VIDEO | Cristi Borcea dă vina inclusiv pe suporterii din PCH pentru situația actuală de la Dinamo: ”Eu aș cere ca galeria să nu aibă niciun cuvânt de spus! Cum să vină să conducă ei?” Fostul finanțator al ”câinilor” crede că clubul e la ”capăt de linie”

Andrei PREOTU, Cornel POPESCU 12 Aug. 2022, 12:07 Liga 2
VIDEO | Cristi Borcea dă vina inclusiv pe suporterii din PCH pentru situația actuală de la Dinamo: ”Eu aș cere ca galeria să nu aibă niciun cuvânt de spus! Cum să vină să conducă ei?” Fostul finanțator al ”câinilor” crede că clubul e la ”capăt de linie”

Cristi Borcea (52 de ani) consideră că inclusiv suporterii din Peluza ”Cătălin Hîldan” au o mare parte din vină pentru situația în care a ajuns Dinamo, deși fanii, prin programul Doar Dinamo București (DDB), au susținut financiar clubul în dese rânduri.

Fostul finanțator al clubului Dinamo a fost, joi, prezent în studioul ProSport LIVE, unde a vorbit despre situația echipei care în această vară a retrograda pentru prima dată în istoria sa în Liga 2.

Cristi Borcea: ”Eu aș cere ca galeria să nu aibă niciun cuvânt de spus”

Borcea susține că suporterii n-ar trebui să se implice atât de mult în cadrul echipei și chiar cere ca aceștia să nu aibă niciun cuvânt de spus, chiar dacă recunoaște că-i admiră. Borcea susține că situația de la Dinamo e extrem de dificilă.

”Cât a fost Negoiță a căutat oameni să vină lângă el, dar ce să facă mai mult de atât? Cei din galerie au greșit că au pus presiune, că au condus clubul… E diferență între a fi suporter și a conduce clubul. Și-au dat și ei seama acum… Sunt de admirat că au făcut aceste eforturi, dar…

Eu aș cere ca galeria să nu aibă niciun cuvânt de spus. Eu am o relație foarte bună cu ei, dar cum să vină să conducă ei? Cum să aibă o putere de decizie cei din galerie? Nu vine nimeni, asta i-a speriat. Nu va veni nimeni. Ei ar fi dispuși să renunțe și să facă orice pentru Dinamo, dar…”, a spus Cristi Borcea la ProSport LIVE.

  • Totuși, în această perioadă, un afacerit susține că dorește, alături de alți parteneri de-ai săi, să se implice și să preia Dinamo. Este vorba despre omul de afaceri de origine libaneză Mohammad Murad.

Borcea e sigur: ”Dinamo nu are niciun viitor. Eu zic că este capăt de linie!”

Pe de altă parte, Borcea crede că Dinamo a fost în moarte clinică și că are nevoie de minimum 3 milioane de euro pentru a promova imediat în prima ligă. Asta, în condițiile în care, cu o zi înainte, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu spunea că Dinamo își poate asigura un buget de 1,1 milioane, însă că ar avea nevoie de 2,5 milioane de euro pentru a reveni în elită.

Însă tot Cristi Borcea mai spune că, în opinia sa, Dinamo nu mai are niciun viitor.

”Dinamo a fost în moarte clinică. Negoiță a ținut-o, dar nu a mai putut. Atunci a zis să vină cineva care poate construi ceva. Prin venirea spaniolilor s-a distrus orice viitor al clubului Dinamo. Îți trebuie 5 milioane să promovezi. Dinamo nu are nimic, n-are bază sportivă… Bine… 3 milioane să promoveze, iar în primul an îți trebuie 10 milioane ca să te bați la play-off, dar nu ai siguranța să ajungi acolo. Trebuie să fie cineva dispus ca să dea 15 milioane de euro deoparte. Îți trebuie 15 milioane să promovezi în Liga 1, după îți trebuie iar între 12 și 15 milioane ca să te bați la cupele europene. Nu e vorba că nu m-aș implica, dar nu ai cum…

E prietenul meu, e un om foarte potent financiar, dar fiecare își face socotelile. Nu există nimeni în România care să dea banii ăștia (n.r. – 15 milioane de euro). Nu va veni nimeni și nu există cineva care să bage 15 milioane și după încă 15 ca să te bați la campionat. La Dinamo nu merge decât cu locul 1 sau 2. Mie îmi vopseau gardurile la locul 2. Dinamo nu are niciun viitor. Eu zic că este capăt de linie! Și din Liga a 4-a dacă o lași tot trebuie să plătești toate datoriile istorice. Cine se bagă?”, a spus Borcea la ProSport Live.

Cristi Borcea nu mai vrea să se întoarcă la Dinamo!

Borcea a spus din nou că exclude o revenire a sa ca finanțator la Dinamo, chiar dacă iubește acest club și îl doare să vadă situația în care a ajuns. A fost căutat inclusiv de către suporterii să se reîntoarcă, însă aceștia ar fi înțeles decizia sa.

”Nu au venit la mine pentru că am avut o discuție cu ei, ei au încercat și înainte să vină spaniolii, dar ei știu deja. Sunt multe momente în care îmi dau lacrimile, mai am și biroul acolo… Patrick tot timp a avut interes, are, se duce la meciuri, suferă… Ce să facem?
Aș readuce oamenii la stadion, dar am avut două divorțuri, operații pe cord, am trecut prin ce-am trecut, nu e ușor. Când te implici la Dinamo nu mai ai familie, nu mai ai Crăciun, Revelion, nu mai ai nimic. E tensiune. Miercuri – sâmbătă – duminică, război”, a spus Cristi Borcea la ProSport LIVE.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-razvan-zavaleanu-spune-de-cati-bani-pe-luna-are-nevoie-dinamo-pentru-a-promova-nu-ar-fi-scuze-pe-plan-sportiv-suma-care-ar-scoate-clubul-din-insolventa-19240375

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anunt-despre-mohammad-murad-afaceristul-care-ar-putea-deveni-patronul-clubului-dinamo-il-cunosc-dar-stiu-ca-se-baga-greu-intr-un-business-nu-cred-ca-poate-tine-singur-clubul-19240348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-mohammad-murad-face-precizari-despre-dorinta-sa-de-a-se-implica-la-dinamo-sunt-implicat-in-aceasta-constructie-avem-comunicare-cu-cei-de-la-club-razvan-zavaleanu-il-contra-19240234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-de-viata-a-lui-antonio-bordusanu-pustiul-erou-al-lui-dinamo-din-debutul-in-liga-2-cum-a-ajuns-la-fotbal-lunile-petrecute-la-fcsb-si-cum-a-fost-la-un-pas-sa-renunte-mi-au-promis-c-19240268

Andrei PREOTU, Cornel POPESCU 12 Aug. 2022, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă