Liga 2 începe, iar lupa e pusă pe cei mai interesanți tineri ai campionatului. FRF, analiza celor mai de perspectivă nume. Pe cine ”propun” Steaua și Dinamo și cine sunt numiți din rândul candidatelor la promovare

Răzvan STÎNGĂ 04 Aug. 2022, 16:52 Liga 2
Liga 2 începe, iar lupa e pusă pe cei mai interesanți tineri ai campionatului. FRF, analiza celor mai de perspectivă nume. Pe cine ”propun” Steaua și Dinamo și cine sunt numiți din rândul candidatelor la promovare

Liga 2 ia startul azi, cu partida dintre Progresul Spartac și Dinamo, iar Federația Română de Fotbal a făcut o analiză a loturilor cluburilor care fac parte din întrecere, în sezonul 2022-2023. FRF a pus lupa pe cei mai interesanți tineri, care ar putea să iasă în evidență în acest an competițional.

A fost numit câte un jucător de la fiecare club, în categorie intrând cel mult tineri de 21 de ani. Dacă e să ne raportăm la fotbaliștii propuși din rândul echipelor care par, la prima vedere, cu cele mai mari șanse la promovare, tinerii sunt următorii: Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău), Szilard Gyenge (FK Miercurea Ciuc), Christo Bolohan (Unirea Slobozia).

FRF, analiza tinerilor din Liga 2

FRF a atras atenția, în cazurile lui Dinamo și Stelei, asupra a doi jucători, Antonio Bordușanu și Darius Oroian.

Analiza completă a Federației Române de Fotbal în privința celor mai buni tineri din Liga 2, de la fiecare echipă:

Sezonul 2022/23 din Liga 2 Casa Pariurilor va lua start joi, prilej pentru a trece în revistă o parte dintre cei mai interesanți tineri fotbaliști aflați în competiție.

Cu 20 de formații în seria pentru noul sezon, Liga 2 Casa Pariurilor e gata să ofere din nou spectacol fotbalistic de calitate, într-o luptă captivantă pentru promovare și evitarea retrogradării.

Dincolo de ambiția echipelor care vin din Liga 3 și de dorința celor care au coborât din Liga 1 cu gândul unei reveniri imediate, rămâne prilejul tinerilor jucători de a se afirma. Pentru că, așa cum sună și sloganul competiției, “Marea performanță începe aici!”.

Îți prezentăm azi pe frf.ro un material dedicat câtorva dintre cei mai interesanți tineri jucători la startul Ligii 2, fotbaliști de maximum 21 de ani care au început deja să confirme și a căror afirmare e așteptată din această ediție. Câte unul pentru fiecare echipă!

Firește, e doar o prezentare exemplificativă a talentelor autohtone din competiție și ne așteptăm ca evoluțiile tuturor tinerilor să îi propulseze după acest sezon.

CSC 1599 Șelimbăr

Sibienii au perfectat o mutare foarte interesantă, legitimându-l pe portarul Aleksander Mitrovic, un goalkeeper de 19 ani crescut de Dinamo și care sezonul trecut a apărat în 16 partide pentru Genoa Primavera. Achiziția internațională este fiul unui atacant de top în Liga 1, bosniacul Slavisa Mitrovic.

FC Brașov

Eduard Lambrinoc este un mijlocaș ofensiv de bandă dreaptă care a împlinit doar luna trecută 18 ani! Sezonul precedent a reușit deja 2 goluri și o pasă de gol în numai 9 apariții pentru brașoveni, venind doar în februarie 2022 de la Olimpic Cetate Râșnov. E de văzut cum va crește talentatul jucător originar din Focșani sub comanda lui Dan Alexa!

Concordia Chiajna

Ilfovenii au adus în această vară sub formă de împrumut un mijlocaș central de doar 20 de ani, extrem de interesant. E vorba de Mihai Constantinescu, fotbalist cu 25 de meciuri în toate competițiile pentru Petrolul Ploiești în sezonul promovării lor! E deja un obișnuit al competiției în ciuda vârstei fragede, tot 25 de meciuri având și în sezonul 2020/21!

Dinamo

Retrogradarea istorică poate fi un prilej de confirmare pentru tinerele talente ale dinamoviștilor, iar unul dintre ele este cu certitudine Antonio Bordușanu. Poate evolua aproape oriunde în compartimentul ofensiv, are deja 17 meciuri în prima ligă ediția 2021/22, e internațional U18 al României și va împlini 18 ani în această lună.

CSC Dumbrăvița

După junioratul la Electrica Timișoara și LPS Banatul, plus experiențe la Avântul Periam și Ripensia Timișoara, Alexandru Tismonar s-a impus la CSC Dumbrăvița. Poate juca și mijlocaș, și fundaș, are doar 20 de ani. De așteptat și alte produse ale pepinierei de apreciat de la Dumbrăvița, formație care promovează constant tinerii.

Gloria Buzău

După un sezon de promovare cu Petrolul Ploiești, fundașul dreapta Sergiu Pîrvulescu rămâne în L2, împrumutat acum la Buzău de Kids Tâmpa Brașov. Internațional U19 care a împlinit 19 ani abia în iulie, Sergiu a fost titular și integralist în mai toată campania care a dus la revenirea prahovenilor în Liga 1. E cotat la 250.000 euro pe transfermarkt.com.

Metaloglobus București

Noul antrenor Eugen Trică a utilizat constant un tânăr fotbalist în amicalele din această vară, cu Oțelul Galați, Progresul Spartac ori Concordia Chiajna. E vorba de Adrian Sîrbu (18 ani), care poate juca atacant și mijlocaș, produs al Metaloglobusului care a și marcat contra ilfovenilor de la Chiajna în perioada de pregătire înainte de startul sezonului.

Csikszereda Miercurea Ciuc

Ciucanii au multe de arătat la nivel de juniori având în vedere academia de top din spatele echipei de seniori și sigur vom vedea multe nume noi interesante. De urmărit însă, ne oprim la Szilard Gyenge, portarul care a împlinit 21 de ani în februarie, internațional U21 și om de bază tot sezonul trecut în poarta celor de la Csikszereda.

Minaur Baia Mare

Maramureșenii reveniți în L2 după 6 ani propun nume interesante la nivel de juniori și tineri, între el și Alin Văsălie, internațional U20 cu evoluții apreciate în Liga 3 până acum. Mijlocașul central împrumutat de U Cluj încă din vara lui 2021 este originar din Satu Mare și a fost omul meciului inclusiv în eliminarea lui Poli Iași din Cupa României, ediția trecută.

Oțelul Galați

Denis Cireș este un mijlocaș care va împlini în această lună 21 de ani și care a început deja să confirme pe linia revirimentului gălățean. A apărut inclusiv în toate cele 4 meciuri de baraj pentru promovare, reușind și un gol. Produs 100% al Oțelului, poate deveni unul din cei mai interesanți jucători de linie mediană ai campionatului.

Politehnica Iași

Moldovenii au realizat o campanie impresionantă de achiziții, dar ne oprim asupra unui tânăr jucător ofensiv, Ionuț Pelivan-Lefter, care doar luna aceasta va împlini 18 ani și care a jucat la Poli și sezonul trecut. Internaționalul U18 din Tulcea, trecut și pe la Farul, poate deveni o revelație atât în flancuri, cât și în centrul atacului pentru Poli Iași.

Politehnica Timișoara

Mulți fotbaliști tineri și foarte tineri, cu potențial, în proiectul bănățenilor pentru acest sezon, dar ne oprim la fundașul dreapta Nicolae Sofran. Timișorean cu origini bulgare, a fost titular și integralist în 23 din cele 24 de meciuri pe care le-a bifat sezonul trecut pentru Poli, în Liga 2 și Cupa României! A venit la Poli de la Electrica Timișoara.

Progresul Spartac

Sezonul trecut a debutat impresionând la doar 16 ani între buturile formației din Capitală, iar acum Mihai Ciontoș, la 17 ani, poate deveni unul din portarii-revelație ai campionatului în Liga 2! Convocat și la lotul național Under 18, crescut de Pro Team și din 2020 la Progresul Spartac, Ciontoș are calități care îl pot transforma în certitudine.

