Denis Ispas s-a descătușat după golul cu Concordia și și-a îndreptat tirul către Unirea Slobozia: ”Și-a menajat jucătorii. Pentru cine, ne așteaptă tot pe noi? Se vede din avion.” Petrolul și FC Hermannstadt n-au scăpat nici ele

Marius ANGHEL 19 Apr. 2022, 12:30 Liga 2

Denis Ispas (28 de ani) a marcat primul său gol în acest sezon într-un moment greu pentru echipa sa. Universitatea Cluj era condusă pe teren propriu de Concordia Chiajna, iar șutul de la circa 35-40 de metri al fundașului l-a surprins și învins pe Aldescu. Mai degrabă a fost un autogol, ținând cont că portarul formației ilfovene și-a respins mingea în propria plasă, însă a fost validat ca reușită a lui Ispas, având în vedere că mingea șutată de el a fost pe spațiul porții.

Golul jucătorului din Dâmbovița a dat curaj coechipierilor, care imediat au mai băgat mingea încă odată în poartă, prin Roberto Romeo, întorcând rezultatul, iar în debutul părții secunde a înscris și nou-intratul Alexandru Boiciuc, asigurând succesul Universității, cu 3-1.

Denis Ispas, războinic în declarații după victoria cu Concordia. Tirul, îndreptat către Unirea Slobozia: ”Câți jucători au menajat? Pentru cine, ne așteaptă tot pe noi?”

Victoria și golul marcat i-au dat grai lui Denis Ispas, oricum un fotbalist dezinvolt, care spune orice îi trece prin cap. Acesta, la finalul jocului cu Concordia, și-a îndreptat tirul către Unirea Slobozia, pe care a acuzat-o că nu își apără corect șansele împotriva contracandidatelor la promovare ale Universității Cluj.

”Am început relaxați puțin, dar după primirea golului mă bucur că toți băieții am avut reație, am reușit să întoarcem soarta meciului relativ repede și ne-am dori ca toate echipele care joacă cu contracandidatele noastre să joace cum joacă cu noi. Cu noi își dau viața și cu alții menajează jucători. Așteptăm și noi să vedem dacă se întâmplă lucrul ăsta cu noi, să nemajeze cineva vreun jucător cu noi. Când joacă cu noi, d-abia, d-abia… 1-0, 2-1. Când joacă cu alții iau câte patru, câte cinci. Și nu e niciun fel de problemă. Cu noi toată lumea își dă… că noi nu putem să facem nimic. Noi suntem noi și jucăm doar pentru club. Noi nu putem să facem aranjamente, noi nu putem să luăm echipe, să joace cu noi. Ce, nu se știe? Se știa de la început cine e cu cine. Noi suntem singuri, și vom promova și singuri, așa. Că acum avem acasă. Îi așteptăm aici, să vedem dacă aici mai joacă la mișto sau menajează jucători. Noi jucăm acasă, jucăm la trei puncte și vrem să prindem și locul 2, că ați văzut Petrolul cu Slobozia. Câți a menajat Slobozia? Pentru cine, ne așteaptă tot pe noi? Îi așteptăm și noi acasă, să le dăm mingea. Le mai dăm mingea când o fluiera porcul. Noi ne gândim doar să promovăm, nu ne interesează locul 1. Doar să promovăm și atâta tot! Nu ne interesează altceva”, a tunat Ispas la microfonul DigiSport, imediat după jocul cu Concordia.

Meciul retur dintre ”U” Cluj și Unirea Slobozia are loc peste două etape, pe Cluj Arena. Până atunci, ardelenii joacă tot acasă, cu Petrolul.

”U” Cluj a scos doar un punct cu Unirea Slobozia, în timp ce FC Hermannstadt și Petrolul au câștigat

Cu o zi înainte, Unirea Slobozia a condus și a pierdut cu 1-3 meciul cu Petrolul, la Ploiești, într-o desfășurare aproape asemănătoare cu cea dintre ”U” Cluj și Concordia.

Frustrarea lui Ispas, dar și a celorlalți componenți ai echipei ”U” Cluj vine din cauza faptului că Universitatea nu a reușit să învingă Unirea Slobozia în meciul tur din play-off. A fost 2-2 la Slobozia, cu ialomițenii deschizând scorul și egalând pe final.

Unirea și-a pierdut toate meciurile jucate în deplasare în play-off, 0-2 la Mediaș cu FC Hermannstadt, 0-1 la Chiajna cu Concordia și 1-3 la Ploiești cu Petrolul, în timp ce acasă a remizat cu ”U” Cluj (2-2) și Steaua (0-0).

Pentru aceste rezultate, Ispas o consideră pe Unirea o echipă care face jocurile adversarelor Universității la promovare, adică pentru FC Hermannstadt și Petrolul.

Unirea Slobozia a evoluat cu Petrolul în următoare formulă: Poiană – Ibrian, I. Dinu, Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.) – Bolohan (Gîrbăcea 78′), Trașcu, Coadă (Cruceru 64′), Mustacă (Gherghiceanu 55′) – Seb. Ivan (Rob. Silaghi 78′), Gulceac (Afalna 55′).

Cu ”U” Cluj, cu trei meciuri în urmă, Unirea a folosit jucătorii: Poiană – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Bolohan (Dorobanțu 88′), Coadă, Cruceru (Gab. Lazăr 88′), Greu (Gulceac 75′) – Gherghiceanu (Silaghi 66′), Afalna.

Înainte de meciul cu Petrolul, cu Steaua, Unirea a utilizat jucătorii: Poiană – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Cruceru (Trașcu 85′) – Bolohan, Afalna (Seb. Ivan 60′), Mustacă (Rob. Silaghi 73′) – Gulceac.

După cum se poate vedea, Unirea nu a avut schimbări majore de jucători în primul ”11”, așa cum a spus Ispas (vezi mai jos).

Ispas, despre golul marcat cu Concordia: ”Mă bucur că am putut să-mi ajut echipa prin reușita mea”

Despre golul marcat cu Concordia, Ispas spune că se bucură că și-a ajutat echipa și în acest mod.

”Am încercat de multe ori acest procedeu. Mă bucur că în seara asta am putut să-mi ajut echipa prin reușita mea și cu această ocazie vreau să dedic golul nevestei, viitoarei mele soții și băiatului meu, care mă așteaptă acasă să ne bucurăm împreună”, a spus fundașul originar din Târgoviște.

”Înainte să vină pandemia, Ispas a avut o execuție asemănătoare la Farul, când îl avea antrenor pe Ianis Zicu, și a trimis în bară. Deci la Ispas sunt momente când trebuie să ne așteptăm și la astfel de execuții. Până la urmă, ne-a readus în joc, ne-a dat încredere, ceea ce s-a văzut, pentru că am reușit după aceea să și marcăm al doilea gol”, a spus antrenorul Erik Lincar despre golul lui Ispas.

Denis Ispas are 18 meciuri jucate pentru ”U” Cluj în acest sezon de Liga 2, echipă la care a ajuns la începutul campionatului, după ce ”FC U” Craiova nu l-a păstrat în lot după promovarea în Liga 1. În toate cele 18 meciuri a fost titular, doar într-unul fiind înlocuit, în cel cu Șelimbăr (2-4).

Ispas acuză Unirea Slobozia de lipsă de adversitate cu contracandidatele Universității Cluj: ”Trebuie să se știe, sau cine trebuie să vadă nu vede. N-ai cum să nu le vezi, se vede din avion”

Și în fața tuturor jurnaliștilor aflați la stadion și la zona de interviuri Denis Ispas și-a îndreptat tirul către Unirea Slobozia, ba chiar și împotriva FRF, fiindcă, e de părere fundașul, lasă echipa ialomițeană să nu-și ”facă treaba” corect în fața celor de la FC Hermannstadt și Petrolul. Nici cele două echipe aflate deasupra Universității Cluj în clasament n-au scăpat de amenințări din partea lui Ispas. Acesta le-a transmis tuturor celor trei echipe, pe care ”U” Cluj le va întâlni pe teren propriu în returul play-off-ului, că vor fi carne de tun pe Cluj Arena.

”Am trecut de meciurile din deplasare, mai avem doar două și restul sunt aici, pe teren propriu, și ne dorim să scoatem maximum din toate jocurile. Noi nu jucăm la egal. Încercăm să luăm fiecare meci la victorie, dar (n.r. – înghite în sec și dă din cap)… mă bucur că măcar noi ne facem treaba. Alții nu-și fac. Nici nu vor să ne ajute. Nu se știe? Trebuie să se știe, sau cine trebuie să vadă nu vede. N-ai cum să nu le vezi, se vede din avion, le vede tata din avion, dar noi, de aici. Noi nu știm? Slobozia a menajat șapte jucători, pe cine așteaptă? Vin după noi să-și dea viața iar? Îi așteptăm aici. Pe Hermannstadt, îi așteptăm aici! Ce să facem, i-am bătut o dată, am făcut o dată egal și îi așteptăm aici, că noi am avut norocul să jucăm numai în deplasare cu toate. Și îi așteptăm și noi aici, să vedem cum e meciul și pentru ei, că e frumos când joci acasă. Așteptăm următorul meci, să umplem stadionul, să-i batem și pe Petrolul”, a spus Ispas.

Ispas nu se gândește la barajul de promovare: ”Prioritar pentru noi e să promovăm direct”

Întrebat cum vede un viitor baraj de promovare între ”U” Cluj și Dinamo, Denis Ispas a spus că echipa sa țintește locurile direct promovabile și că ar fi greșit din partea ei să se gândească la baraj.

”Noi ne gândim să promovăm direct. Cu gândul ăsta plecăm și am greși dacă ne-am gândi la baraj. Suntem o echipă bună, ne este la îndemână. Până la urmă, și dacă mergem cap la cap, avem meciul direct cu ei acasă și vedem ce va ieși. Prioritar pentru noi e să promovăm direct. Cred că ajunge și orașului ăsta să mai stea prin Liga a 2-a”, a mai comentat fundașul Universității Cluj.

”U” Cluj a acumulat un total de 51 de puncte și rămâne la un punct de FC Hermannstadt (52 puncte, locul 2) și la șase de liderul Petrolul. În etapa a 6-a, prima a returului play-off-ului Ligii 2, ”U” Cluj va întâlni pe teren propriu Petrolul, la 26 aprilie, de la ora 19:00. Ulterior va mai avea meciuri cu Unirea Slobozia (acasă), Steaua (deplasare), FC Hermannstadt (acasă) și Concordia Chiajna (deplasare).

Declarațiile lui Denis Ispas după ”U” Cluj – Concordia Chiajna 3-1:

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures
Video: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 19 Apr. 2022, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă