Reacția clubului Universitatea Cluj după incidentele de la finalul meciului cu Unirea Slobozia: ”Suntem datori să ne cere scuze și să facem un apel la calm.” Ardelenii continuă să trimită săgeți către ialomițeni

Marius ANGHEL 01 May. 2022, 13:22 Liga 2

Universitatea Cluj a reacționat oficial cu un comunicat în urma incidentelor grave petrecute pe teren și în zona care duce la vestiarele stadionului Cluj Arena între jucătorii și oficialii săi și cei ai Unirii Slobozia, la finalul meciului desfășurat ieri în cadrul etapei a 7-a a play-off-ului Ligii 2 și pierdut cu scorul 1-2.

Frustrați, așa cum chiar antrenorul Erik Lincar i-a numit, fiindcă jucătorii Unirii au tras de timp în ultimele minute, acuzând crampe musculare, dar mai ales din cauza înfrângerii surprinzătoare, fotbaliștii Universității Cluj au sărit la bătaie, cu Denis Ispas în frunte. Incidentele reprobabile au fost scrise în raportul de meci de observatorul Romeo Malac (Timişoara), cât și arbitrul Viorel  Flueran (Craiova), iar Comisia de Disciplină și Etică a FRF va analiza și va dicta sancțiuni.

”U” Cluj, după incidentele de la finalul meciului cu Unirea Slobozia: ”Ne delimitam ferm de acțiunile sau atitudinile care ar fi putut aduce prejudicii imaginii clubului, competiției sau orașului nostru”

”U” Cluj conștientizează pericolul care o așteaptă, dar și imaginea negativă de care a avut parte în urma acestor evenimente și a reacționat printr-un comunicat în care spune că regretă și își cere scuze pentru ceea ce s-a întâmplat la finalul meciului cu Unirea Slobozia. Clubul clujean își găsește însă și alibiuri pentru ieșirile nejustificate ale jucătorilor săi, spunând că ialomițenii au provocat prin comportament nesportiv.

”U” Cluj cere, de asemenea, scuze jurnaliștilor agresați de jucătorii săi, dezicându-se de comportamentul lor și anunțând investigații pe plan intern.

”FC Universitatea Cluj regretă incidentele de pe tunelul ce duce la vestiare, de la finalul partidei pierdute cu Unirea Slobozia.
Nicio miză sportivă nu poate justifica vreodată astfel de reacții, nici din partea învingătorilor, nici din partea învinșilor. Mai ales acum, când războiul din Ucraina ne arată unde poate duce ura și agresiunea, suntem datori să 𝗻𝗲 𝗰𝗲𝗿𝗲𝗺 𝘀𝗰𝘂𝘇𝗲 și să facem un 𝗮𝗽𝗲𝗹 𝗹𝗮 𝗰𝗮𝗹𝗺.
𝗙𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹𝘂𝗹 rămâne, totuși, un 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 și, uneori, indiferent de cât de mult ți-ai dori victoria, se întâmplă să pierzi. E important să rămânem cu picioarele pe pământ la victorii și să fim mai reținuți după înfrângeri.
Din păcate, provocările și comportamentul nesportiv al adversarilor au contribuit decisiv la escaladarea tensiunii.
Asigurăm întreaga comunitate, dar și pe reprezentanții mass media care au fost prinși în conflictul dintre jucători de la finalul partidei, că incidentele nu reprezintă 𝘀𝗽𝗶𝗿𝗶𝘁𝘂𝗹 Universității Cluj și vor fi investigate pe plan intern, astfel încât să nu se mai poată repeta.
Ne delimitam ferm de acțiunile sau atitudinile care ar fi putut aduce prejudicii imaginii clubului, competiției sau orașului nostru.
Promovarea rămâne un obiectiv tangibil și vă promitem că 𝘃𝗼𝗺 𝗹𝘂𝗽𝘁𝗮 până la capăt pentru acest 𝘃𝗶𝘀.
În puternic contrast cu ceea ce se întâmplă de prea mulți ani în fotbalul românesc, FC Universitatea Cluj rămâne fidelă principiului de a juca 𝗲𝘅𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗽𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗳𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹.”, sună comunicatul clubului Universitatea Cluj.

”U” Cluj mai are trei meciuri în acest sezon de Liga 2

”U” Cluj are 54 de puncte și se află pe locul 3 în play-off-ul Ligii 2, poziție care duce la barajul de promovare în Liga 1 cu Dinamo, clasată pe poziția a 8-a în play-out-ul primei ligi.

În ultimele trei etape, echipa antrenată de Erik Lincar mai are meciuri cu cu Steaua, în Ghencea, în data de 4 mai, de la ora 19:00, cu FC Hermannstadt, acasă, în 10 mai, de la ora 19:30, și la Concordia Chiajna, acesta din urmă nefiind încă programat.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-jucatorii-universitatii-cluj-bagati-in-sedinta-de-suporteri-dupa-esecul-cu-unirea-slobozia-romario-pires-e-speranta-fanilor-i-ai-de-gat-pe-toti-esti-capitanul-echipei-ne-ati-dat-19229497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-imagini-din-zona-vestiarelor-unde-a-avut-loc-altercatia-dintre-jucatorii-si-oficialii-universitatii-cluj-si-cei-ai-unirii-slobozia-jurnalistii-agresati-si-ei-de-oficiali-ai-clubului-ardelea-19229496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-povestit-intamplari-grave-petrecute-dupa-victoria-unirii-slobozia-pe-cluj-arena-eu-antrenor-al-echipei-de-fotbal-am-luat-pumni-de-la-jucatorii-echipei-adverse-in-meleu-19229477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-inclinat-in-fata-unirii-slobozia-pe-cluj-arena-cel-mai-slab-cotat-adversar-din-play-off-erik-lincar-au-venit-sa-si-apere-sansele-pentru-locul-5-singurii-vinov-19229409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1500-se-poate-schimba-dupa-o-lunga-perioada-liderul-in-liga-2-19229307

Marius ANGHEL 01 May. 2022, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă