și Târgoviște rămâne valabil.

”Noi ne-am pregătit, având speranța că acest baraj se va desfășura în condiții regulamentare, lucru care acum este confirmat și de Tribunalul de Arbitraj Sportiv care a respins cererea celor de la CSA Steaua cu privire la suspendarea barajului. Ei au solicitat suspendarea disputării barajului până intră pe rol cazul, însă le-a fost respinsă cererea”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele executiv al clubului Concordia Chiajna, Auraș Brașoveanu.

FRF: ”Jocurile de baraj dintre CS Concordia Chiajna și AFC Chindia Târgoviște se vor disputa conform programării inițiale”

La scurt timp după publicarea informației de către Liga2.ro, FRF a confirmat pe site-ul oficial respingerea cererii Stelei de către TAS.

”Vineri, 20 mai 2022, Tribunalul Arbitral al Sportului a respins cererea CSA Steaua de suspendare a jocului de baraj de menținere/promovare în Liga 1.

Prin urmare, jocurile de baraj dintre CS Concordia Chiajna și AFC Chindia Târgoviște se vor disputa conform programării inițiale. Manșa tur se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 15:30.

Apărarea FRF a fost formulată și susținută de Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic FRF, și de avocatul Paul Ciucur”, a informat FRF.

Steaua și-a jucat ultima carte la TAS, în speranța obținerii dreptului la promovare în Liga 1 încă din această vară

Steaua a sperat, pe rând, la schimbarea Legii Sportului, iar apoi la acceptarea ei de către FRF în dubla barajului de menținere/promovare în Liga 1 cu Chindia Târgoviște.

Pentru că s-a lovit de două ori de răspunsuri negative, a decis să meargă la TAS, ultima cale în care putea ataca decizia FRF de a o lăsa în afara barajului, deși, pe plan sportiv, obține dreptul să joace pentru promovare. Forma sa juridică însă, una de drept public, nu este acceptată de regulamentul FRF pentru a promova în Liga 1, din acest motiv și refuzul primit de clubul din Ghencea.

Clubul Steaua a atacat la TAS decizia prin care nu i se permite să dispute barajul de promovare în Liga 1. Probabil a făcut demersurile alaltăieri, dar abia ieri am aflat şi noi. Am primit 24 de ore de la TAS să depunem documentele pentru a ne apăra. Este un mic dezavantaj faptul că am fost anunţaţi târziu pentru a formula apărarea, dar am trimis argumentaţia, iar acum aşteptăm să primim decizia.
Astăzi (n.r.- vineri) o vom primi cu siguranţă pentru că mâine este meciul de baraj (n.r.  Concordia Chiajna – Chindia Târgovişte) şi nu mai este timp. Ei au cerut suspendarea barajului, să vedem ce spune TAS.
Nu pot să spun că sunt optimist sau nu. Depinde, pentru că dacă ne luăm după legea din România este clar că decizia de a nu permite CSA să dispute barajul este cea corectă. Însă şi CSA s-a pregătit cu argumente. Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem ce spune instanţa, spunea juristul FRF Adrian Stângaciu, conform Agerpres,

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, spunea, în urmă cu câteva zile, cum poate Steaua să promoveze în Liga 1, însă abia din sezonul următor.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-isi-joaca-ultima-carte-a-intentat-proces-la-tas-in-regim-de-urgenta-si-cere-suspendarea-barajului-concordia-chiajna-chindia-targoviste-pozitia-frf-19232147

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-sandoi-inaintea-barajului-chindiei-cu-concordia-chiajna-o-dubla-cat-un-intreg-campionat-de-ce-se-teme-antrenorul-targovistenilor-la-mansa-tur-a-barajului-de-mentinere-promova-19232090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-increzatoare-ca-poate-da-calculele-hartiei-peste-cap-si-promova-dupa-barajul-cu-chindia-targoviste-jucatorii-sunt-motivati-consistent-dar-cristian-balasa-considera-ca-banii-nu-vor-19231807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-presedintele-frf-da-mura-n-gura-conducerii-stelei-cum-sa-rezolve-problema-dreptului-la-promovare-in-liga-1-sunt-doua-directii-a-doua-foarte-accesibila-in-48-de-ore-s-ar-putea-real-19231918

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ghinion-pentru-u-cluj-si-concordia-chiajna-la-tragerea-la-sorti-pentru-stabilirea-gazdei-primului-meci-din-cadrul-barajului-pentru-mentinerea-promovarea-in-liga-1-19231764

Marius ANGHEL 20 May. 2022, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă