VIDEO | Alexandru Ioniță, sigur pe el că Rapid va promova: ”Avem prima șansă, știu ce s-a propus.” Atacantul vorbește despre despărțirea de UTA, cum vrea să ajute tinerii din echipă și fiorul pe care-l dă galeria

Marius ANGHEL 06 Jan. 2021, 15:16 Liga 2
VIDEO | Alexandru Ioniță, sigur pe el că Rapid va promova: ”Avem prima șansă, știu ce s-a propus.” Atacantul vorbește despre despărțirea de UTA, cum vrea să ajute tinerii din echipă și fiorul pe care-l dă galeria

Alexandru Ioniță (31 de ani) a revenit pentru a doua oară la Rapid, acum cu gândul să ajute echipa să se întoarcă în elita fotbalului românesc, în Liga 1. Atacantul, ultima dată legitimat la Arad, va juca din nou în Liga 2, acolo unde a mai evoluat în anii trecuți pentru Sportul Snagov și UTA, cu aceasta din urmă reușind în vara trecută accederea în primul eșalon.

Alexandru Ioniță, despre revenirea la Rapid: ”Când a apărut oportunitatea, nu ma mai interesat altceva”

Ioniță a fost invitat la ProSport LIVE, unde a spus că trecerea de la UTA, din Liga 1, la Rapid, în Liga 2, reprezintă pentru el zece pași înainte. Când a auzit de interesul giuleștenilor pentru el, atacantului n-a mai luat în calcul nicio altă ofertă.

”Chiar sunt foarte fericit. Pe hârtie e un pas înapoi. Dar, pentru mine, sunt zece pași înainte, pentru că mi-am dorit foarte mult să mă întorc la Rapid și fericit că am reușit asta. Au mai fost discuții să revin, dar nu a depind de mine. Întotdeauna am fost deschis la orice discuție pentru întoarcerea mea la Rapid, dar nu știu ce s-a întâmplat.

Am avut mai multe oferte. Au fost discuții cu mai multe echipe, și nu doar din România, dar eu sunt prieten și lucrez cu Bogdan Apostu și noi când hotărâm ceva și spunem ceva așa rămâne. Când a apărut oportunitatea să ajung la Rapid, m-a sunat și mi-a spus și i-am zis că nu mă mai interesează altceva și că vreau să fie totul bine, să ajung la Rapid. Și el a lăsat, 100 la sută, de la el, ca eu să ajung la Rapid”, a spus, la ProSport LIVE, Ioniță, care a dat mai multe detalii și despre motivul despărțirii sale de UTA, unde în acest sezon a apucat să joace 318 minute în nouă partide, fără să înscrie: ”Am avut o mică accidentare sub gambă și am pierdut puțin ritmul, acum câteva luni. Când sunt alții mai buni, trebuie să joace, e logic. Ajunsesem în punctul în care la UTA nu mai ne puteam înțelege să ne ajutăm reciproc. Nu avea rost să mai stau dacă nu puteam să ajut echipa.”

”Avem prima șansă la promovare, nu Craiova”

Atacantul originar din București e sigur că Rapid va promova la finalul acestui sezon și că noua sa echipă este principala favorită la câștigarea campionatului.

”Avem prima șansă la promovare, nu Craiova. Am stat puțin de vorbă cu oamenii din conducere și știu ce s-a propus. De la mine personal nu cred că au o anumită pretenție, ceva fix. Important e ca eu să îmi aduc aportul și să ajut, nu neapărat să mă remarc eu ca om, individ. Important e ca la finalul meciului să fim câștigători, indiferent dacă eu dau gol sau nu. Pe termen lung, nu o să mai știe nimeni că am dat eu cinci goluri într-un meci. La sfârșitul anului, cel mai important e să fi acolo, în primele două locuri, să promovezi. Eu sper să fim campioni și asta îmi doresc. Va fi greu. Așa te dezvolți ca și om, pe lângă fotbalist.

Pe lângă mine, personal, aș vrea să-i ajut și pe cei care vin din urmă, cei tineri, care au nevoie de un sfat, de o vorbă bună”, a declarat Ioniță.

”Galeria îți dă un fior care pur și simplu te face să crezi că poți să faci orice”

Alexandru Ioniță a vorbit și despre galeria Rapidului. ”Mulți jucători care n-au jucat la Rapid și veneau pentru prima oară în Giulești spuneau că e incredibil, că nu au mai trăit așa ceva în viața lor. Cam asta e atmosfera din Giulești. Sentimentul a rămas. E fiorul care pur și simplu crezi că poți să faci orice. Când am jucat cu Dinamo și erau 20.000 de oameni, pe teatru, pe sus, pe peste tot, e incredibil”, a mai spus atacantul la ProSport LIVE.

Ioniță se întoarce la Rapid pentru a doua oară

Ioniță I a jucat mai întâi pentru Rapid II, apoi a fost împrumutat la Rocar, iar ulterior a evoluat pentru prima echipă a clubului din Giulești. A făcut-o în 28 de meciuri, în care a înscris 10 goluri, impresionând și fiind achiziționat pentru 2,5 milioane de euro de FC Koln, în vara lui 2010. La nemți a apucat să joace doar 89 de minute în șapte meciuri și în ianuarie 2012 a fost împrumutat la Rapid. A prins alte 23 de meciuri în tricoul giuleștenilor, în care a înscris de cinci ori, iar apoi a ajuns în Turcia, la Orduspor.

Ioniță se întoarce la Rapid pentru a doua oară, după ce părăsea clubul din nou în vara lui 2013, când, după revenirea de la FC Koln (Germania), semna cu Orduspor (Turcia). Ulterior a mai jucat pentru AEL Limassol (Cipru), FC Voluntari, Farul Constanța, ASA Târgu Mureş, Aris Limassol (Cipru), Sportul Snagov și UTA Arad.

Pentru ”Bătrâna Doamnă” a jucat în sezonul trecut, de Liga 2, în 25 de meciuri și a înscris 6 goluri, contribuind la promovarea în Liga 1. În sezonul actual, de Liga 1, a prins doar 318 minute pe teren, în cele nouă jocuri în care a fost utilizat, fără să înscrie.

Alexandru Ioniță despre cum a ajuns la Rapid:

Ediția ProSport LIVE cu Alexandru Ioniță invitat:

Marius ANGHEL 06 Jan. 2021, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă