Daniel Oprița va continua la Steaua chiar dacă echipa nu va avea drept de promovare nici în noul sezon. Antrenorul dezvăluie ce simt unii dintre jucătorii săi

Marius ANGHEL 29 Jul. 2022, 11:14 Liga 2
Daniel Oprița va continua la Steaua chiar dacă echipa nu va avea drept de promovare nici în noul sezon. Antrenorul dezvăluie ce simt unii dintre jucătorii săi

Puține zile au mai rămas până la startul noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, mai puțin de o săptămână, iar Steaua ar putea juca din nou în competiție, pentru al doilea an consecutiv, fără să aibă dreptul de a promova în prima ligă. Forma sa juridică, fiind un club de drept public, îi interzice accederea în eșalonul superior, chiar dacă sportiv ar reuși acest lucru.

Debutul primei etape a Ligii 2 are loc joi seară, nu va juca Steaua, însă, chiar și așa, din acel moment clubul din Ghencea nu mai poate să se reorganizeze în așa fel încât să aibă dreptul la promovare la finalul sezonului. Sigur, o poate face între timp, însă termenul limită până la care FRF recunoaște acest lucru în competiția organizată de ea este startul noului sezon.

Deși problema era arhicunoscută, președintele FRF Răzvan Burleanu chiar a anunțat public variantele prin care Steaua poate obține dreptul la promovare, legendele clubului au tot tras semnale de alarmă, conducătorii clubului nu au făcut nimic toată vara, iar echipa se află acum pe punctul de a juca din nou un sezon întreg ”amicale”, meciuri fără o miză adevărată pentru ea.

Daniel Oprița rămâne la Steaua chiar dacă echipa nu va avea drept de promovare nici în noul sezon

Antrenorul Daniel Oprița un știe nici el dacă șefii clubului vor reuși în aceste puține zile rămase până la startul Ligii 2 să schimbe forma juridică și să se primească dreptul la promovare.

Oprița spune că, indiferent dacă Steaua va avea sau nu drept de promovare în noul sezon, va continua să antreneze echipa, deoarece mai are un an de contract și nu poate lăsa baltă jucătorii pe care i-a convins să se alăture lotului.

”Și eu vreau să promovez cu Steaua în Liga 1. Vreau să rămân alături de ei. Mi-ar fi greu să mă despart acum de ei, cred că am construit o echipă bună. Am avut discuții cu conducerea. Deocamdată nu s-a rezolvat, nu e nimic clar”, a spus Oprița, la DigiSport. Acesta mai are contract până la finalul lunii iunie a anului 2023.

Oprița: ”Unii jucători se gândesc că sunt păcăliți”

Pe de altă parte, Oprița spune că unii dintre jucătorii aduși în această vară se simt păcăliți, fiindcă au venit crezând că se va putea promova, motiv pentru care au și clauze speciale în contract.

”În momentul acesta nu putem promova. M-am interesat și eu, dar deocamdată nu. Trăim cu speranța. Au fost jucători pe care nu i-am adus ușor, care au venit crezând că vom avea drept de promovare. Au niște bonusuri în cazul promovării, dar acum nu le pot lua chiar dacă acestea sunt în contract.

Bonusurile vin din drepturile tv pe care nu le vom lua dacă nu vom promova, chiar dacă ne clasăm pe primele locuri sau la baraj. E mai dificil sezonul acesta. Sezonul trecut am trăit cu speranța că ne vor lăsa, că vom merge la TAS. Acum și jucătorii știu ce a fost anul trecut. Unii se gândesc că sunt păcăliți, a mai spus Daniel Oprița la Liga DigiSport.

În prima etapă, Steaua va juca marți, 9 august, de la ora 20:30, în Ghencea, cu Metaloglobus.

  • Costinel Gugu, Cristian Balgiu, Atanas Trică, Alexandru Sima, David Dincă, Tsvetelin Chunchukov, Laurențiu Corbu, Ștefan Bodișteanu și Doru Calestru sunt achiziții din această vară ale Stelei.

”Și eu am sperat și sper în continuare ca în ultimele zile poate apare ceva. Președintele FRF le-a dat două soluții, dintre care una foarte simplă.
Sunt oameni care iubesc acest club, care iubesc aceste culori și care așteaptă ceva. Eu am încredere în ministrul Dâncu, care a promis că va face tot ce îi stă în putință să ajute echipa să promoveze”
Anghel Iordănescu, fost fotbalist și antrenor al Stelei, despre situația actuală a echipei, care nu are drept de promovare în Liga 1

”E inexplicabil ceea ce se întâmplă! Suporterii aveau speranța ca echipa să aibă drept de promovare, să se găsească o soluție. Nu cred că vor fi fericiți, își doresc ca echipa asta să promoveze și să facă performanță. Poate până la începutul sezonului se va găsi o soluție”
Ilie Dumitrescu, fost fotbalist al Stelei, la DigiSport, despre situația formației antrenate de Daniel Oprița

Gigi Becali: ”Nu mai pot să ia bani de la Armată. Trebuie să transmită toate bunurile și stadionul”

Înainte de finalul sezonului trecut, Răzvan Burleanu, președintele FRF, anunța public variantele prin care Steaua poate să obțină dreptul de a promova în Liga 1 din următorul sezon, cel care stă acum să înceapă. Una dintre ele este modificarea Legii Sportului, iar alta este să-și transforme secția de fotbal într-o societate comercială sportivă pe acțiuni cu ”Ministerul Apărării ca acționar unic”, dar cu ”oportunități de finanțare și de dezvoltare din piața privată pe termen mediul și lung”.

Inclusiv ministrul Apărării, Vasile Dîncu, promitea că va ajuta echipa de fotbal să obțină dreptul de a promova. Până acum nu s-a întâmplat nimic.

În schimb, finanțatorul FCSB, Gigi Becali, club cu care CSA Steaua este în proces pentru mărcile și palmaresul Steaua, susține că această schimbare de formă juridică a secției de fotbal a clubului din Ghencea nu se dorește intenționat de către conducătorii ei, din mai multe interese.

”Credeți că ei sunt proști? Sunt doar puțin proști! Nu le convine să schimbe forma, că nu sunt siguri de promovare. Și zic: «O lăsăm așa». Le e teamă să schimbe pentru că nu pot promova. De aia nu vor să schimbe forma de organizare.

Trebuie să facă asociație non-profit și pe cine să pună acolo. Nu mai pot să ia bani de la Armată. Se poate să facă ei o asociație, dar trebuie să facă MApN printr-o hotărâre de Guvern. Trebuie să transmită toate bunurile și stadionul.

Nu mai poate să dea stadionul gratuit. Când voi câștiga eu procesul cu ei, trebuie să meargă în Liga 4. Sigla face parte din patrimoniu. Ca puiul în lână s-au prins. Nu mai au ce face. N-au cum s-o predea ei”, este părerea lui Gigi Becali, spusă la Pro Arena.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rares-enceanu-are-un-singur-gand-pentru-steaua-in-noul-sezon-sa-terminam-pe-primul-loc-fara-infrangere-si-sa-promovam-pe-cale-sportiva-portarul-david-dinca-abia-asteapta-derby-ul-19238722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-rasdan-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-steaua-va-juca-la-echipa-careia-i-a-dat-doua-goluri-in-sezonul-trecut-19238705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-defilat-in-amicalul-cu-csm-jiul-penultimul-inainte-de-startul-noului-sezon-daniel-oprita-a-utilizat-doar-13-jucatori-si-spera-sa-mai-recupereze-din-accidentati-19238640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-piturca-taxeaza-aspru-conducerea-clubului-steaua-care-inca-nu-a-rezolvat-situatia-cu-dreptul-legal-de-promovare-domnilor-trece-timpul-nu-inteleg-de-ce-nu-se-iau-masuri-fo-19237995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-declaratii-pline-de-sincope-in-privinta-dreptului-de-promovare-al-selei-a-vorbit-in-mod-gresit-depsre-asocierea-clubului-cu-un-privat-si-modificarea-legii-sportului-dar-ii-vrea-pe-19228926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-presedintele-frf-da-mura-n-gura-conducerii-stelei-cum-sa-rezolve-problema-dreptului-la-promovare-in-liga-1-sunt-doua-directii-a-doua-foarte-accesibila-in-48-de-ore-s-ar-putea-real-19231918

Marius ANGHEL 29 Jul. 2022, 11:14 Liga 2
Pe aceeași temă