Victorie entuziasmantă pentru ASU Poli. Reîntoarcerea pe ”Dan Păltinișanu” a fost prielnică, deși Farul a avut două bare și a revenit pe final

Anda DELIU 14 Sep. 2020, 20:39 Liga 2

ASU Politehnica s-a impus cu 2-1 în meciul cu Farul Constața, la revenirea, practic, ”acasă” pentru Timișoara, pe ”Dan Păltinișanu”. Pentru gazde au marcat Sergiu Popovici și Stjepan Plazonia, primul cu o super-execuție, iar al doilea după o fază speculativă tratătă bine de atacantul străin. Farul nu a rămas nici ea datoare și a avut poate mai multe ocazii, pe lângă golul marcat de Răzvan Greu, mai ales dacă luăm în considerare barele lui Greu și Stoica, câte una per repriză.

Partida nu a început deloc grozav pentru gazde. Cei de la Farul au fost mult mai hotărâți și incisivi în debutul de meci și I-au ținut pe alb-violeți masați în propria jumătate de teren. Pe acest fond de joc, ”marinarii” au avut și două ocazii mari. În minutul 17 puteau deschide scorul după o centrare a lui Leca, când Greu a reluat cu capul direct în transversală, din 7 metri. Tot dintr-o centrare, de data aceasta de pe stânga, din corner, s-a născut a doua ocazie a constănțenilor. Din 4 metri, Ursu a reluat cu capul, dar Borbei a pus perfect corpul și și-a salvat echipa.

După minutul 20, Poli a trecut la dominarea jocului

După o dominare teritorial clară a elevilor lui Ianis Zicu în debutul meciului, jocul s-a schimbat după minutul 20. Gazdele au avut o primă mare ocazie datorită lui Munteanu, care a preferat să execute după o centrare, în loc să lase la Axente, care a avut un început ezitant de sezon, dar Udeanu a reușit să respingă foarte bine. Ritmul de joc destul de monoton al meciului s-a spart definitiv în minutul 29, când Sergiu Popovici a prins o super-execuție, cu dreptul din marginea careului, și a tras la vinclu.

De altfel, după marcarea golului, jocul s-a mai domolit, și doar marcatorul și-a mai încercat o dată norocul la poartă, în zadar.

Farul cu ratările, Poli cu golurile

După modificările de la pauză la mijlocașii centrali, Farul a reușit să fie din nou în control și să o țină pe ASU Poli în propria jumătate. În minutul 48, Borbei a intervenit din nou foarte bine, la reluarea lui Greu după o lovitură liberă. Și timișoreanul Bîrnoi, introdus de Zicu pe parcursul reprizei, a prins un șut bun, dar Borbei a fost pur și simplu imbatabil. Presiunea la poarta alb-violeților s-a terminat în minutul 61, când Stoica a tras de la distanță și a nimerit bara laterală. Golul doi a venit după o combinație frumoasă între cei doi atacanți, cu Axente servindu-l pe croatul Plazonia, care a trimis cu șpițul, pe lângă Udeanu.

Echipa lui Zicu a sperat până la final

Timișorenii s-au concentrat să păstreze avantajul de 2-0, care de data aceasta nu a fost cel mai periculos scor, pentru că s-a mai înscris, însă nu suficient. Farul a mai avut o fază bună, când Stoica a tras din întoarcere, dar Borbei a respins și de data aceasta. În minutul 89, Greu a profitat de o eroare a lui Pamfile, și a tras foarte bine, sub transversală, iar mingea a căzut în poartă pentru 2-1.

În prelungiri, Greu l-a faultat pe Bogdan Vasile în careu și s-a dictat penalty. Dorin Codrea și-a asumat execuția și a tras plasat, iar Udeanu a parat și tabela a rămas nemodificată.

Ar fi de precizat și faptul că zeci de suporteri ai echipei Politehnica au stat în afara stadionului, în dreptul Peluzei Nord, și au cântat de acolo pe întreaga durată a meciului pentru a-și încuraja favoriții. Iar băieții lui Benga i-au răsplătit cu o victorie.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – FARUL CONSTANȚA 2-1
Sergiu Popovici 29′, Stjepan Plazonja 64′ / Răzvan Greu 89′

ASU Poli: Borbei – Sofran (C. Jurj 61′), Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – D. Codrea, A. Ignea (Coadă 46′) – Al. Munteanu, Al. Popescu (Plazonja 54′), Sg. Popovici – Axente (Bg. Vasile 81′)
Rezerve neutilizate: Cuzmanovici – Doru, Lolea, D. Radu, Alin Manea
Antrenor: Octavian Benga

Farul: Udeanu – M. Leca, V. Lică, I. Ursu (Gherghiceanu 68′), D. Panait – Greu, Antoche (cpt.) – Pirciu (Cărăruș 77′), Ant. Cruceru (Bîrnoi 46′), Al. Stoica – Măzărache (Andr. Ciolacu 77′)
Rezerve neutilizate: Șt. Fara – Cană, Hordouan, Banyoi, Carabela
Antrenor: Ianis Zicu

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș). Fără spectatori. Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Casian Băla (Arad). Rezervă: Mircea Ardelean (Arad); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și Vasile Rad (Arad).

Cu acest rezultat, ASU Poli a acumulat 7 puncte și a urcat pe locul 3. Runda viitoare, sâmbătă, de la ora 11:00, timișorenii vor juca în deplasare la CSM Reșița. Farul a coborât pe locul 5, cu 6 puncte, iar sâmbătă viitoare, tot de la 11:00, va primi vizita celor de la SCM Gloria Buzău.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-tare-pe-dan-paltinisanu-asu-poli-farul-de-la-ora-1800-ambele-echipe-au-un-inceput-bun-de-nou-sezon-19147984

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-3-a-a-ligii-2-are-programate-cinci-meciuri-de-la-ora-1100-trei-dintre-nou-promovate-joaca-din-nou-acasa-iar-cea-mai-interesanta-partida-are-loc-la-bucuresti-19147552

Anda DELIU 14 Sep. 2020, 20:39 Liga 2
Pe aceeași temă