Ripensia Timișoara

Cu unul din cele mai tinere loturi ale sezonului, Ripensia îl are inclusiv pe polivalentul ofensiv Zoran Mitrov. Sosit vara trecută după un an petrecut la Sassuolo, fotbalistul de 20 de ani a reușit 2 goluri și 3 pase de gol în 20 de meciuri de Liga 2 2021/22 iar în acest sezon ar putea confirma cu un randament și mai bun, pe măsura talentului său.

CSM Slatina

Internațional U20, capabil să joace atât în centrul defensivei, cât și în flancul ei drept, Ionuț Mitran a venit de la Universitatea Craiova sub formă de împrumut după ce acum 2 sezoane bifa 10 partide pentru olteni în Liga 1 și Cupa României! Iar Mitran are doar 20 de ani, împliniți în martie! Cu siguranță una din cele mai interesante mutări ale nou-promovatei.

CSA Steaua București

Fundașul dreapta Darius Oroian a împlinit 19 ani zilele trecute, pe 1 august. Sosit în curtea Stelei în vara lui 2021, s-a impus rapid reușind în sezonul precedent să fie titular și integralist în majoritatea partidelor, la doar 18 ani! În total, 27 de meciuri și 1 gol marcat, cu el în defensivă echipa reușind să fie pe locul 3 la apărări după sezonul regular.

Unirea Constanța

Cu un lot în metamorfoză totală, proces și la nivel organizatoric al clubului, e dificil de nominalizat un singur talent din rândul celui mai tânăr lot al campionatului. Mergem însă spre Andreas Chirițoiu, împrumutat de la FCSB, un atacant prolific pentru România U19 prezentă la EURO în această vară și un vârf cum așteptăm de mult în fotbalul nostru.

Unirea Dej

Dragoș Militaru, unul din antrenorii-revelație ai fotbalului nostru la 32 de ani, lucrează bine cu jucătorii tineri. Iar împrumutul lui Gabriel Buta, în această vară, de la Farul Constanța, e o mișcare de mare interes. Fundașul central de doar 20 de ani e internațional român de tineret și poate face saltul așteptat prin ritmul de joc la Dej, dacă se va impune titular.

Unirea Slobozia

Internațional U19 al României, atacantul Christo Bolohan a bifat nu mai puțin de 28 de meciuri pentru ialomițeni în ediția precedentă, reușind 4 goluri. Fiul fostului tricolor Mugur Bolohan a rămas la Slobozia și după plecarea lui Adi Mihalcea și venirea lui Costel Enache, acest sezon având toate premisele să îl propulseze și mai mult.

Viitorul Pandurii Tg. Jiu

Portarul Bogdan Eftimie are doar 19 ani însă sezonul trecut a reușit 5 partide fără gol primit din totalul de 14 în care a apărat pentru Viitorul Tg. Jiu în sezonul regular! Jucătorul originar din Drăgășani a debutat în toamnă și pentru România U20 și se anunță un goalkeeper de valoare în devenire. A sosit toamna trecută de la Viitorul Dăești”.

Liga2.ro transmite în format live-text toate meciurile din Liga 2!

Liga 2, sezonul 2022-2023, e deschisă de partida dintre Progresul Spartac și Dinamo. Vineri, 5 august, va avea loc al doilea meci al stagiunii, Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare, iar sâmbătă va avea loc un calup de șapte partide.

Toate duelurile din Liga 2 vor fi transmise, ca de fiecare dată, în format live-text de Liga2.ro.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-pregatita-de-startul-ligii-2-claudiu-niculescu-inainte-de-derby-ul-moldovei-cu-sc-otelul-va-fi-greu-la-galati-dar-avem-valoarea-si-calitatea-necesare-pentru-a-castiga-19239291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-e-dornica-sa-debuteze-in-liga-2-cosmin-stan-ne-am-saturat-de-pregatirea-asta-dura-primul-meci-la-targu-jiu-cu-viitorul-pandurii-19239288

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-cu-finantarea-din-bani-publici-la-fc-brasov-auditul-curtii-de-conturi-realizat-la-primarie-ar-fi-gasit-nereguli-presedintele-marin-mitran-e-linistit-totul-va-fi-bine-19239284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-anuntat-stadionul-unde-vrea-sa-si-dispute-meciurile-de-acasa-propria-arena-fiind-doar-varianta-de-backup-va-readuce-cu-siguranta-suflarea-dinamovista-alaturi-de-19239276

 

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Aug. 2022, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă