VIDEO | Dinamo, primul gol al noului sezon de Liga 2! Puștiul Antonio Bordușanu a deschis scorul în partida cu Progresul Spartac

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 04 Aug. 2022, 18:08 Actualizat: 04 Aug. 2022, 19:05 Liga 2

Partida dintre Progresul Spartac și Dinamo, cea care a deschis și noul sezon de Liga 2, a adus primul gol al stagiunii.

”Câinii roșii” au semnat prima reușită din ediția 2022-2023 a eșalonului secund, iar în dreptul ei și-a trecut numele Antonio Bordușanu, care a punctat în prima repriză, în minutul 27.

Primul gol al noului sezon de Liga 2, marcat de Antonio Bordușanu

Tânărul clubului Dinamo, în vârstă de numai 17 ani, care a fost numit și de FRF în rândul tinerilor care merită urmăriți în noul sezon de Liga 2, a marcat în urma unor erori apărute în apărarea Progresului Spartac.

Totul a plecat de la o pasă excelentă a lui Valentin Lazăr, de la ceva mai mult de 40 de metri de poarta Progresului Spartac, din prima, cu exteriorul piciorului drept, pentru Bordușanu. Tânărul lui Dinamo a reușit să îl dezechilibreze cu un umăr la umăr pe fundașul nou-promovatei, Eugen Lixandru, care părea în primă fază că nu va avea probleme în a interveni și a îndepărta pericolul.

Antonio Bordușanu, primul gol al noii stagiuni de Liga 2, dar a profitat și de erorile adversarilor

Portarul gazdelor a ”contribuit” și el la golul lui Antonio Bordușanu, Mihai Ciontoș ieșind greșit din poartă și fiind păcălit ușor, driblat scurt de tânărul jucător al formației lui Ovidiu Burcă, care apoi a finalizat simplu, de pe linia de 16 metri, cu latul.

Antonio Bordușanu, un tânăr care merită urmărit conform FRF

Cum spuneam, Antonio Bordușanu a fost trecut de Federația Română de Fotbal în rândul celor mai interesanți tineri ai Ligii 2 din sezonul abia început. Caracterizarea făcută de FRF:

Retrogradarea istorică poate fi un prilej de confirmare pentru tinerele talente ale dinamoviștilor, iar unul dintre ele este cu certitudine Antonio Bordușanu. Poate evolua aproape oriunde în compartimentul ofensiv, are deja 17 meciuri în prima ligă ediția 2021/22, e internațional U18 al României și va împlini 18 ani în această lună”.

Antonio Bordușanu, crescut și format de Dinamo

Antonio Bordușanu, care va face 18 ani la 10 august, este din București și este format și crescut de Dinamo. Sezonul trecut, în Liga 1, a bifat 17 meciuri pentru clubul din ”Ștefan cel Mare, 943 de minute. A și marcat un gol, într-o partidă din runda a 27-a a sezonului regular, cu Gaz Metan Mediaș, scor 4-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Prima Sport

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 04 Aug. 2022, 18:08 Actualizat: 04 Aug. 2022, 19:05 Liga 2
Pe aceeași temă